judo Zuid-West Nieuws

Vier prijzen in Made

27 september 2015
www.judozuidwest.nl
Vier prijzen vandaag in Made. Bart Seiljes werd kampioen, Tristan Cairo pakte zilver en Francisca Buteijn en Jarno Bouwmeester wonnen brons op het sterk bezette toernooi in Brabant.

Tristan Cairo (U10, -30kg) heeft vandaag zeven wedstrijden moeten judoën. Zijn eerste wedstrijd begon hij goed met aanvallend judo. Hierdoor won hij op beslissing. Zijn volgende wedstrijd verloor hij met een yugo. Vervolgens won hij de vijf achtereenvolgende wedstrijden, waarvan drie duidelijk op beslissing en twee met ippon. Tristan werd hierdoor knap tweede.

Lars van Sabben, Richard Bobeldijk en Immannuel Cairo (U12, -34 kg) zaten in een poule van ongeveer 50 judoka’s. Alle drie de jongens hebben vier wedstrijden kunnen judoën, waarvan ze er twee wonnen en twee verloren. Lars won zijn eerste wedstrijd met een houdgreep. In zijn tweede wedstrijd verloor hij omdat hij een stafje kreeg wegens passiviteit. In de herkansing won hij met een straf in zijn voordeel. Zijn laatste wedstrijd was erg spannend. Beide judoka’s hadden een waza-ari op het scorebord staan. Aan het einde van de wedstrijd laat hij zich verrassen en verliest de wedstrijd. Richard verliest zijn eerste wedstrijd. In de herkansing wint hij twee keer met een houdgreep. Zijn laatste wedstrijd verliest hij met ippon. Immannuel wint zijn eerste twee wedstrijden met een yugo. Zijn laatste twee partijen verliest hij met de shido. Alle drie de jongens hebben goed judo laten zien, maar komen in dit grote deelnemersveld niet bij de prijzen.

Anthonie Moggré (U15, -38 kg) won zijn eerste wedstrijd door zijn tegenstander op drie straffen te zetten. Zijn tweede wedstrijd won hij met een mooie o-soto-gari. Zijn twee volgende wedstrijden kwam hij in een houdgreep terecht waar Anthonie niet meer uit kwam.

Franklin Boorsma (U18, -66 kg) won zijn eerste wedstrijd met goed judo. Hij wist de mouw van de nekkenpakker goed op te vangen en kon hierdoor zelf gaan judoën. Hij scoorde twee keer een yugo met een lage schouderworp. Zijn twee volgende wedstrijden verloor hij snel door onoplettendheid. 

Kevin Goudswaard (U18, -66 kg), Izaac Wildenberg (U15, -42 kg), Manon Dekker (U15 -63 kg) en Joep Smulders (U12, -46 kg) hebben hard geknokt, maar mochten na twee verliespartijen weer richting Zeeland.

Rest verslag volgt

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven