judo Zuid-West Nieuws

Daan van Sabben wint in Kruishoutem (BEL)

20 maart 2016
www.judozuidwest.nl
In Kruishoutem België deden de 2004 judoka's weer mee aan een U13 toernooi. Daan werd kampioen, Joep en Lars pakten zilver en Richard brons.

Daan van Sabben mocht de spits afbijten. Hij wint zijn eerste partij met 2 keer waza ari. Een mooie heupworp gevolgd door een houdgreep. Ook zijn tweede partij wint hij met een houdgreep, deze keer voor ippon. Zijn laatste partij leverde na 2 yuko scores ook de winst op. Daan kampioen!

Broer Lars van Sabben was daarna aan de beurt. Zijn eerste partij wint hij met ippon na houdgreep. In zijn tweede partij komt hij achter met yuko, maar blijft tot de laatste seconde vechten en scoort vlak voor de zoemer van einde wedstrijd nog een waza ari. Weer winst! In zijn derde partij wordt een aanval helaas overgenomen, Lars verliest deze partij op yuko. Een mooie tweede plek voor Lars.

Richard Bobeldijk had het zwaar vandaag. Zijn eerste partij wint hij met 2 spectaculaire punten waarbij hij en zijn tegenstander door de lucht vlogen en Richard beloond werd met 2 keer een waza ari. Zijn tweede partij was pittig. Twee aanvallende judoka's die beiden niet kunnen scoren. Richard krijgt de eerste shido voor judoën met gestrekte armen. Wat later zijn tegenstander ook. Drie seconden na de hajime besluit de scheidsrechter Richard weer te bestraffen voor judo met gestrekte armen. Helemaal begrijpen deden we dit niet, maar het is niet anders. Helaas verloren. In zijn derde partij wilde Richard wat recht zetten, maar weer een sterke tegenstander, die na een tani otoshi van Richard slim terug draaide en een haakje maakte, waardoor Richard plat op zijn rug ging. Een derde plaats, maar flink geknokt vandaag!

Joep Smulders mocht de dag afsluiten. Eerste partij trof hij een hele sterke en technishe tegenstander die Joep uit tilde met ura nage na een aanval van Joep, yuko tegen. Er volgt een houdgreep waar Joep zich knap uitvecht. Joep gaat jagen want hij wil nog steeds winnen. Loopt daardoor op de worp en gaat hoog door de lucht en plat op zijn rug. Ippon verlies. De tweede partij gaat wat beter. Zonder score naar de grond, maar op de grond is Joep de beste, houdgreep voor Ippon. De laatste wedstrijd van Joep is tegen een lange jongen. Van tevoren aanvalsplan bedacht, lage schouderworp. Joep maakte er 4, 4 keer ging zijn tegenstander eroverheen, 2 worpen werden beloond met een waza ari, dus winst! Een mooie tweede plek voor Joep!


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven