judo Zuid-West Nieuws

Goes Regionaal Talenten Centrum Zuid-West van JBN

09 april 2016
www.judozuidwest.nl
Vrijdag 9 april bereikte JudoGoes de volgende mijlpaal in de clubgeschiedenis. We zijn namelijk onderdeel geworden van RTC Zuid West, één van de vier Regionale Talent Centra (RTC) van de JBN.

In 2006 zijn we gestart met 8 lessen voor 80 leerlingen op 3 dagen en 1 locatie. We zijn nu 10 jaar verder hebben ruim 400 leden, in 35 lesuren en 27 NK medailles. Vandaag bereikte we de volgende mijlpaal in de clubgeschiedenis. We zijn namelijk onderdeel geworden van RTC Zuid West, 1 van de 4 Regionale Talent Centra (RTC) van de JBN. Het RTC Zuid West heeft naast de centrale locatie in Rotterdam ook locaties Den Haag en Goes. Dit betekend dat we nu officieel de place to be zullen zijn voor talentvol judoënd Zeeland. Ook al waren we dit met onze randori trainingen en de 19:00 uur training op donderdagavond natuurlijk eigenlijk al.

Judobond benoemt vier Regionale Talent Centra

Het bondsbestuur van de Judo Bond Nederland heeft vier Regionale Talent Centra (RTC) benoemd. Daarnaast heeft het bondsbestuur besloten per RTC een aantal locaties aan te wijzen om een belangrijke taak te vervullen voor leeftijdscategorieën -15 jaar en (optioneel) -18 jaar. Die taak zal bestaan uit onder andere het verzorgen van een dagprogramma in combinatie met een lootschool en/of avondtraining(en) in het betreffende verzorgingsgebied, onder regie van de centrale RTC-locatie.Volgens de adviescommissie, het managementteam topsport en het bondsbestuur vormt dit de optimale structuur om een hoogwaardige landelijke opleidingsstructuur op te richten die structureel voldoende in- en doorstroom van talenten naar het NTC kan waarborgen en een hoge kans op continuïteit biedt.

RTC Noord Oost
Centrale locatie: Heerenveen
Locaties: Groningen, Emmen, Enschede, Heerde* 

RTC Zuid Oost
Centrale locatie: Eindhoven
Locaties: Goirle, Berlicum, Echt, Nijmegen*

RTC Zuid West
Centrale locatie: Rotterdam
Locaties: Den Haag, Goes 


RTC Noord West
Centrale locatie: Amsterdam of Haarlem
Locaties: Amsterdam of Haarlem, Alkmaar*, Nieuw-Vennep*

*Met deze locatie wordt nog gesproken over hun rol in de landelijke opleidingsstructuur.

5e RTC in Midden Nederland
In haar vergadering heeft het bondsbestuur opdracht gegeven om een haalbaarheidsonderzoek te doen naar een 5e RTC in Midden Nederland met een eventuele start per september 2018. RTC-aanvragers Midden Nederland (Utrecht) en Leusden zijn uitgenodigd om gezamenlijk een programma -15/-18 te ontwikkelen per september van dit jaar.

Landelijke commissie
In haar vergadering heeft het bondsbestuur ook ingestemd met de vorming van een landelijke RTC-commissie. Deze commissie zal bestaan uit afgevaardigden namens ieder RTC en medewerkers van het bondsbureau. De commissie heeft als doel om het beleid ten aanzien van de RTC verder in te vullen en vervolgens te monitoren.

Coachbijeenkomsten
Om de leerlijnen van talentvolle tot Olympische judoka’s te bewaken worden onder andere betrokken trainers en coaches van alle RTC en hun locaties twee opleidingsdagen per jaar bij elkaar gebracht op het NTC. Het programma van de opleidingsdagen voorziet in de inzet van experts.

Het bericht op de site van de JBN


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven