JudoGoes Nieuws

Logus de Hoop toernooi levert veel prijzen

26 september 2015
www.judogoes.nl
Een toernooi in de buurt, dus niet zo heel vroeg in de auto. Aangekomen in Axel waren we toch een beetje vroeg… De mat lag nog niet in de zaal, en de kachel deed het ook nog niet echt. Eerst omkleden, wegen en vervolgens even wachten op de tribune tot je naam omgeroepen wordt om te gaan judoën.

Mats Boender was als eerste aan de beurt. Hij zat in een groepje van 4. In zijn eerste partij liep zijn tegenstander vol op een schouderworp van Mats, dus dat was snel beslist. Ippon voor Mats. In zijn tweede partij probeert hij weer de spierballenworp. Hij krijgt nu een yuko. Mats pakt zijn tegenstander meteen in een houdgreep en laat deze niet meer los. Weer gewonnen. Zijn laatste partij, staand kunnen ze geen punt maken, maar op de grond is Mats de handigste en maakt weer een hele vaste houdgreep. Mats wint en wordt zo kampioen!

Quinn Swart zit in een poule van 3, hij mag 2 keer judoën tegen de andere jongens. Zijn eerste wedstrijd wint hij met een ippon voor o soto gari (boom omhakken). Na wat tactisch overleg met de coach gaat Quinn in zijn tweede wedstrijd ook wat andere trucs proberen. Zo scoort hij een yuko met een schouderworp. Zijn derde partij verliest hij met yuko voor een beenworp. De vierde partij wint hij met een beenworp en een schouderworp. Ook Quinn wordt kampioen.

Noa Niemandsverdriet zat in een pittig groepje van 4. De eerste wedstrijd wint ze met een o uchi gari voor yuko, gevolgd door een houdgreep. De tweede wedstrijd wint ze met een heupworp. De laatste wedstrijd wordt verloren met een yuko voor een beenworp. Een mooie zilveren medaille voor Noa!

Wessel Louws had het zwaar vandaag. Hij zat in een poule met een paar flinke jongens. De eerste verliest hij omdat zijn heupworp over wordt genomen met een stoeprandje. Daarna komt hij in een houdgreep. De tweede en derde partij komt hij ook in houdgrepen terecht waar hij niet meer uit komt. Gelukkig weet Wessel zijn laatste partij wel te winnen met een wazari voor een heupworp. Een derde plaats voor Wessel!

Mathijs Moeliker had er zin in vandaag. 3 winstpartijen na aanvallend judo en muurvaste houdgrepen en Mathijs was kampioen!

Daan Fijnaut mocht de eerste groep afsluiten. Een poule van 5, met jongens en meisjes. Daan wint alle 4 zijn wedstrijden met een houdgreep, maar weet ook staand de nodige puntjes te scoren. Met bijvoorbeeld een uchi mata die vorige week nog geoefend is op de wedstrijdtraining. Dus ook Daan wordt vandaag kampioen.

In de tweede groep weer een aantal mooie partijen en mooie worpen gezien. Maar toch ook wat dingen die een beetje vreemd waren. Het verschil tussen wedstrijdjudo in Nederland en België werd weer eens pijnlijk (voor Jurian) duidelijk. Ook was duidelijk te zien waar meester Pim op getraind heeft met zijn judoka de laatste weken… het ontsnappen uit houdgrepen. Dat kunnen de judoka uit Goes als de beste!

Nikki Bruins zat in een poule van 3 met een heel fanatiek meisje uit Belgie, wat veel beter was dan de andere twee meisjes in de poule. Zij werd dan ook eerste. Nikki heeft heel goed gejudood. Ontsnapte wel 3 keer uit een houdgreep, maar ze verloor toch helaas ook haar tweede wedstrijd. Vanwege het (te) grote onderlinge verschil tussen de meiden is besloten de poule maar een keer te draaien in plaats van dubbel. Nikki dus derde vandaag.

Lukas Schrieks was lekker op dreef vandaag! 3 keer werd er overtuigend gewonnen met mooie punten. Lukas wist 2 tegenstanders te verassen met een linkse heupworp, en  zijn mooiste punt kwam misschien wel na een uchi mata. Dus Lukas kampioen!

Op dezelfde mat als Lukas was ook Jurian Mol begonnen met zijn wedstrijden. Zijn eerste partij was tegen een Belg. In België mag je op deze leeftijd al een schouderworp maken op 2 knieen. In Nederland zijn we dit niet gewend. Jurian wist dus ook niet echt wat hem overkwam toen zijn tegenstander zo'n lage schouderworp maakte. Hij ging vol met zijn hoofd de mat in, en daarna plat op zijn rug. Helaas de eerste partij verloren. Maar dit zette Jurian in de volgende partijen netjes recht door zijn twee partijen te winnen met veel aanvallen en stevige houdgrepen. Een tweede plek voor Jurian!

Evita de Vos ging ook erg lekker vandaag. Fel aanvallen met een aantal verschillende technieken, gevolgd door sterk grondjudo zorgde voor 3 van de 4 winstpartijen. De laatste partij werd gewonnen met een mooie heupworp. Evita kampioen!

Mark v/d Endt mocht deze groep afsluiten. Hij vond het best een beetje spannend, maar het ging super goed! Eerste partij wint hij met een overname en daarna een houdgreep. In zijn tweede partij scoort hij zelf een yuko met een heupworp. Hij komt vervolgens zelf in een houdgreep, maar kan hier snel uit ontsnappen, dus geen score tegen. Hij wint de wedstrijd. De derde en vierde wedstrijd wint hij ook met heupworpen. Mark ook kampioen!

De laatste groep. De grote jongens en meisjes. Her en der wel wat moeilijkheden met indelen, maar dat wordt onderling goed opgelost! Sportiviteitsprijs voor Kees Poortvliet; hij vond zelf dat hij wel een beetje in een makkelijke poule zat, en wilde graag met de grote jongens mee doen!

Lieke Smulders was als eerste aan de beurt. Er was maar een ander meisje voor haar om tegen te judoën. Degene die als eerste 2 keer wint is kampioen. Het begint niet heel goed voor Lieke, ze is een beetje gespannen en kan daardoor niet lekker judoën. Ze komt in een houdgreep terecht waar ze niet meer uit kan. In de tweede en derde partij maakt Lieke wel even duidelijk waar ze voor gekomen is. Ze wordt veel feller in haar judo, en kan zo de twee volgende partijen winnen met een houdgreep.  Dus Lieke wint haar tweede wedstrijd (Logus vorige week was de eerste keer)!

Broertje Joep Smulders ging als een speer vandaag. In een op het oog pittige poule met groene en oranje banders weet Joep al zijn partijen te winnen met mooie worpen en houdgrepen. Twee kampioenen voor de familie Smulders!

Maren Boender doet voor het eerst sinds enige tijd ook weer mee met een toernooi. Ze wint haar eerste wedstrijd met een stoeprandje. De tweede wedstrijd verliest ze met een heupworp. Een tweede plaats voor Maren!

Kevin Schikker en Timo Mathijssen zaten bij Joep in de poule. Ze verloren beiden van Joep. Kevin blesseert zijn arm in de tweede partij en heeft daar wedstrijd 3 en 4 ook last van. Hij kan niet lekker judoën vandaag. Timo had een beetje moeite met op gang komen maar weet wel 2 partijen te winnen met houdgrepen. Voor beiden een derde plaats!

Raul van Quekelberghe had het wel getroffen vandaag. Zijn tegenstanders waren ongeveer zo lang als meester Andre. Raul is dan wel sterk, maar zelf niet zo heel lang, dus hij had het nogal zwaar. Drie partijen flink geknokt, maar helaas geen winst partij. Een derde plaats voor Raul!

Sven Verburg had een lekker groepje. Ze waren met zij vieren best aan elkaar gewaagd. Er was een Belgische jongen die net iets beter was als de rest, maar tegen de andere twee heeft Sven lekker gejudood en gewonnen met een houdgreep. Dus een tweede plaats voor Sven.

Jan Willem Moeliker dacht wat mijn broer kan, kan ik ook! Maar daar dacht zijn eerste tegenstander wat anders over. Jan Willem verliest de partij met een houdgreep. De volgende twee wedstrijden wint hij overtuigend en wordt toch mooi tweede.

Toen de laatste grote jongens… Mik, of Mike, of toch Mik Nijssen is wel 3 keer van poule veranderd.  Eerst met Kees, toen weer zonder, maar met 2 Belgen. Toen wilde die Belg weer in zijn eigen gewicht judoën… Afijn, uiteindelijk een lekker poultje en hij kon aan de bak! Zijn eerste partij verloor Mik met 2x wazari. Daarna had Mik toch wat recht te zetten. Dit doet hij met een scorebord vol en uiteindelijke een Ippon. Ook zijn laatste 1partij wint Mik met een Ippon en hij wordt netjes tweede!

Kees Poortvliet koos er dus zelf voor om overgeplaatst te worden naar de poule met Jarin Dekker. Hier zat nog een andere jongen bij. Dit leverde 4 hele leuke partijen op. Jarin won al zijn partijen met gevarieerd judo. Keer verloor 2 keer van Jarin, maar won zijn andere wedstrijden. Dus een tweede plaats voor Kees en een eerste plek voor Jarin!

Kaj van Haaften en Jarno Niewiadomski zaten bij elkaar in de poule. Jarno wint de onderlinge partij met een houdgreep. Ook zijn tweede partij wint Jarno. Hij wordt hiermee kampioen. Kaj heeft het zwaar en verliest ook zijn tweede partij. Hij wordt hiermee derde. Volgende keer beter Kaj!

Een mooie dag met de beginnende wedstrijdjeugd van JudoGoes. Goed om te zien dat dingen die aangeleerd worden in de wedstrijdtrainingen ook terugkomen in de wedstrijden! Ga zo door allemaal!

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven