judo Zuid-West Nieuws

Meisjes sterk in Kaatsheuvel

31 januari 2016
www.judozuidwest.nl
Met 3x goud, 1x zilver en 1x brons kwamen de startende wedstrijdjudoka's terug van het starterstoernnoi in Kaatsheuvel.

Vandaag 11 judoka op de mat, waaronder 2 meiden van 5 jaar oud die op deze dag kennis konden maken met wedstrijdjes judoën buiten de eigen club.

Tatum de Vos en Danitshia Strobos waren de eerste deelnemers. Speciaal voor de allerjongste judoka van 4 en 5 jaar was er een apart toernooitje opgezet. Het LKT kids toernooi. Onder leiding van meester Bas werd begonnen met een warming up, en daarna werden de judokaatjes verdeeld over groepjes van 4 om wedstrijdjes te judoën.
Tatum wist alle vijf haar wedstrijdjes te winnen met de spierballenworp en een houdgreep. Meester Bas had namelijk gezegd dat rond de nek pakken niet mocht, en dat loste ze heel goed op door de spierballenworp te doen! Danitshia zat in een gelijkwaardig poultje. Haar eerste wedstrijdje won ze, de tweede verloor ze en de derde wist ze weer te winnen! Voor beiden een mooie medaille en een oorkonde!

Quinn Swart zat in een poule van 6 en mocht dus 5 partijen judoen. Hij verliest de eerste 2 helaas, maar komt daarna sterk terug met 2 overwinningen. Zijn laatste partij verliest hij helaas. En valt daarbij hard op zijn hoofd. Maar toch mocht Quinn het podium op, want op dit toernooi krijg iedereen prijs. Ook als je vierde wordt.

Milan Evergaars had het vandaag heel erg zwaar. Ook hij in een poule van 6 met hele sterke jongens! Milan heeft enorm zijn best gedaan, en is een aantal keer heel knap ontsnapt uit een houdgreep, maar hij wist helaas geen wedstrijd te winnen. Maar toch ook voor Milan een mooie beker, en dat maakt een hoop goed!

Ook Fay van Son had het heel zwaar vandaag. In haar eerste partij viel ze ongelukkig op har schouder en zei toen meteen dat ze niet meer meedeed, maar wat rust en een slokje water later ging ze toch de mat op voor haar volgende partij. Deze ging helaas verloren met een houdgreep, net als de laatste 2 partijen van Fay. Ook voor haar wel een beker, maar geen winst vandaag! Blijf volhouden en hard trainen, dan komen die winstpartijen vanzelf Fay!

Joep Smulders vandaag in de -15, maar toch ook weer niet. Qua leeftijd wel, maar omdat dit een beginnerstoernooi was, werd er nog gewerkt volgens jeugdregelement. Maar dat maakt voor Joep niet echt uit. Na zijn eerste partij wat dingen te hebben uitgeprobeerd (Roy Meijer seoi nage?) scoorde hij een waza ari met een snelle combinatie o goshi -> ko uchi gari en verraste zijn tegenstander hiermee. Winst voor Joep. Tweede partij was iets sneller beslist. Waza ari voor o goshi, gevolgd door een houdgreep, winst voor Joep!

Jaimy Strobos
Na maanden blessureleed kon Jaimy weer een wedstrijd doen buiten de club. Haar eerste partij was ze nog zoekende en verloor ze in een houdgreep. De tweede wedstrijd ging al een stuk beter en werd met een houdgreep gewonnen. Een tweede plek voor Jaimy!

Nikki Bruins en Evita de Vos zaten bij elkaar in de poule en trapten dan ook de eerste partij tegen elkaar af. De onderlinge strijd werd gewonnen door Evita. De volgende wedstrijd wisten Nikki en Evita allebei te winnen met een houdgreep. De derde partij verloren ze in een houdgreep. Dit betekende dat Evita kampioen was en Nikki genoegen moest nemen met brons.

Lieke Smulders had helaas na heel lang wachten maar 1 tegenstander. Ze won twee partijen heel overtuigend. Ze ging steeds snel naar de grond en maakte het af met een houdgreep. Hierdoor werd Lieke kampioen!!

Sven Verburg had een poule van 5 en mocht dus ook 4 keer aan de bak. Hij begon erg sterk. Kwam in zijn eerste wedstrijd wel met een waza ari achter, maar wist met een sterke houdgreep de partij naar zich toe te trekken. In partij twee kwam hij twee yugo’s voor maar wist de partij niet te winnen. Wedstrijd drie en vier werden helaas verloren. Een vierde plek voor Sven. Mooie dingen laten zien en goed de rust bewaard.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven