judo Zuid-West Nieuws

Kenley en Joep op stage

25 december 2015
www.judozuidwest.nl
Joep Smulders als deelnemer en Kenley Simons als begeleider waren een paar dagen in Goirle om deel te nemen aan het Kerstkamp van Judo Academy Netherlands. Lees hun verslagen hieronder. In mei 2016 is er weer een kamp. Als je interesse hebt kun je hier inschrijven.

Verslag van Joep Smulders als deelnemer

Hallo allemaal,

Ik ben zondag 20 december op judokamp gegaan bij de Judo Academy in Goirle. Ik vond het super leuk daar en heb heel veel getraind en geleerd. We zijn gelijk met 2 uur judo begonnen en daarna zijn we gestart met competitie zitvoetbal in de dojo.  Na het avond eten hebben we weer 2 uur gejudood tot 21.00 uur. Ik heb ook nog getraind met judoka Jur Spijkers, -21 jaar +100 kg. Er waren veel bruine en zwarte banden, maar ook wel wat groene en blauwe. Het kamp was voor de leeftijd tot 20 jaar. Er was een groep -50 en een groep +50 kg. Ik trainde met de groep -50. Dat ging heel erg goed. Grim zei dat ik goed mee kon met de rest, ondanks dat ik als enige de gele band had en ik was ook nog eens een van de jongste deelnemers. Tussendoor werd er ook nog veel aan krachttraining gedaan, zoals heel veel push ups. Dat vond ik zwaar, maar ik heb wel de hele tijd super mijn best gedaan. 's Avonds kregen we van sport fysiotherapeute Anne de Rooij, 4e dan, nog een lezing over belangrijke energiestromen tijdens judo. 

De volgende ochtend werden we om 6.15 uur door Grim met keiharde muziek gewekt voor de ochtendtraining om 7.00 uur. Dat was Grit training, dat is een hoog intensieve cardiotraining om veel vet te verbranden en daarna Tai Chi. Ik had dat nog nooit gedaan. Na het ontbijt weer 2 uur judo. Daar had ik weer veel zin in. Na de competitie zitvoetbal en het avondeten hebben we weer 2 uur judotraining gehad. Verder mochten we tijdens rust met elkaar pingpongen en tafelvoetbal spelen. Het eten was ook heel gezellig en lekker. 



Het enige minpuntje was dat ik met 7 jongens van 15-17 jaar op een kamer lag die veel minder slaap nodig hebben als ik. Ik ben zodoende niet aan mijn uren slaap gekomen en met zoveel en zo zwaar trainen heb je genoeg slaap nodig. Ik heb door erge hoofdpijn niet alles tot het eind kunnen meedoen. Volgende keer geef ik aan dat ik alleen met leeftijdsgenootjes op een kamer wil slapen. Verder heb ik fijn getraind en Grim was heel erg aardig, net zoals alle andere begeleiders. Dat vond ik heel erg fijn.

Kenley was ook als begeleider op het kamp. Het was fijn dat ik hem kende. Hij heeft mij ook geholpen als dat nodig was. Want de meeste kinderen waren met een hele groep van een judoclub en ik was helemaal alleen. Volgende keer ga ik samen met Lieke en misschien nog met meer kinderen van JudoGoes. Dat zou wel leuk zijn. Dit was mijn eerste ervaring met een judo trainingskamp. Ik hoop dat ik er nog veel zal krijgen. 

Heel veel judogroetjes van Joep en fijne kerstdagen!


Verslag van Kenley Simons als begeleider

Afgelopen drie dagen (20-22 december) in Goirle als begeleider mee geweest op Kerstkamp in Goirle. Oud-topjudoka Grim Vuijsters had de algehele leiding en werd mede bijgestaan door de Belgisch topjudoka Ilse Heylen (brons op de Olympische spelen). Het kamp had ongeveer 85 deelnemers uit heel Nederland en Belgie in de leeftijd 11 t/m 20 jaar. Een mooie combinatie van hard trainen (zowel judo en kracht/conditie) en plezier maken. Met een gevuld programma, 11 trainingen in 3 dagen tijd was iedereen moe maar voldaan aan het eind van het kamp. 



Er werd ook een super leuk Open Benelux zitvoetbaltoernooi georganiseerd. Met een grote Yogabal op je billen voetballen en scoren tegen een dikke mat. Het Avondeten werd klaargemaakt door een cateringbedrijf en wat heeft dat gesmaakt. Op de tweede avond werd er een Quiz gehouden en mocht je al je vragen stellen aan de twee toppers Ilse en Grim. 

Ik heb genoten en ben er in mei zeker weer bij als begeleider.


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven