JudoGoes Nieuws

Lein Mulder tweede op eerste meetmoment

09 november 2015
www.judogoes.nl
Lein Mulder werd op het eerste meetmoment voor de EK -18 jaar in 2016 in Den Haag tweede in de klasse tot 60kg.

Lein Mulder is het kwalificatietraject richting het Europees Kampioenschap Judo -18 jaar in 2016 goed begonnen met een tweede plaats op het eerste meetmoment tijdens het Residentie judotoernooi.

Denise de Korte behaalde een dag eerder zelfs twee medailles, ze werd in de klasse tot 70kg kampioen in bij de judoka's in haar eigen geboortejaar (1998) en derde bij die tot 21 jaar.

Denise de Korte -70kg tot 18 jaar.
Omdat er weinig tegenstanders waren in haar klasse, werd haar poule samengevoegd met de de oudere en zwaardere dames. Denise kon daardoor 8 partijen judoën. Ze won van Kalidien op ippon en Cassidy van Boxtel met 3 shido's in haar voordeel. Berendsen was nog te sterk voor Denise. Tegen van Stratum, de Engelse Tanti en Achter won ze alle drie met ippon. Eenmaal met een houdgreep en tweemaal met een worp. Wedstrijd nummer 7 tegen Kreuger kon Denise, de begrijpelijke vermoeidheid nam toe, nog winnen met een yuko. De laatste partij tegen Theunissen na een te korte rust ging verloren. Het eindelijke resultaat was een eerste plaats in haar eigen -18 categorie en een derde plaats bij de -21. Mooi resultaat maar vooral haar judo op de mat maakte indruk.

Franklin Boorsma -66kg tot 18 jaar.
Franklin won zijn eerste partij op hansoku make tegen Kamphuis. Pas in de golden score van de tweede partij verloor Franklin zijn tweede partij van van Klaveren. In de herkansing raakte Franklin helaas weer geblesseerd en kon niet meer verder judoën.

Op zondag was het Internationale Residentie Toernooi het eerste selectie moment voor de -18 jaar om zich te kwalificeren voor de buitenlandse toernooien in 2016. Voor JudoGoes deden Zoïe Moerman, Jarno Bouwmeester, Kevin Goudswaard en Lein Mulder mee.

Zoïe Moerman -52kg tot 17 jaar.
Zoïe had de eerste ronde vrijgeloot en kon haar Belgische tegenstander goed observeren. Arzel werd verslagen met twee shido`s in het voordeel van Zoïe.  Daarna was Deurloo te sterk voor haar en verloor ze met een yuko. Ook in de herkansing tegen een andere Belg verloor Zoïe en scoorde daardoor niet voor de ranking. Op naar het volgende meetmoment in Haarlem.

Jarno Bouwmeester -55kg tot 17 jaar.
Jarno begon goed in de eerste ronde en won in de golden score van Haurissa met een fraaie overname. Tegen Adil Belkaid liet Jarno tactisch goed judo zien en Jarno verloor slechts met 1 shido. In de herkansing tegen Jaimy Stevens scoorde Jarno met zijn tai otoshi een yuko en kon zich voorbereiden op de volgende wedstrijd tegen zijn trainingspartner Ennio Mertens. Wat Jarno ook probeerde hij kon niet scoren en werd wel tweemaal slim overgenomen door Ennio. Geen rankingpunten maar wel zijn eerste punten voor zijn zwarte band.

Kevin Goudswaard tot 66kg tot 17 jaar.
Net als tijdens de laatste wedstrijden, scoort de goed bewegende Kevin als eerste in de wedstrijd een resultaat, maar trek hij tijdens de wedstijd aan het kortste eind. Tegen Gino Maas komt hij op voorsprong, uiteindelijk weet Gino toch te winnen met een houdgreep. Als Mark van Dijk wordt op achterstand gezet, blesseert Kevin zich tijdens een worp en verliest daardoor de partij. Geen punten voor de ranking.

Lein Mulder -60kg tot 17 jaar.
Lein won in de eerste ronde van een grote poule van de enige Japanse deelnemer Tetsuo Martynowicz, klinkt niet Japans maar stond wel JPN op zijn IJF-rugembleem. Met 4 shido`s won Lein van de alleen maar verdedigende Japanner. Daarna won Lein van de Belg Fauville met twee maal waza ari voor o uchi gari. Ook de Engelse judoka Orledge legde Lein geen strobreedte in de weg. Lein kreeg hem op de grond en maakte een sankaku verwurging. In de halve finale tegen Jesse Koopmans kreeg Lein eerst  2 shido`s in zijn voordeel en besliste toen de wedstrijd met een ippon voor een tai otoshi. In de finale  kon Lein geen grip krijgen op de snel bewegend Ryan La-An-Njoe en verloor hij met een verwurging. Na een lange periode zonder wedstrijden een mooi comeback met een 2e plaats op het wedstrijdpodium. Veel punten voor de ranking van 2016.

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven