JudoGoes Nieuws

Romy Galle tweede op G-judo toernooi in Hoogeveen

25 december 2015
www.judogoes.nl
G- judoka Romy Galle werd op 19 december tweede tijdens het kersttoernooi voor G-judoka's in Hoogeveen.

Verslag van de familie Galle

Het was al weer even geleden dat Romy had deelgenomen aan een wedstrijd. Op zaterdag 18 december zijn we gepakt en gezakt vanuit Zeeuws-Vlaanderen naar Hoogeveen gereden om daar te overnachten bij een zeer nette manege. We zijn de dag voor het toernooi naar het Noorden gereden omdat het Romy veel energie kost om heel vroeg op te staan om dan te reizen naar Hoogeveen. Na een goede nachtrust, een goed ontbijt en de paarden nog even gedag te hebbeb gezegd, vertrokken we naar de locatie waar het toernooi was.

Er waren al vele judoka's aanwezig. Om 11 uur begon de gezamenlijke opwarming die werd verzorgd door Tycho van de Werf. Hier werd met vol enthousiasme door alle judoka's aan meegedaan.
Er waren vier wedstrijdmatten en ongeveer 120 judoka's verdeeld over 29 poules. De poules zijn ingedeeld naar categorie (mate van handicap) en deels naar gewicht.

Romy zat in een poule van 3 en het poule werd compleet gemaakt door aanvulling van een leraar waar de kinderen tegen moesten judoën. Na lang wachten was het de beurt aan Romy. Wat we nog niet eerder hadden gezien bij Romy waren zenuwen. Vandaag waren die zeker aanwezig.

In haar eerste wedstrijd kwam ze uit tegen een jongen die zeer goed wist hoe hij moest handelen. Romy judoot in ne-waza (op haar knieën) en het lukte haar om de jongen van zijn knieën op de grond te krijgen, maar Romy was een aantal keer te laat om hem in houdgreep te nemen. Het was de eerste keer dat het lukte om haar tegenstander op de grond te krijgen en hier schrok ze zelf van. De jongen was razend snel met het naar de buik draaien. Na eerst een yugo en 2 waza-ari's te scoren lukte het Romy toch om hem in de houdgreep te nemen en te houden. Dit was net aan het einde van de 2 minuten wedstrijdtijd (de tijd in categorie 5, waar Romy in zit).
Na 2 jaar deelnemen aan wedstrijden was dit de eerste wedstrijd die Romy won. Hier was ze terecht zeer blij mee. En winst proeft naar meer!

Haar tweede partij was aanmerkelijk zwaarder het ging erg gelijk op. Het lukte Romy om 2 waza-ari's te scoren dus het zag er goed uit tot het moment dat Romy uit balans raakte. Ze raakte opeens de grip kwijt. Haar tegenstander wist hier goed gebruik van te maken en wist in een rap tempo Romy op de grond te krijgen en in een houdgreep te nemen. Hier kwam ze niet meer uit en verloor de wedstrijd.

Voor haar derde wedstrijd werd Romy nog even extra toegesproken door haar coach. De wedstrijd was tegen de toegevoegde leraar. In eerste instantie kreeg Romy weinig greep op de tegenstander. Ze wist uiteindelijk toch een yuko te scoren en de leraar in een houdgreep te pakken waar hij weer uitkwam. Na opnieuw in beginpositie gezet te zijn gaat de wedstrijd verder. Het koste Romy veel energie en dat begon zijn tol te eisen. Romy komt onder te liggen. Maar gelukkig was ze snel genoeg om naar haar buik te draaien. Ze werd aangemoedigd door haar coach en door de andere judoka's die al klaar waren. Dit resulteerde erin dat Romy haar tegenstander op de rug kreeg en een houdgreep kon pakken. Door de vele aanmoedigingen lukte het Romy om de houdgreep vast te houden en te winnen. Wat was Romy blij met deze overwinning.
 
Nu was het wachten op de prijsuitreiking. Romy's poule werd als voorlaatste opgeroepen. Maar ondanks het wachten was ze heel blij met haar tweede plaats. Hopelijk lukt het haar, na dit eerste succes, nu vaker een wedstrijd te winnen. Dat zal haar plezier en motivatie alleen maar doen toenemen.De volgende toernooien voor Romy zijn: Gilze Rijen, Assen, Beverwijk en er is ook een uitnodiging om deel te nemen in Zwitserland.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven