JudoGoes Nieuws

Prijzenregen in Tilburg

25 januari 2016
www.judogoes.nl
Mooie prestaties tijdens het Kruikentoernooi in Tilburg. Twaalf prijzen waarvan 4 kampioenen, 3 tweede plaasten en 5 derde plaatsen. 

Dat het selectief kiezen van toernooien belangrijk is bleek zondag in Tilburg. Vrijwel alle judoka's van JudoGoes stonden na afloop met een mooie beker op de foto. Geen frustraties omdat het toernooi te zwaar was, maar een wedstrijd waar iedereen op zijn niveau kan meedoen. Een aanrader voor andere jaren en andere judoka's. Clinge op paaszaterdag is ook zo'n toernooi, dus inschrijven !!

Nikki Bruins zat in een poule van 6. Ze wist haar eerste partij te winnen met een yuko die ze kreeg voor een heupworp. De andere vier partijen won ze met vol punt door de tegenstanders in een houdgreep te nemen. Nikki dus kampioen!
 
Mark van der Endt won zijn eerst partij met een yuko. In zijn tweede partij kon hij geen score maken, hij kreeg wel een straf tegen voor het judoen met gestrekte armen. Dus verloor hij de wedstrijd. De derde partij won hij met houdgreep, en zijn laatste partij wist hij te winnen met een wazari. Dit alles was goed voor een tweede plek.
 
Davy de Kroon begon lekker met 3 overtuigende winstpartijen. 2 met een houdgreep, een met een spetter van een O soto gari! Daarna verloor hij 2 partijen met een houdgreep. Een derde plaats voor Davy!
 
Jurian Mol moest een beetje op gang komen. Wint zijn eerste partij omdat zijn tegenstander een straf krijgt voor judoën met gestrekte armen.  Zijn volgende 4 partijen wint hij ook allemaal. 3 met een houdgreep en een met een mooie heupworp. Ook Jurian is kampioen!
 
Fay van Son had een hele pittige poule met 4 andere meiden. Haar eerste partij wint ze omdat haar tegenstander een straf kreeg voor het verkeerd rond de nek pakken. Helaas verliest Fay haar volgende 3 partijen. Een gedeelde derde plaats, maar veel geleerd vandaag!
 
Evita de Vos was bij de weging iets te zwaar, dus moest een klasse zwaarder meedoen. Ook voor haar een flinke poule. Ondanks de klasse zwaarder wist Evita alle wedstrijden snel te winnen. Een aantal werden staand gewonnen met mooie worpen, en anderen met muurvaste houdgrepen! Evita kampioen! 
 
Niek de Kroon had het zwaar hij verloor vier wedstrijden waar in hij super knokte en zelf meerdere malen uit de houdgreep wist te komen. Gelukkig wist hij nog een wedstrijdje te winnen met een houdgreep. Een gedeelde derde plaats voor Niek!
 
Milan Evergaars verraste zijn eerste tegenstander met een o soto gari. MIlan scoorde meteen een ippon, maar had zijn tegenstander al in een houdgreep. De scheidsrechter moet hem twee keer zeggen dat hij los mocht laten en dat hij gewonnen had. De andere partijen wist Milan niet meer te winnen. Dus ook voor Milan een gedeelde derde plek.
 
Isa de Waart en Noa Niemantsverdriet zaten bij elkaar in de poule. Ze moeten gelijk de eerste partij tegen elkaar. Noa wint deze wedstrijd met een heupworp en een houdgreep. Isa verliest vervolgens nog 2 wedstrijdjes, maar het gaat wel steeds beter met terugvechten. Haar vierde wedstrijdje wint ze, om vervolgens de vijfde weer te verliezen. Isa gedeeld derde! Noa wint haar tweede wedstrijd, verliest haar derde om vervolgens de laatste twee wedstrijden weer te winnen! Noa een mooie tweede plaats vandaag!
 
Lukas Schrieks had ook een grote poule, hij kon lekker 5 partijen judoën. De eerste partij ging een beetje stroef. 2 strafjes voor de tegenstander en een yuko zorgen voor de winst. Partij 2 was tegen een jongen die meer slingerde dan judode. Lukas maakte hier handig gebruik van door zijn tegenstander in een houdgreep te nemen na weer een mislukte slingerpoging. Ippon voor Lukas. Zijn derde partij was tegen een lange jongen. Lukas was elke keer net wat sneller met er voorstappen met zijn linkse heupworp en vocht daarna goed door op de grond. Houdgreep voor Ippon! Ook zijn vierde partij ging lekker met de heupworpen van Lukas. 2x wazari en dus winst. Zijn laatste partij wint hij met een houdgreep voor Ippon. Lukas kampioen!
 
Daan Fijnaut wint zijn eerste partij met een stoeprand en een heupworp. Ook wedstrijd 2 en 3 wint hij met een houdgreep. In de vierde partij had hij wat pech met de scheidsrechter, die het punt van zijn tegenstander wel gaf, maar die van Daan 2 keer niet. Daan verliest. Gelukkig is de scheidsrechter in Daan zijn vijfde partij weer mis, deze keer in het voordeel van Daan, waardoor Daan wint en mooi tweede wordt.

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven