JudoGoes Nieuws

Nadia en Tristan kampioen van Zuid-Nederland

13 oktober 2015
www.judogoes.nl
Zondag 11 oktober zijn Nadia en Tristan Cairo kampioen van Zuid-Nederland geworden. Stijn Bordui haalde ook de finale maar moest hierin de winst aan zijn tegenstander laten. Immanuel Cairo, Richard Bobeldijk, Nienke Heijstek en Ray Marinx veroverden allemaal een bronzen medaille. Jaimy Strobos was met een gebroken sleutelbeen in de tweede ronde de grootste pechvogel van de dag. Hopelijk zien we haar snel weer op de mat.

Immanuel Cairo en Richard Bobeldijk zaten in dezelfde helft van het schema in de grote poule van ruim 30 judoka's bij de jongens U12 jaar -34kg. Richard won zijn eerste twee wedstrijden waarna hij in de kwartfinale net iets te kort kwam tegen Dylan Bevelander. Immanuel won zijn eerste drie wedstrijden met mooie punten en plaatstte zich zo overtuigend voor de halve finale. In deze halve finale kwam hij Dylan Bevelander tegen, die eerder Goran en Richard had uitgeschakeld. In een gelijkopgaande strijd wist de aanvallende Immanuel Dylan net niet te werpen, omdat Dylan Immanuel éénmaal wist over te nemen voor een yuko plaatste Bevelander zich voor de finale en moest Immanuel zich opmaken voor de strijd om het brons. Hierin won hij na een tactische partij op beslissing. Richard had in de herkaning twee wedstrijden met mooie punten gewonnen waardoor hij zich ook plaatste voor de strijd om het brons. Richard won zijn wedstrijd om het brons met ippon voor een goede o-uchi-gari. In deze grote poule zijn beide bronzen medailles dus voor de JudoGoes judoka's Immanuel en Richard.
Lars van Sabben en Lukas Schrieks stonden in hetzelfde gewicht ontzettend goed te judoën en wonnen beiden één wedstrijd, maar verloren ook twee gelijkopgaande wedstrijden en werden dus voortijdig uitgeschakeld.

Nienke Heijstek (U12 -44kg) werd in haar eerste ronde verrast door haar tegenstandster waardoor ze zich via de herkansing terug moest knokken naar brons. In de herkansing won ze heel overtuigend met twee yuko's voor heupworpen en een ippon voor een houdgreep van Yanna van As. In de strijd om het brons zou ze het vervolgens moeten opnemen tegen Marit Stoutjesdijk maar zij was in de halve finale geblesseerd geraakt en moest opgeven. Waardoor Nienke met een bronzen medaille naar huis mocht.

Nikki Bruins (U10 -36kg) beslistte haar eerste ronde wedstrijd snel met ippon door een stevige houdgreep. In de halve finale die daaropvolgde liep ze iets te enthousiast naar haar tegenstandster toe waardoor deze een mooie schouderworp kon maken. Voor Nikki restte de strijd om de bronzen medaille, hierin stond ze tegen een sterke oranje band die goed kon overnemen. De altijd goed aanvallende Nikki werd in deze wedstrijd overgenomen waardoor ze net naast het podium eindigde en vijfde werd.

Joep Smulders (U12 -42kg) begon zijn eerste partij met een snelle waza-ari door middel van een uchi-mata en volgde deze op met een houdgreep. Joep zijn tweede pot ging verloren toen hij in een houdgreep belandde en daar niet meer uit wist te komen. De derde partij kon Joep weer snel beslissen op dezelfde manier als zijn eerste partij. De vierde pot was tegen een sterke blauwe band. Joep kwam een yuko voor door een overname maar werd kort daarna geworpen met een goshi-guruma. Een mooie en welverdiende zevende plek voor Joep.

Silver van 't Westeinde (U10 -34kg) begon vandaag zijn eerste pot met volle overtuiging en maakte een houdgreep waarmee hij snel ippon scoorde. In zijn tweede partij kwam hij achter met een waza-ari maar dit wist hij terug te draaien met twee fraaie overnames. De derde partij was hard knokken maar door een shido wegens buiten de mat stappen verloor hij de partij. In de herkansingsronde werd Silver snel verrast door een uchi-mata en verloor. Goed geknokt.
 
Sven Verburg (U12 -38kg) begon zijn eerste wedstrijd met een waza-ari achterstand maar doordat zijn tegenstander verkeerd doordraaide kon Sven hem in een houdgreep pakken. In Sven zijn tweede partij kwam hij achter met een yuko. Dit bleef de stand en Sven verloor. Sven zijn derde partij begon goed twee straffen voor zijn tegenstander. Na 30 seconden was de stand weer gelijk qua straffen en in de laatste 3 seconden werd Sven geworpen helaas ippon tegen.

Nadia Cairo (U8 -22kg) was vandaag de jongste en lichtste judoka van JudoGoes. Nadia zat met drie andere meisjes in een poule. Alle drie haar wedstrijden won Nadia met ippon door haar tegenstanders in een houdgreep te pakken waar ze niet meer uit konden komen. Een mooie gouden medaille voor Nadia.

Tristan Cairo, Ipe Verbrugge en Daan Fijnaut (U10 -30kg) zaten vandaag bij elkaar in een poule. Ipe en Daan stonden allebei heel goed te judoën. Ze wonnen allebei één wedstrijd met een houdgreep en verloren er twee. Tristan won al zijn partijen tot en met de halve finale voortijdig met ippon. In de finale was het lang heel spannend. Tristan kon vlak voor tijd een was-ari scoren door zijn tegenstander over te nemen. Tristan nam een gouden medaille mee naar huis.

Stijn Bordui (U12 -30kg) won zijn eerste partij, omdat zijn tegenstander een straf kreeg. In de halve finale won Stijn zijn wedstrijd door een mooie score. In de finale stond hij goed te judoën, maar zijn tegenstander scoorde een was-ari en Stijn verloor helaas de wedstrijd. Een zilveren medaille voor Stijn.

Ray Marnix (U12 -38kg) had zijn Belgische trainingsmaatje meegenomen om een goede warming-up te maken. Het was duidelijk te zien dat hij een goed in vorm was, want zijn eerste drie wedstrijden won hij binnen enkele seconden op ippon. Hij liet verschillende worpen zien en wist zo zijn tegenstanders te verrassen. In de halve finale had Ray het een stuk lastiger. Uiteindelijk stond er na 2 minuten judoën nog geen score op het scorebord. De scheidsrechter wees Ray zijn tegenstander als winnaar in. Voor Ray was een bronzen medaille het hoogst haalbare voor vandaag. In de strijd om het brons won Ray weer voortijdig met ippon. Ray nam een bronzen medaille op het ZNK mee naar huis.

Jaimy Strobos (U12 -28kg) scoorde in haar eerste wedstrijd een ippon door een hele mooie uchi-mata te maken. In haar tweede wedstrijd viel ze op haar schouder. Jaime had veel pijn en de EHBO werd er bij geroepen. Voor de zekerheid is ze samen met mama naar het ziekenhuis gegaan. Daar kreeg ze te horen dat haar sleutelbeen gebroken was. Een minder leuk einde van het ZNK voor Jaimy.

Daan van Sabben (U12 -30kg), Mette Verbrugge (U12 -32kg), Goran Lukic (U12 -34kg), Leon Lukic (U10 +38kg), Finn Ammerlaan (U8 +30kg), Timo Ammerlaan (U10 -38kg) hebben goed geknokt maar konden dit keer helaas geen partijen winnen.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven