JudoGoes Nieuws

Drie maal podium in Vlaardingen

24 januari 2016
www.judogoes.nl
Drie judoka's op het podium van het Internationale judotoernooi Groot Vlaardingen. Mitchel Dekker en Tristan Cairo werden kampioen in de leeftijd U12 en Jarno Bouwmeester pakte zilver in de U18.

Jarno Bouwmeester U18 -50kg
Jarno was de eerste wedstrijd vrij en won in de tweede ronde van Mitchel van der Vliet van Slingerland. Met een o uchi gari was het na een minuut judo ippon. In de kwart finale won hij met en armklem van Stefan de Bruijn van Mahorokan. In de finale was Jian van Wijland te sterk. In de herkansing om de 2e en 3e plaats won Jarno daarna van Gommel van SI Schiedam met een waza ari. In de herkansing van de finale tegen Jian van Theo Meijer Sport werd Jarno weer verslagen. het ging beter dan de eerste keer, maar deze judoka is gewoon beter. Een keurige tweede plek en 27 danpunten voor de knokker uit Wissekerke.

Mitchel Dekker U12 -46kg
Mitchel moest door een bye in de eerste ronde lang wachten. In de kwartfinale werd met een o uchi gari gevolgd door een houdgreep snel afgerekend met Sverre Damhoff. In de halve finale was Lars Sassen met een houdgreep te sterk. Waardoor Mitchel naar de herkansing werd verwezen. Hierin won hij twee wedstrijden snel en overtuigend met ippon. Waardoor hij wederom Lars Sassen trof in de strijd om de titel. Na twee overtuigende scores die goed waren voor yuko's ging de wint naar Mitchel. Een mooie eerste plaats voor Mitchel.

Francisca Buteijn U15 -40kg
Francisca won haar eerste twee wedstrijden op vrijwel identieke wijzen. Door eerste bijna te scoren met uchi mata en het vervolgens op de grond snel af te maken middels houdgrepen. In de halve finale was Noer Zouaidia (derde Dutch Open Espoir) met een yuko net iets sterker. In de strijd om het brons tegen Faye Tempel was Francisca aanvallend sterk, maar werd een uchi mata aanval doorgestuurd voor een yuko. Deze score kreeg Francisca niet meer goed gemaakt. Waardoor ze net naast de medailles bleef.

Immanuel Cairo en Richard Bobeldijk U15 -34kg
Zowel Immanuel als Richard hadden het zwaar op dit toernooi tegen sterke jongens in de U15 jaar. Ze hebben beiden geknokt voor wat ze waard waren maar kwamen in deze nieuwe leeftijdscategorie nog te kort om om de medailles mee te doen.

Anthonie Moggré U15 -38kg
Anthonie begon heel sterk aan het toernooi door in zijn eerste drie rondes zijn tegenstanders met verschillende technieken te verslaan. In de eerste ronde was een schouderworp goed voor waza ari en ko soto gari voor ippon, in de tweede ronde bracht een voetveeg de beslissing en in de derde ronde was een ko uchi gari score genoeg voor de winst. In de halve finale judode hij sterk tegen Istvan de Jong (De Korte). Deze sterke judoka uit Hoogvliet was in het grondjudo nog net te sterk voor Anthonie. In de strijd om het brons zette hij Bas Meurer (Lu Gia Jen) als snel op een shido. Vlak daarna liet Anthonie zeg verrassen door een lage schouderworp van deze judoka uit Den Haag.

Tristan Cairo U12 -30kg
Tristan was in de eerste ronde vrijgeloot waarna hij snel twee wedstrijden won met ippon. In de halve finale tegen Taco van Veen was een yuko met tai otoshi genoeg voor de winst. In de finale won hij met een shido voor passiviteit van Dinand vd Kruk (Lu Gia Jen). Omdat je in Vlaardingen kunt herkansen tot en met de finale moest hij het in de fnale opnemen tegen de winnaar van de herkansing Jelle de Ruiter (Lu Gia Jen). Twee kinsa's (bijna scores) van Tristan waren genoeg om de wedstrijd met 3-0 op hantei te winnen. Waardoor de tweede titel voor JudoGoes in Vlaardingen een feit was.

Nadia Cairo U10 -25kg
Nadia judoot normaal gesproken bij de meisjes tot 8 jaar tot 22kg. In Vlaardingen deed ze echter mee bij de meisjes tot 10 jaar tot 25kg. Deze meiden zijn nog net wat te sterk en te zwaar voor Nadia. Ze verloor twee wedstrijden op de grond met een houdgreep. Als deze knokker de volgende keer weer in haar eigen gewicht en leeftijd meedoet gaat ze wel weer wedstrijdjes winnen. 

 

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven