judo Zuid-West Nieuws

Geen resultaat op NK

09 april 2016
www.judozuidwest.nl
Het NK tot 18 jaar vond dit jaar weer plaats in Groningen. JudoGoes werd vertegenwoordigd door Jarno Bouwmeester in -50 kg en Zoïe Moerman in -57 kg. Lein Mulder had zich door omstandigheden helaas moeten afmelden.

Zoïe Moerman begon tegen Shanon van den Meeberg. In een gelijk opgaande wedstrijd trok Zoïe met een shido aan het kortste eind. In de herkansing won Zoïe haar eerste wedstrijd met een armklem van Linda Koning. Tegen Tanja Nijboer verloor Zoïe met een armklem en was daardoor uitgeschakeld.

Jarno Bouwmeester verloor ook zijn eerste wedstrijd met een armklem van Quincy Haefkens. In de herkansing herstelde Jarno zich goed door een yuko overwinning op Tycho Muhlack. Ook tegen Danny van Gommel was Jarno de betere judoka en won met een yuko. Jurriën Kugel was in de volgende partij een gelijkwaardige tegenstander. Jarno kreeg een shido tegen en kon dit door te blijven aanvallen gelijk trekken. Door een yuko voor een heupworp kwam Jarno op voorsprong. Een overname van Jarno, ippon-score waardig,  werd door de video-scheidsrechter geannuleerd. Kugel scoorde vlak voor tijd de gelijkmakende yuko. In de golden-score kreeg Jarno een shido tegen en was ook Jarno uitgeschakeld. 

Beide judoka`s hebben laten zien dat ze bij de top van Nederland horen, waar het verschil tussen winnen en verliezen erg klein is. Nu moeten Jarno en Zoïe zich gaan voorbereiden voor het zwarte band examen in juni

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven