JudoGoes Nieuws

Jeugdkamp 2015

11 juli 2015
www.judogoes.nl
Natuurlijk is voor de thuisblijvers informatie over het verloop van het kamp. Hieronder een dagelijks verslag.

​Tip, volg voor foto's een deel van de kampleiding op facebook via
https://www.facebook.com/evelien.plasmans
https://www.facebook.com/jessica.vanschaik
https://www.facebook.com/marco.bobeldijk
https://www.facebook.com/katja.schikkersangen
https://www.facebook.com/anne.buteijn

en volg de hashtag #kampjg op twitterDAG1

Wat hebben we het weer getroffen... De 2 dagen voor kamp veel regen, maar op de dag dat het feest begint, een strak blauwe lucht en een lekker zonnetje! 
Rond het middaguur arriveren de eerste medewerkers in Renesse om de komst van 80 kinderen en ruim 15 andere medewerkers voor te bereiden. Snel de ijsjes in de vriezer en de limonade in de ijskast. Alle materialen voor een weekend vol spelplezier uitpakken, en de judomat de zaal in! Laat het feest maar beginnen!
Rond half 5 zijn ze daar dan eindelijk; de eerste deelnemers, en langzaam kleurt het hele kampterrein roze en groen dankzij de hele gave kampshirts! Er werd hier en daar van shirtje gewisseld, want toch niet elke M bleek een M te zijn...
Om 6 uur dan eindelijk de opening en een lekker broodje! 
Daarna meteen een knutselactiviteit; maak met je huisje een mooie vlaggenlijn om je huisje vervolgens mee te versieren! Er werd fanatiek geknipt, geplakt en gekleurd!
Nu tijd voor iets actiefs! Op het kampterrein waren 20 rebussen en plaatjes verstopt in Disney thema! Het was aan de groepjes om te raden welke films en figuren het waren. En sommige waren best nog een beetje lastig! Ook liepen er 5 vossen rond met een disneyfiguurtje op zak, dit waren bonuspunten!
Inmiddels was het gezelschap al weer hongerig geworden! Dus de 3 musketiers (tegenwoordig ook van Disney) uit de keuken hadden een heerlijk broodje frikandel klaargemaakt! 
Daarna is het hele gezelschap naar het strand gegaan voor een spel met rovers en gouden munten! Er werd fanatiek gespeeld om Ali Baba (niet van Disney, maar dit weekend wel) te tikken en zijn goud te stelen!
Inmiddels begon het aardig te schemeren en vielen de eerste oogjes langzaam dicht. Tijd voor een poging tot slapen. En nog een, en nog een, en nog een... Laat ik het zo zeggen; het bleef nog lang onrustig in Renesse! 
Later het vervolg over het mysterie van de verdwenen slaapzakken en de wandelende kabouters! 

