JudoGoes Nieuws

Judotoernooi Stichting Judo Geelhoed

11 oktober 2015
www.judogoes.nl
Acht deelnemers van JudoGoes op de mat in Tholen op zaterdag10 oktober. Ook weer zo'n toernooi wat niet te ver rijden is en welke ook nog leuk is voor startende wedstrijdjudoka's.

Mark van der Endt mocht het spits afbijten. In een poule van 6, waarvan hij de kleinste en de lichtste was. Hij scheelde tot wel 6 kilo met zijn tegenstanders. In zijn eerste wedstrijd wil hij Koshi Guruma (heupworp) maken bij zijn tegenstander, maar deze neemt hem over met een stoeprand en pakt Mark vervolgens in een houdgreep. Mark begint in zijn tweede wedstrijd wat voorzichtiger, maar krijgt daarom 2 shido's voor te weinig aanvallen. Tegen het einde van de wedstrijd word Mark nog geworpen voor een yuko en verliest ook zijn tweede partij. Nu vindt Mark het wel mooi geweest. 2 keer verliezen is genoeg. Tegenstander 3 en 4 krijgen het zwaar; en Mark wint zijn wedstrijden. De laatste partij, tegen de latere kampioen, heeft Mark verloren met een houdgreep. Een vierde plaats voor Mark, maar door 2 partijen te winnen in deze poule mag hij trots zijn op zichzelf!

Jan Willem Moeliker was de volgende die aan de beurt was. In een poule van 6 kon hij lekker judoën. Alles was opgedeeld in poules, dus iedereen kon veel partijen maken. Jan Willem dus 5 partijen. De eerste wint hij met een houdgreep. In de tweede partij herhaalt hij dit kunstje. In partij 3 scoort hij twee keer met het stoeprandje, Ippon winst. Partij 4 wint hij weer met een houdgreep. In partij 5 maakt Jan Willem een mooie heupworp (ik dacht zelfs een opzwaaiend been te zien) en wint ook deze partij met Ippon. Ik zeg; "Kampioen!"

In het middagblok, de grote jongens. Kees Poortvliet, Mik Nijssen en Kaj van Haaften zaten bij elkaar in de poule, samen met nog 3 andere jongens. Kees wint zijn eerste partij met een heupworp en een houdgreep. Zijn tweede partij kan hij lang voorkomen dat hij geworpen wordt door de pakking van zijn tegenstander goed te controleren, maar een klein momentje van niet helemaal opletten zorgt ervoor dat hij toch geworpen wordt. De derde partij is tegen Mik. Kees komt voor omdat hij een heupworp wil maken, Mik het stoeprandje doet, maar Kees goed Mik zijn voet wegveegt en zo dus bovenop Mik landt.  Mik doet zijn been zeer, en tikt af in de houdgreep. De vierde partij van Kees wint hij op dezelfde manier. Weer door goed terug te draaien als zijn tegenstander een stoeprand doet. De vijfde partij, tegen Kaj, wordt gewonnen met een houdgreep. Mik heeft echt zijn dag niet vandaag. Zijn tegenstanders zijn eigenlijk allemaal net een maatje te groot. In de laatste partij is de pech helemaal compleet, Mik wordt heel hard op zijn hoofd geworpen en ziet even sterretjes. Gelukkig zegt Mik het spelletje nog steeds leuk te vinden, en ook de wedstrijdjes vind hij nog wel leuk. Als je dat na 5 verliespartijen, met hoofdpijn en een zeer been nog kunt zeggen; ben je ook een kampioen! Kaj wint van Mik met een houdgreep, verliest van Kees, verliest ook van de latere kampioen die een hele sterke pakking en 1 goede truc heeft. Hij weet ook nog een partij te winnen met houdgreep. De laatste partij verliest hij door, in mijn ogen, een verboden handeling, maar de scheidsrechter besloot dat het een correcte verwurging was en liet doorgaan, terwijl ik echt een holle rug zag… Afijn, de scheidsrechter beslist. Een vierde plaats voor Kaj.

Jesse Wagenaar zat in een poule van 5. Hij wint zijn eerste partij met een houdgreep; zijn tweede verliest hij met een knaller van een heupworp. Jesse was even al zijn lucht kwijt, maar hij herpakt zich prima en wint ook wedstrijd 3 en 4 overtuigend. Een mooie tweede plaats voor Jesse!

Samuel van de Walle had de hele week niet getraind vanwege een enkelblessure, maar daar was vandaag weinig van te merken. In een poule van 6 kon hij flink aan de bak. In zijn eerste partij wordt een aanval met o uchi gari tot 2 keer toe overgenomen, waardoor hij verliest. Wedstrijden 2, 3 en 4 wint hij met goed oplettend judo. Samuel kon met zijn sterke pakking de partijen domineren en zo puntjes scoren, om vervolgens zijn tegenstanders af te houden, maar zelf actief te blijven. Zo wint hij 3 pittige wedstrijden. Zijn laatste partij lijkt het wel alsof hij niet zoveel energie meer heeft, hij komt in een houdgreep, waar hij niet meer uit komt. Een mooie derde plek!

Anthonie Moggre had het vandaag vrij makkelijk. Welliswaar een poule van 6, maar zijn tegenstanders waren niet van het niveau waarop zijn tegenstanders normaliter judoen. Anthonie heeft voor zijn 5 partijen nog geen 3 minuten nodig gehad. Hij is lekker aan het variëren geweest met aanvallen. Dit leverde een aantal mooie punten op. Armworpen, heupworpen en schouderworpen hebben we voorbij zien vliegen. De terechte kampioen in deze poule!


 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven