JudoGoes Nieuws

Ray wint en Francisca brons in Oss

18 september 2015
www.judogoes.nl
Twee prijzen op het eerste toernooi van hte nieuwe seizoen in Oss. Ray werd kampioen en Francisca pakte het brons.

Jaimy Strobos en Francisca waren als eerste aan de beurt. Jaimy in de 12,-32 kilo. Poule van 6 meiden, in afvaslsysteem. Jaimy moest beginnen tegen Marinke Rentmeester van Geelhoed. De laatste keer dat ze tegen elkaar moesten judoen hield Jaimy daar een hersenschudding aan over. Jaimy begon dus een beetje voorzichtig aan de wedstrijd. Marinke maakte hier dankbaar gebruik van door eerst met een heupworp wazari te scoren en meteen de te volgen met een houdgreep. De tweede partij van Jaimy ging al niet veel beter. Ze liep vol op een heupworp van haar tegenstander, ippon tegen. Jaimy had haar dag niet vandaag en was na 2 wedstrijden klaar.

Francisca Buteijn zat in de -15, -40 kilo in een poule van 5. Ze verloor haar eerste partij van de latere kampioen, Demi Putman, die diverse punten scoorde met een makikomi techniek. Haar tweede partij won Francisca met een yuko voor koshi guruma, gevolgd door een houdgreep voor ippon. De derde wedstrijd begon Francisca fanatiek met aanvallen… Het risico hiervan is wel dat je ook overgenomen kan worden. Dit gebeurde helaas. Dan de laatste wedstrijd. Als Francisca deze zou winnen zou haar knokken en harde trainen beloond worden met een derde plaats. Ze wist dus wat ze moest doen. Haar tegenstander kwam eigenlijk geen moment echt in de wedstrijd. Hierdoor kreeg zij al snel een shido. Francisca hield een sterke pakking en bleef aanvallen, wat uiteindelijk ook zorgde voor de enige score op het bord. Een yuko na tai otoshi. Een hele verdiende derde plaats voor Francisca.

De volgende waren de jongens tot 12 jaar. Richard Bobeldijk, Ray Marinx en Joep Smulders. Voor Joep een pittig toernooi, want Joep zit nog niet zo heel lang op judo als je dat vergelijkt met sommigen van zijn leeftijdsgenootjes. Hij moest een beetje op gang komen. Joep werd eerst geworpen voor wazari, kwam in een houdgreep maar kwam hier knap uit. Toen wist Joep zijn tegenstander te werpen met uchi mata, voor wazari. Aan het einde van de wedstijd hadden beide jongens een yuko en wazari op het bord staan. Helaas wees de scheidsrechter Joep zijn tegenstander aan als winnaar. In de tweede wedstrijd viel Joep flink aan, maar hij werd overgenomen en kwam in een houdgreep. Joep was een beetje teleurgesteld, maar hij heeft heel goed staan knokken tegen jongens die veel meer ervaring hebben!

Richard had zijn dag niet vandaag. In zijn eerste partij liep hij achter zijn tegenstander aan, wilde deze werpen met een voorwaartse techniek, maar werd heel snel overgenomen. In zijn tweede partij mislukte Richard zijn kanteltechniek waardoor hij in een houdgreep kwam. Richard zat in een grote poule dus twee keer verliezen was klaar.

Onze Belgisch lid Ray was lekker op dreef vandaag. Een flinke poule die -38. Ray won 4 partijen overtuigend met sterk staand judo en 4 muurvaste houdgrepen. 

Tot slot de jongens -15. Izaac Wildenberg en Anthonie Moggré. Izaac te zwaar voor de -38, dus -42 vandaag. Hij had de eerste ronde een vrijloot. In de tweede ronde een leuke gelijkopgaande partij tot Izaac in een verwurging terecht komt. Hij moest aftikken en verloor zo. In de tweede partij tegen een bekende, Rico den Ouden, een hele leuke spannende partij. Beiden aanvallend judo, maar geen scores. Rico kan een houdgreep maken, maar Izaac ontsnapt knap uit de houdgreep. Izaac blijft flink aanvallen, scoort een paar keer bijna, maar het is helaas net niet genoeg om nog iets te veranderen aan de stand. Izaac verliest deze partij, maar zijn judo is echt met sprongen vooruit gegaan de laatste maanden! 

Anthonie had ook weer een flinke poule. En hier werd het verschil tussen een eerstejaars -15 judoka, en een laatstejaars -15 judoka. Anthonie lag in zijn eerste partij op een gegeven moment bij zijn tegenstander op de rug te spartelen, en kon een spetter van een heupworp echt niet meer tegenhouden. In de tweede partij gingen er een aantal dingen mis. Anthonie kwam vroeg in de wedstrijd op een shido achterstand, waarna hij heel veel aanvalt. In zijn ogen en de ogen van zijn coach tot 3 keer toe een yuko scoort, maar deze niet krijgt. Vervolgens gaat zijn tegenstander tot 2 keer toe op zijn knieen zitten zonder een worp te maken, en loopt ook nog eens de mat af zonder dat dit bestraft wordt. Laten we het er op houden dat het voor de scheidsrechter ook een lange dag geweest was, en dan kan er wel eens een foutje insluipen. Anthonie verloor deze partij dus, en was daarmee klaar.

Een prima eerste toernooi van het seizoen, met genoeg dingen om op voor te borduren, en ook genoeg dingen om het komende seizoen flink mee aan de slag te gaan!

 
 

#oss knallers met Ray als kampioen en @franciscabuteijn @sisca.bx derde

Een foto die is geplaatst door JudoGoes (@judogoeszld) op


 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven