judo Zuid-West Nieuws

Jarno kampioen van Zuid-Nederland U18

06 maart 2016
www.judozuidwest.nl
Op het kampioenschap van Zuid-Nederland tot 18 jaar werd Jarno Bouwmeester kampioen. Lein Mulder en Zoïe Moerman pakten brons en plaatsen zich ook voor het NK Judo tot 18 jaar op 9 april in Leek.

Jarno Bouwmeester -50 kg
Jarno werd op overtuigende manier kampioen in deze klasse.  Na een vrijloting in de eerste ronde versloeg hij Jesse Sommeijer. Jarno scoorde eerst een waza ari en maakte daarna nog een mooie ippon met een heupworp toen Jesse wilde verpakken. In de halve finale trof Jarno een afwachtende Ben Avi. Jarno bleef aanvallen en kreeg 3 shido`s in zijn voordeel voordat hij de een ippon scoorde met een voetveeg. Ook in de finale was Jarno de sterkste. Jim van de Ven begon aanvallend maar Jarno kreeg steeds meer de overhand en won met 3 shido`s in zijn voordeel. Kampioen in de 50 kg klasse en plaatsing voor het NK.



Lein Mulder -66 kg
Lein deed voor het eerst mee in deze klasse en trof in de eerste ronde Floris Koenen. Deze nam de aanval van Lein over en scoorde een ippon. In de herkansing herstelde Lein zich met een ippon overwinning op Yann Visser. Ook voor de andere Zeeuwse deelnemers Marnix Scheele en Nick Louwerse was Lein te sterk. Door overwinningen met yuko score en 4 shido`s tegen Marnix en een ippon tegen Niek mocht Lein aan treden om de strijd om brons. Lein kwam op shido`s voorsprong tegen Roel van Groot en scoorde daarna een ippon met een fraaie voetveeg. 3e plaats in 66 kg en plaatsing voor het NK.



Kevin Goudswaard -66 kg
Kevin trof het niet met zijn loting. Cian Schellekes, de latere kampioen, won met een houdgreep van Kevin. Ook Kevin begon goed in de herkansing. Daan Vermunt werd verslagen met ippon voor een uchi gari. Ook Scott Sieliakus verloor van Kevin met eerst  een waza ari voor  combinatie van uchi mata en o uchi gari en nog een ippon voor een ko uchi gari. Dor Jordi Ijsselstein met een ippon te verslaan mocht ook Kevin strijden om het brons. Daar was Floris Koenen met houdgreep te sterk. 5e plaats maar nu wel al zijn punten voor het zwarte band examen.

Zoïe Moerman -57 kg
Ook Zoïe trof het niet met de loting. Noa Hooi, de latere kammpioen, was met een houdgreep te sterk voor Zoïe. Door een vrijloting in de herkansing kwam Zoïe direct in de strijd om het brons tegen Pauline Haulez. Zoïe scoorde eerste een yuko en ging direct door op de grond met een houdgreep. Ippon overwinning en een derde plaats en plaatsing voor het NK.


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven