judo Zuid-West Nieuws

Immanuel wint in Geldrop

03 april 2016
www.judozuidwest.nl
De broers Cairo wisten een medaille te winnen tijdens het toernooi in Geldrop. Immanuel werd kampioen tot 15 jaar -34kg en Tristan werd derde tot 12 jaar -30kg. Francisca Buteijn (-15 jaar, -40kg) verloor in een sterk veld (met o.a. de nummers 1 en 3 van het NK) om het brons en werd vijfde.

In de vroege ochtend starten de dames - 15 jaar met hun toernooi. JudoGoes werd vertegenwoordigd door Lieke Smulders, Nienke Heijstek en Francisca Buteijn.

Lieke Smulders 
Lieke had een poule van 4 judoka's. De andere drie hadden allemaal veel meer judo-ervaring toch Lieke heeft zich kranig geweerd. De eerste partij verloor ze met ippon. Tegen van Rijn dwong ze na een aarzelend begin een golden score af. Lieke verloor toch met een yuko door even niet op te letten. In de laatste wedstrijd scoorde Lieke een waza ari en moest later in de wedstrijd opgeven bij een verwurging.  Volhouden en blijven trainen.

Nienke Heijstek
Nienke was onder de indruk van haar eerste tegenstander en verloor met twee waza ar's. Ook de herkansing tegen Saar van de Broek werd verloren door een houdgreep. 

Francisca Buteijn
Francisca had de eerste ronde vrijgeloot. In de tweede ronde tegen Amber Heesmaker kwam ze snel op een yuko achterstand. Aanvallen leverde wel 3 shido's maar geen score op in Francisca's voordeel. Via de herkansing vocht Francisca zich terug. Met het hele scorebord vol won ze van van der Leest. Ook Veuring moest er aan geloven met twee waza ari`s voor een beenworp en een houdgreep. Door Femke Hooisma te verslaan met een tweemaal een waza ari voor beenworpen mocht Francisca om het brons judoën. Tot vlak voor tijd tegen Neomi Poppe was er nog geen score op het bord. De vermoeide Francisca werd verrast door een heupworp. Genoeg strijd maar geen prijs.

In de middag waren de jongens aan de beurt.

Tristan Cairo -12 jaar
Tristan begon tegen Lucas Colbers met een fraaie ippon voor een heupworp. Thijs Vroomen werd met twee waza ari`s door Tristan verslagen. Ook de lange Schoonen kon geen vat krijgen op de snelle worpen van Tristan. Een waza ari voor een schouderworp bracht de beslissing in het voordeel van Tristan. In de halve finale was de Kort te sterk. Hij nam de aanval van Tristan over en scoorde een waza ari. Teleurgesteld begon Tristan aan de strijd om het brons maar kwam na een ippon gescoord te hebben met een prachtige schouderworp weer lachend de mat af. Verdiende derde plaats met een gouden randje,

Immamuel Cairo -15 jaar 
Immanuel begon sterk tegen Eikelboom met een snelle yuko voor een worp en volgde direct met een houdgreep. De bekende Colin den Ouden werd ook verslagen, nu met een waza ari. In de halve finale tegen Dennis van der Zanden scoorde Immanuel eerst een waza ari met een heupworp en daarna nog een keer met een armworp. Zijn tegenstander in de finale kon hij nog goed bekijken om een plan voor de wedstrijd te bedenken. Robin Hoogers kwam er niet aan te pas. Een waza ari, yuko en nog een ippon scoorde Immanuel en veroverde de verdiende gouden medaille.

Anthonie Moggré -15 jaar
Ook Anthonie had de eerste rond vrijgeloot en kon zijn tegenstander bekijken. Pepijn werd met een waza ari en vervolgens met ippon geworpen. Daan Radier was met zijn lage schouderworp een geduchte tegenstander. In een spannende strijd trok Daan aan het langste eind met een yuko voor een worp en ippon voor een houdgreep. In de herkansing tegen Jeroen Stijen scoorde Anthonie een waza ari voor een beenworp maakte het daarna af met een houdgreep. Tegen Sijn van den Ouden verloor Anthonie op de grond de controle en kwam in een houdgreep en verloor daardoor. Geen prijs maar wel weer een stap verder.

Joep Smulders -15 jaar
Joep heeft het als gele bander goed gedaan in Geldrop tegen heel ervaren tegenstanders. Een waza ari overwinning op Conner Shilton was een goed begin. Tegen Philip van Veen kreeg Joep een shido in zijn nadeel maar hij vocht zich terug en kreeg vlak voor tijd een shido in zijn voordeel. In de golden score was Joep nog steeds de aanvallende judoka en kreeg weer een shido mee. In de kwartfinale liet Joep zich verrassen door Mark Schuttelaars en in de herkansing tegen Tyresse lukte het niet. Geen prijs maar Joep heeft wel veel geleerd voor de volgende wedstrijden

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven