judo Zuid-West Nieuws

Denise , Zoïe, Mauk en Arie naar NK U21

31 januari 2016
www.judozuidwest.nl
JudoGoes had bij de districtskampioenschappen 4 deelnemers Arie Storm, Denise de Korte, Mauk en Zoïe Moerman. Lein Mulder had zich afgemeld wegens griep. Alle 4 plaatsten zich voor het NK in Nijmegen op 13 februari. En de eerste twee JudoGoes handdoeken voor DK kampioenen kunnen besteld worden.

Denise de Kort -70kg -21
Denise had een poule van 4 judoka`s. In haar eerste partij tegen Senna van de Veerdonk scoorde Denise een yuko gevolgd door een ippon met een sankaku houdgreep. Kim Hooi werd door Denise verrast met een beenworp. De waza ari voorsprong kon Denise nog verder uitbreiden met twee yuko`s. In de laatste partij tegen Jaimy Roosenbrand scoorde Denise al snel een waza ari met een beenworp. Denise moest haar voorsprong met hand en tand verdedigen en kreeg 2 shido`s tegen. Door een waza ari score van Jaimy werden de rollen omgedraaid. Vlak voor tijd kon Denise toch nog de beslissende yuko scoren. Met 3 overwinningen DK kampioen 2016

Zoïe Moerman -57kg -21
Zoïe had een poule van 5 judoka`s. Haar eerste partij tegen Anita Zomers ging met yuko verloren. Zoïe herstelde zich tegen Pauline Haulez met twee waza ari`s voor lage schouderworpen. Lois van Lijssel was een gelijkwaardige tegenstander. Geen scores maar wel shido`s, alleen in het nadeel van Zoïe 1-2. Omdat Genevieve Bogers geblesseerd op moest geven werd Zoïe uiteindelijke 3e in de poule. En 20 punten voor haar zwarte band

Mauk Moerman -81kg -21
Bij Mauk waren er 6 judoka`s die in een afvalsysteem streden,. Mauk had de eerste ronde vrijgeloot en stond direct in halve finale tegen Robin van Dinther.  Na 2 minuten scoorde Mauk een yuko en pakte Robin gelijk in een houdgreep. In de finale tegen Martijn van Dalen was Mauk de bovenliggende partij. Martijn verdedigend en Mauk aanvallend maar niet scorend met een worp. 3-0 shido`s in het voordeel van Mauk. DK kampioen 2016.

Arie Storm -60kg -21
Arie had een poule van 4 judoka`s. Arie kreeg 2 shido`s in zijn voordeel en scoorde bijna 2 maal een ippon met een schouderworp maar Renzo Leeflang wist beide keren naar zijn buik te draaien. De laatste keer kwam Arie in een verwurging en moest aftikken. Tegen Brands waren de rollen omgekeerd en wist Arie van hem te winnen met een armklem. Om de derde plaats wist Arie met een ippon voor een o uchi gari binnen 20 seconden te winnen van Douwe Drabbe.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven