judo Zuid-West Nieuws

Lars en Richard winnen Beker der Kempen (BEL)

07 maart 2016
Op de Beker de Kempen op zondag 6 maart 2016 in Herentals (Belgie) zijn Lars van Sabben en Richard Bobeldijk kampioen geworden. Daan van Sabben, Joep Smulders en Nikki Bruins werden keurig tweede.

De Belgische toernooien U11 en U13 verlopen altijd in poules van 3-4 judoka's in een oplopend gewicht. Geen gewichtsklasses dus en onder andere ideaal voor lichtere judoka's U15 die het laagste NL gewicht van -34kg nog lang niet halen.

Nikki Bruins U11 - tweede plaats
Nikki verloor haar eerste wedstrijd in een houdgreep. Maar haar tweede en derde partij won ze met een houdgreep. Twee keer winat en eenmaal verlies in een poule van vier betekent een zilverren medaille.

Richard Bobeldijk U13 - kampioen
Richard won al zijn wedstr9jden met een houdgreep en werd daardoor kampioen

Lars van Sabben U13 - kampioen
Na zijn eerste wedstrijd op beslissing te hebben gewonnen, won hij de tweede door o uchi gari en een houdgreep. De laatste winst kwam door een mooie beenworp.

Joep Smulders U13 - tweede plaats
Joep won zijn eerste partij met o goshi gevolgd door een houdgreep. De tweede wedstrijd won hij een lage schouderworp gevolgd door een houdgreep. In zijn derde en laaste wedstrijd verloor hij met een yugo.

Daan van Sabben U13 - tweede plaats
Daan verliest de eerste met een yugo, maar wint zijn tweede partij met een houdgreep. In zijn laatste wedstrijd maakt een ko uchi barai het verschil en daardoor wordt ook Daan tweede.