DAG 2

Zondagmorgen 06.30
Terwijl ik dit verhaal schrijf is iedereen nog in diepe rust. Het regent een beetje, maar dat stopt zo als het goed is... Tevreden kijken we terug op een hele geslaagde dag gisteren.
We begonnen de dag om 7.00 met een spelletje voetbal. Daar waren de buren niet zo blij mee alleen. Om 8.00 ontbijt! De boterhammen met hagelslag en pindakaas waren niet aan te slepen! 
Het ochtendprogramma bestond uit een 4-tal activiteiten. Lion King judoles bij juf Tessa, knutselen van Snoephuisjes, Dagobert Duck trefbal, en er kon natuurlijk al geoefend worden voor de playbackshow. 
Tijdens de picknick kwam Vita Events de stormbaan voor het middagprogramma brengen. Ook is er door de medewerkers een enorm aantal waterballonnen gevuld. Er zijn wat zwembadjes gevuld met water en natuurlijk lag de zeepglijbaan klaar voor gebruik! Een dolle middag met heel heel heel veel waterpret was het gevolg! Ik geloof niet dat er iemand was die helemaal droog gebleven is. 
Eind van de middag werd er nog fanatiek geoefend voor de playbackshow! Dat belooft veel goeds!
Eerst, voedertijd! Tafelkleed op tafel, en verder lekker helemaal niks! Ja, friet, snacks en saus! Borden of bestek zijn helemaal nergens voor nodig! 
Na het eten werd de zaal omgetoverd tot heuse feestzaal met podium, lichten en geluid. Buiten werd nog hard geoefend, en gemake-upt!!! 
Inmiddels was er aan de lucht al wel wat te zien, maar wat het nou precies was... Het was geen vogel, het was ook gen vliegtuig, het was een vliegend tapijt met Aladdin en zijn grote vriend Abu! Zij kwamen gezellig op bezoek voor de bonte avond! Ook Magic Mickey, Belle (zonder beest) en Alice uit Wonderland.
Eerst was een mooi toneelstukje waarin Katrien ontvoerd werd door Piraten en gered werd voor Minnie Mouse. Vervolgens werd er fanatiek gedanst op allerlei nummers, uiteenlopen van Chips en Cola, tot Gangnamstyle en de Macarena. 
De Jury had een zware kluif aan het bepalen van de winnaar, maar uiteindelijk werden dat de jongens van huisje 4, met hun breakdance act op Alessandro!
Tijd voor disco, en een spelletje voetbal natuurlijk!! Het fanatisme nam soms een beetje de overhand, maar gelukkig kunnen we allemaal valbreken! 
Langzaam maar zeker zochten steeds meer deelnemers hun bed op, en nog voor middernacht was het muisstil op het kampterrein! Wie weet kunnen we nu eens een nacht lekker slapen.

DAG 3

Met chips en cola en chips en cola gingen we vanmorgen gewoon verder waar we gisteravond gestopt zijn! Het is zondag, dag 3 van het judokamp, en alles moet op! 
En dus werd begonnen met een flink ontbijt met een gekookt eitje en een flinke stapel boterhammen. We hadden vandaag wel wat opstart problemen... Het wakker worden kostte wat moeite... Maar wat wil je na zoveel pret en zo weinig slaap. Maar een paar boterhammen (een een bakje koffie) doen een mens goed! 
Na het ontbijt begon het grote opruimen en inpakken. De meest gehoorde vraag was een variant van: “Van wie is ...”? gevolgd door een willekeurig kledingstuk. Uiteindelijk is het iedereen weer gelukt om (de meeste van) zijn eigen spullen in zijn tas te krijgen. Tijd voor een laatste dag vol leuke spelletjes.
In groepjes werden acht spelletjes in Disney thema gedaan. Het vliegend tapijt van Aladdin was op het kampterrein gebleven, dus daar konden we mooi op vliegen. Daarnaast was er ring werpen rond de neus van Pinnokkio, ezeltje prik met de zwembroek van Donald Duck, een hamsterbol zoals in Bolt, memory met allerlei Disney figuren, puzzels van Ariel en Mickey Mouse, de grote Disneyparade waarbij de eigen kleding gemaakt moest worden, en tot slot nog een spelletje hints met alle disneyfilms van de afgelopen 50 jaar! Al met al een dolle boel. Om de twee rondes was er tijd voor pauze. In de eerste pauze was er koek en cola en koek en cola. In de lunchpauze was er icetea en tostis en icetea en tostis. In de derde pauze was het tijd voor ijsjes en ijsjes en ijsjes en ijsjes (zoals u wellicht merkt past haast ieder menu op de melodie van “Chips en Cola”) Na de spelletjes was er de grote afsluiting. Een bedankje voor de medewerkers voor hun tomeloze inzet en enthousiasme, gevolgd door de prijsuitreiking. Er was chips en prijsjes (ja, weer die zelfde melodie) voor iedereen.
 
Zo tegen 3 uur waren daar de eerste ouders die hun kinderen weer kwamen halen. Langzamerhand keerde de rust weer terug in Renesse... En zo zit het er weer op! Iedereen bedankt voor een leuk en gezelig weekend! Graag tot volgend jaar!


 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven