judo Zuid-West Nieuws

Lein en Zoïe pakken prijs op 2e Meetmoment

23 december 2015
www.judozuidwest.nl
Op het tweede meetmoment van de U18 judoka's in Hoofddorp werden Lein Mulder tweede en Zoie Moerman derde in hun gewichtsklassen. Voor Lein was het zijn tweede zilveren plak. Hiermee is hij vrijwel zeker van de toewijzing van buitenlandse toernooien door de JBN.

Lein Mulder tot 60 kg -18 jaar
Lein begon tegen Abe Rood en Jan Pluim met 2 overwinningen op ippon voor een sankaku houdgreep/verwurging. Door met een waza ari van Luca de Waal te winnen drong Lein door tot de halve finale. Mede titelkandidaat Kwin Phetmanee was een geduchte tegenstander.  Lein domineerde heel de wedstrijd en won met een waza ari voor een o cuhi gari. De finale bestond uit de zelfde judoka`s als het eerste meetmoment. Lein tegen Ryan Lo Anjoe. Lein verraste Ryan bijna met zijn aanvallende acties.  Ryan besliste de wedstrijd weer op de grond met een verwurging. Een fraaie 2e plaats en veel punten voor de ranking.

Zoïe Moerman tot 57 kg -18 jaar
Zoïe was de eerste ronde vrijgeloot en begon in de tweede ronde tegen Anouk Doelitzsch. Zoïe scoorde een yuko en ging door op de grond en won met houdgreep. De kwartfinale tegen Noa Hooi, de latere kampioen, ging verloren met ippon. In de herkansing won Zoïe op ippon van Bente Ebeter. Daarna moest Zoïe tegen Sascha Buwalda van wie ze vorig week nog verloren had. Door aan te blijven vallen won Zoïe op shido`s. De de strijd om brons tegen de Haagse Fleur van Beest werd door Zoïe gewonnen met een sankaku houdgreep. 3e plaats, eerste punten voor de ranking en zwarte band.

Jarno Bouwmeester tot 50 kg -18 jaar
Jarno kon geen grip krijgen op Jiam van Wijland en verloor met 3 shido`s. In de herkansing trof hij nu Tarantino van wie hij in Zuidland nog verloor. Nu was Jarno winnaar op ippon met een prachtige heupworp. Dian van Blokland was daarna met tweemaal waza ari te sterk. Weer 10 punten voorde zwarte band.

Kevin Goudswaard tot 66 kg - 18 jaar
Kevin won zijn eerste wedstrijd op ippon van Remco Tiebout met snelle een uchi mata. Tegen Loman kwam Kevin een een verwurging en moest aftikken. De eerste ronde in de herkansing tegen de Duitser Graber ging ook verloren. Maar weer 10 punten voor zijn zwarte band.





 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven