JudoGoes Nieuws

Zes Kampioenen op Open Zeeuws Kampioenschap

07 november 2015
www.judogoes.nl
Zaterdag was er voor het eerst in jaren weer een officieel JBN toernooi in Zeeland. Sportschool Geelhoed organiseerde een super Open Zeeuws Kampioenschap.
 

De JudoGoes leden hebben ​goed judo laten zien en mooie resultaten (6 kampioenen, 4 tweede en 5 derde plaatsen) behaald op de Open Zeeuwse Kampioenschappen. Kampioen werden Nienke Heijstek, Tristan Cairo, Finn Ammerlaan, Nadia Cairo, Immanuel Cairo en Stijn Bordui. Tweede werden Kees Poortvliet, Izaac Wildenberg, Bart Sieljes en Milan Evegaars. Derde werden Manon Dekker, Nienke Bordui, Mitchel Dekker, Raul van Quekelberghe en Ipe Verbrugge.

Het een prima dag met een mooie overzichtelijke hal, gemoedelijke sfeer, in iedere poule prijzen voor de nummers één, twee en drie. Daarnaast was er met een springkussen, schminken en judopak hangen in een andere hal genoeg vertier voor als je klaar was met judoën. Hierdoor waren er gezinnen die zelfs nadat ze zelf in een eerdere groep gejudood hadden nog bleven tot dat de laatste groep helemaal afgelopen was. Al met al complimenten voor de organisatie door Sportschool Geelhoed en volgend jaar zijn we zeker weer van de partij.

Bart Sieljes en Stijn Bordui zaten in een poule van 4. Stijn won de onderlinge strijd op beslissing. Vervolgens winnen allebei de jongens hun 2 andere wedstrijden. Een eerste plaats voor Stijn en een tweede plaats voor Bart.

Finn Ammerlaan en Milan Evegaars zaten samen in een poule van 2, waardoor ze drie keer tegen elkaar moesten judoën. Alle drie de keren was Finn de sterkste waardoor hij kampioen werd en Milan tweede.

Tristan Cairo won in zijn gewicht drie wedstrijden overtuigend kampioen met ippon en werd kampioen. In hetzelfde gewicht won Ipe Verbrugge brons door Daan Fijnaut met een houdgreep te verslaan. Davy de Kroon verloor de andere wedstrijd om de bronzen medaille.

Nadia Cairo werd kampioen met 1 geweldige truc o-goshi 3 maal Ippon en daardoor dus kampioen.

Immanuel Cairo werd na de halve finale en finale op straffen gewonnnen te hebben kampioen. Richard Bobeldijk stond in hetzelfde gewicht sterk te judoën maar belandde net naast het podium. Lukas Schrieks kwam vandaag in hetzelde gewicht niet tot een winstpartij.

Nienke Heijstek zat samen in de poule met Davina Mamed de onderlinge strijd werd gewonnen door Nienke die al haar overige wedstrijden overtuigend won en werd dus kampioen, Davina had het zwaar en verloor helaas al haar partijen.

Izaac Wildenberg en Timo Mathijssen zaten ook samen in de poule van 6 de onderlinge strijd werd gewonnen door Izaac, Izaac won de 3 partijen van zijn overige 4 door heel slim en tactisch te judoën, de laatste wedstrijd ging helaas verloren hierdoor knap tweede. Timo had het zwaar en pech en in zijn derde wedstrijd blesseerde hij zich en moest uitstappen.

Jesse Wagenaar, Mik Nijssen en Kees Poortvliet zaten bij elkaar in het gewicht. Kees won vier wedstrijden en verloor er één waardoor hij tweede werd. Jesse en Kees wisten met twee en één overwinning niet op het podium te komen.

Joep Smulders, Mitchel Dekker en Jan Willem Moeliker zaten in 1 poule, Joep en Jan Willem wonnen knap twee partijen en verloren er helaas ook 2 en werden allebei 7e in een zware poule, Mitchel bereikte door 2 winstpartijen de halve finale deze ging verloren en mocht zich opmaken voor brons waar hij overtuigend won en derde werd.

Raul van Quekelberghe verliest zijn eerste partij op beslissing, wint zijn tweede partij met een stoeprand en een houdgreep. Hij verliest zijn derde partij helaas. Maar wel een derde plaats voor Raul!

Manon Dekker wint haar eerste partij met een houdgreep, maar treft daarna ook twee toppers. Beide partijen gaan verloren. Toch een derde plaats voor Manon

Nienke Bordui was net te zwaar voor de -40, dus een klasse zwaarder, en die was er niet, dus een hele pittige opgave voor Nienke in een poule met meiden die al op een NK hebben gejudood. Nienke verliest dan ook twee keer, maar toch een derde plaats in een poule van 3!

Anthonie Moggré begon sterk in zijn eerste twee partijen. In de twee partijen die daarop volgde kon hij dit keer niet winnen waardoor hij vijfde werd.

Samuel van der Walle kon flink aan de bak. Hij verliest zijn eerste partij met yuko. Vervolgens wint hij twee partijen met een scorebord vol punten. De wedstrijd om brons gaat verloren met een verwurging. Een vijfde plek voor Samuel!

Silver van 't Westeinde, Joep Riga, Matthijs Moeiliker en Mark van der Endt zaten in dezelfde poule. Silver wint zijn eerste wedstrijd met een stoeprand, maar verliest daarna 2 wedstrijden. Joep valt in zijn  eerste wedstrijd heel veel aan, maar scoort elke keer net geen punten. Hij krijgt vervolgens een shido voor buiten de mat stappen en verliest daardoor de partij. Zijn tweede partij verliest Joep met een houdgreep. Matthijs komt twee keer terecht in een houdgreep en verliest zo zijn beide partijen. In een grote poule als deze betekend 2 keer verliezen dat je klaar bent met judoën. Mark had iets meer geluk. Die begon de eerste ronde met een vrijloting. Zijn eerste partij verliest hij met een houdgreep, de tweede wint hij met een houdgreep. Om de derde plaats verliest hij helaas met een stoeprand. Dus een vijfde plaats voor Mark.

Jurian Mol had ook een vrijloot in de eerste ronde, maar kon daarna niet echt lekker judoën en verloor 2 keer. Ook hij had en grote poule en was dus klaar na 2 wedstrijden.

Noa Niemantsverdriet had het zwaar vandaag na 2 zware potten en even bij papa en mama te hebben gezeten ging haar derde potje een stuk beter en verloor ze nipt op shido verschil.

Rik Riga en Ide Barten zaten bij elkaar in de poule tijdens hun eerste wedstrijd buiten de club. De onderlinge wedstrijd werd met een yugo gewonnen door Ide. De andere tegenstanders waren nog te sterk voor deze jonge JudoGoes jongens.

Nikki Bruins had het zwaar vandaag. Een flinke poule met meiden. Nikki kwam helaas in haar beide partijen in een houdgreep waar ze niet uit kon komen.

Mischa Riga en Sven Verburg hadden het allebei heel zwaar en verloren beide hun partijen.

Fay van Son maakte vandaag kennis met echt wedstrijdjudo in haar vijf partijën ging het steeds beter maar een overwinning zat er nog niet in.

Timo Ammerlaan en Evita de Vos moesten na een val op hun hoofd helaas de strijd geblesseerd staken..
 

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven