judo Zuid-West Nieuws

Paaseieren in Clinge

26 maart 2016
Een hele grote ploeg judoka's kwam terug uit Clinge met 7 gouden, 14 zilveren en 7 bronzen medailles. Acht judoka's werden 4e. Eén pechvogel moest langs de HAP. Iedereen had een zak paaseieren.

Op een echt beginners toernooi in het ZeeuwsVlaamse Clinge stonden 41 JudoGoes judoka's ingeschreven. Uiteindelijk deden er 36 mee vandaag. Voor elke judoka hebben we daarom dit keer 1 of 2 zinnen.

KAMPIOEN
Toine van Bennekom is een echte vechter die met iets meer rechtop judoën nog veel meer potjes gaat winnen. Hij was vandaag duidelijk de beste.
Niek de Kroon was mister Ippon vandaag. Alles gewonnen en Gouden eieren mee naar huis.
Mathijs Moeliker liet er geen gras over groeien wie de beste was vandaag. Hij. Duidelijk!
Juriaan Mol was ook lekker op dreef. 4 Winstpartijen zorgden voor een gouden medaille!
Stan Schrieks won allebei zijn partijen met een waza-ari, daardoor een mooie 1e plaats.
Nikki Bruins verloor haar eerste partij op beslissing en won vervolgens drie partijen op rij met ippon. Een 1e plaats voor Nikki.
Richard Bobeldijk won al zijn partijen in zijn poule en is 1e geworden.

TWEEDE
Jesper Hamelink begon met tranen van de spanning, maar eindigde met een BIG SMIlE en zilver. Goed doorgezet en een mooie stap gemaakt.
Mark van der Endt won er 3 en verloor 1 potje die hij ook bijna had gewonnen. Vandaar even tranen, maar weer snel herpakt om de zilveren medaille op te halen.
Daan Fijnaut werd tweede met een gouden rand. De scores die voor hem waren kwamen aan de verkeerde kant op het bord omdat de scheids geen JudoGoes bril had vandaag.
Finn Ammerlaan werd in zijn laatste wedstrijd overgenomen en verloor na 3 winstpartijen toch nog een potje.
Kevin Schikker laat zich in 1 wedstrijd verassen door een o soto gari. Verder prima geknokt en een mooie tweede plaats.
Danitshia Strobos dacht derde te worden maar behaalde toch zilver. De meiden hadden onderling van elkaar gewonnen en daardoor kwam Danitshia een plekje hoger.
Evita de Vos en Davina Mamed zaten bij elkaar in de poule. Evita won die partij en nog een wedstrijdje. Davina verloor helaas alles vandaag.
Noah Visschers won zijn eerste partij op beslissing en won ook zijn tweede partij met een houdgreep. De derde partij verloor hij met een ippon. Een mooie 2e plaats.
Dahn Luong won twee van zijn drie partijen en werd 2e in zijn poule.
Noa Niemantsverdriet verloor haar eerste partij op beslissing maar won haar andere twee partijen met ippon, een 2e plaats als resultaat.
Timo Ammerlaan won drie van de vier partijen in zijn poule en werd daardoor 2e in zijn poule.
Silver van ’t Westeinde verloor zijn eerste partij met een waza-ari. De twee partijen daarna won hij allebei met ippon. Een 2e plaats voor Silver.
Maren Boender verloor haar eerste partij omdat ze niet meer uit een houdgreep kwam. Haar drie partijen die volgde won ze alle drie en daarom is ze 2e geworden in haar poule.
Quinn Swart werd met goed judo keurig tweede in Clinge

DERDE
Davy de Kroon judoode wisselend en won, maar verloor daardoor ook wedstrijden.
Jan Willem Moeliker verdeelt de winst- en verliespartijen 2-2. Achter Kevin wordt hij daardoor derde
Quinn Swart had wat moeite met links judoende Belgen, maar wist toch nog een partij te winnen! Een derde plaats voor Quinn.
Sven Verburg had het ook zwaar vandaag. Maar toch nog 2 keer gewonnen!
Mats Boender won zijn eerste partij met een houdgreep maar verloor daarna zijn andere twee partijen met ippon, een 3e plaats voor Mats.
Tatum de Vos liet zichzelf verassen in de 1e partij en kwam toen niet meer uit de houdgreep. Haar tweede partij won ze met een goede houdgreep en haar derde partij ging verloren met een yuko. Een 3e plaats voor Tatum.
Lars van Sabben verloor zijn eerste partij met een ippon maar knokte zich goed terug want won de drie partijen daarna met goed judo. De laatste partij verloor hij op beslissing. Een 3e plaats voor Lars.
Mik Nijssen verloor zijn eerste twee partijen met ippon maar knokte zich goed terug en wist zijn derde partij te winnen. Een 3e plaats voor Mik.

VIERDE
Jurre Hoogedeure vond het spannend vandaag. Hij knokte fantastisch, en werd net niet beloond met een gewonnen wedstrijd. Hij heeft zich wel van zijn beste kant laten zien.
Maarten Mol begon met verlies. Hij bleef lachen en strijden en won daardoor zijn laatste wedstrijd met een mooie o soto gari.
Jesse Wagenaar knokte, vocht en werd uiteindelijk hard geworpen in zijn laatste wedstrijd. Toch op het podium en daarna langs de HAP.
Diesel van 't Westeinde begint met winst maar doet daarna zijn schouder en gezicht pijn in de strijd om de medailles. Uiteindelijk werd hij vierde.
Isa de Waart, pittige poule met oranje banden. 3 keer flink geknokt, maar helaas 3 keer verloren! Volgende keer beter Isa!
Davina Mamed en Evita de Vos zaten bij elkaar in de poule. Evita won die partij en nog een wedstrijdje. Davina verloor helaas alles vandaag.
Fay van Son won haar eerste partij op beslissing, de andere partijen gingen jammer genoeg verloren. Een 4e plaats voor Fay.
Daan, Lars en Richard zaten samen bij elkaar in de poule. Daan van Sabben won zijn eerste partij met een houdgreep. De twee partijen daarna verloor hij allebei op beslissing. De vierde partij won hij overtuigend met ippon maar de laatste partij ging verloren. Een 4e plaats voor Daan.