judo Zuid-West Nieuws

Jarno en Tristan winnen in Wouw

21 februari 2016
Op de OWB judokampioenschappen in Wouw waren er 2 judoka's kampioen, 5 zilveren plakken en 2x brons. Jarno en Tristan werden kampioen, Bart, Francisca, Immanuel, Daan en Mitchell tweede. Milan en Noa werden 3e.

Daan Fijnaut U10 -30kg, zat in een poule van vier en mocht dus 3x judoën. De eerste verloor hij, maar de andere won hij knap met ippon. Een tweede plaats voor Daan.

Tristan Cairo en Bart Sieljes zaten samen in een afval-poule U12 tot 30kg en knokten allebei prima. Wonnen allebei hun wedstrijden tot aan de finale. Het werd in deze poule dus een JudoGoes-finale. Tristan wint dit met een houdgreep en pakt de titel, Bart wordt dus 2e! Prima gedaan allebei.

Richard Bobeldijk, Immanuel Cairo, Daan van Sabben en Lars van Sabben zaten met z'n allen in dezelfde poule U15 -34kg. Richard verliest zijn 1e wedstrijd, zijn 2e wedstrijd scoort hij ippon met een prachtige drop-seoi-nage maar helaas verliest hij daarna weer en ligt hij eruit. Daan en Lars waren duidelijk de lichtste van de poule en deden goed hun best. Helaas konden ze geen van beide een wedstrijd winnen.
Immanuel wint wel knap al zijn wedstrijden tot aan de finale, in de finale treft hij een jongen die al 2 jaar in de -15 jaar klasse judoot. Voor Immanuel is het pas het eerste jaar. Immanuel komt snel in een sankaku-houdgreep en kan er niet meer uitkomen. Een mooie 2e plaats waar hij trots op mag zijn

Noa Niemantsverdriet U8 -26kg was ingedeeld bij jongens omdat er geen meiden van haar leeftijd/gewicht waren. Ze verloor haar wedstrijden maar werd wel gedeeld derde.

Milan Evegaars U10 -34kg, zat met nog twee jongens in de poule en mocht tegen allebei 2x judoën, helaas wist hij er geen een te winnen. Maar kreeg toch een mooie 3e prijs.

Jarno Bouwmeester kampioen U18 -50kg, Dit toernooi ging Jarno niet alleen op voor een gouden medaille maar met name voor zijn resterende 21 danpunten. De eerste wedstrijd tegen Tijn van Erp werd gewonnen met een ippon voor uchi-mata. Van Dennis Landman werd gewonnen met ippon (waza-ari voor ippon-semi-nage en een waza-ari voor het doorsturen van Landman). Nog maar 1 danpunt te gaan. Tim Visser werd vervolgens verslagen met een waza-ari voor maki-komi en daarmee stond Jarno in de finale en had hij zijn 100 danpunten binnen. De finale tegen Maximus Chicoma werd gewonnen met waza-ari voor het doorsturen van Chicoma nadat hij een uchi-mata had ingezet. Met deze overwinning een verdiende 1e plaats voor Jarno.

Francisca Buteijn 2e U15 -40kg, won haar eerste en tweede wedstrijd op scheidsrechter beslissing. Ze was heel actief maar kon geen score maken. Haar finale partij verloor ze in een houdgreep. Dus een tweede plaats voor Francisca In Wouw.

Mitchel Dekker 2e U12 -46kg. De eerste partij won Mitchel met een houdgreep. De tweede door twee overnames. In de finale verloor hij met een houdgreep en werd daardoor tweede.

Jaimy Strobos verloor haar wedstrijd met een sankaku. Haar tweede partij won ze door een verwurging en de derde met een houdgreep. In haar vierde wedstrijd om het brons verloor ze met een lage schouderworp.

Lieke Smulders kwam in de eerste wedstrijd voor met een waza ari door een koshi guruma. Helaas moest ze later afkloppen voor een verwurging. Haar tweede partij verloor ze door een ippon voor o soto gari.

Jurian Mol verloor zijn eerste partij met een houdgreep. In zijn tweede wedstrijd ging hij er vol in, maar werd vol op zijn hoofd geworpen. Als een echte judoka ging hij gewoon verder. Na een schouderworp werd hij overgenomen en verloor in een houdgreep.

Joep Smulders verloor zijn eerste wedstrijd doordat hij twee keer met een lage schouderworp werd geworpen. De tweede partij wist hij te winnen met een yuko voor een lage schouderworp en een wazari voor een heupworp. Daarna heel tactisch de partij uit gejudood. Zijn derde wedstrijd verloor hij met yuko door een lage schouderworp. Zelf wist hij er ook twee te doen maar daar kreeg hij helaas geen score voor.

Nikki Bruins moest haar eerste partij tegen Quinn Hammes en kwam helaas al snel in een houdgreep, waar ze niet meer uit kwam. Ook de tweede partij tegen Amira Beklad werd helaas verloren met een houdgreep. Hiermee zat het toernooi erop voor Nikki.