JudoGoes Nieuws

5 prijzen op het Sprokkeltoernooi

15 februari 2016
www.judogoes.nl
Twee zilveren de drie bronzen medailles op het Sprokkeltoernooi in Rijen.

Fransisca Buteijn was haar eerste wedstrijd vrijgeloot. In de tweede ronde stond ze tegen. Eva van de Boogaard. Ze won op ippon met een mooie tai-otoshi. In de halve finale kwam ze in een houdgreep terecht bij Milva Baar. Ze kwam er wel uit, maar Milva kreeg er een yugo voor. In de strijd om het brons won ze van Neomi Poppe. Neomi werd gediskwalificeerd, want ze pakte Francisca's been. Een derde plaats voor Fransisca. 
 
Levina Mulder won haar eerste partij van Saar van de Broeke met een mooie morote-seoi-nage. In de halve finale tegen Lisa van de Valk werd ze overgenomen, omdat ze te weinig contact had. Hierdoor stond ze met een yugo achter. Ze probeerde nog terug te komen. Helaas lukte dit niet. Om het brons stond ze tegen Lauke Brouwers. Deze won ze met een houdgreep. Een derde plaats voor Levina. 
 
Tristan Cairo won zijn eerste drie partijen met goed aanvallend judo van Dinand van de Kruk, Twan Ruiter en Emillio Bolein-Uzun. In de finale stond hij tegen Wladislav Dantuma. Met een shido tegen verloor hij de wedstrijd. In de laatste wist hij bijna nog te scoren, maar Wladislav wist nog net naar zijn buik te draaien. Een tweede plaats voor Tristan. 

Jaimy Strobos haar eerste partij was kort maar krachtig. Ze kreeg direct een lage schouderworp en een ippon tegen. Haar tweede partij won ze door eerst een uchi mata te maken en daarna meteen een houdgreep. De laatste partij wist ze haar tegenstander ook in een houdgreep te nemen en won. Hierdoor behaalde ze de tweede plaats.
 
Finn Ammerlaan werd in zijn eerste wedstrijd geworpen met een heupworp en daarna meteen in een houdgreep genomen. Zijn tweede wedstrijd wist hij te winnen door zijn tegenstander in de houdgreep te nemen. Finne werd derde.

Izaac Wildenberg
was te zwaar voor de -42 en deed mee in de -46kg. Hij won zijn eerste wedstrijd met een yugo van Wesley van Grinsven. Daarna verloor hij twee keer doordat hij in een houdgreep terecht kwam. 
 
Anthonie Moggre had vandaag niet echt zijn dag. Hij stond tegen twee sterke judoka's, waardoor hij niet vrij kon judoën. Hierdoor wist hij helaas geen wedstrijden te winnen. 
 
Timo Ammerlaan heeft goed zijn best gedaan, maar wist geen partijen te winnen. 

Nikki Bruins verloor haar eerste wedstrijd in een houdgreep, De tweede partij domineerde ze en wist ze na een koshi guruma haar tegenstander in een houdgreep te nemen. Haar derde partij wist ze ook te winnen met een houdgreep. Haar vierde partij verloor ze in een houdgreep en daar mee was haar toernooi afgelopen. Prima gejudood en vijfde.

Lucas Schrieks wist in zijn eerste partij een paar keer een uchi mata te maken. Maar het was steeds net niet genoeg voor een score. Uiteindelijk verloor hij met een waza ari. In zijn tweede wedstrijd wist hij twee keer uit een houdgreep te komen maar verloor uiteindelijk met een waza ari.

Joep Riga zijn eerste partij ging lang gelijk op. Joep kreeg een straf voor passiviteit waardoor hij meer ging aanvallen en werd overgenomen. De tweede wedstrijd controleede hij de eerste minuut het gevecht maar kwam niet tot een score. Uiteindelijk verloor hij de partij op beslissing van de scheidsrechter.

Miga Riga verloor zijn beide wedstrijden met ippon.

Richard Bobeldijk won zijn eerste wedstrijd met een lage schouderworp gevolgd door een een verwurging. In de tweede wedstrijd kwam hij een yugo achter na een lage schouderworp. Zelf maakte hij ook lage schouderworp en scoorde waza ari. Uiteindelijk verllor hij met ippon voor een uchi mata. In de herkansing wist een grotere tegenstander met tani otoshi te werpen. De volgende partij won hij met een houdgreep. In de laatste partij om het brons verloor hij met ippon door morote seoi nage.

Immanuel Cairo won de eerste ronde met een waza ari voor uchi mata. De tweede verloor hij met ippon door een sankaku houdgreep. In zijn derde wedstrijd wist hij twee keer een make komi te maken, die hem een yuko opleverde. De vierde wedstrijd won hij met een mooie morote seoi nage. De laatste wedstrijd om het brons verloor hij met een yuko.

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven