judo Zuid-West Nieuws

Anthonie en Tristan winnen in Capelle aan den IJssel

23 april 2016
Op het sterk toernooi van Slingerland Wedstrijd-Judo in Capelle aan den IJssel werden Anthonie Moggré U15 -38kg en Tristan Cairo U12 -30kg kampioen. Kevin Goudswaard werd tweede in de klasse U18 -73/-81kg.

Immanuel Cairo werd vierde tot 34kg in de U15. In deze klasse werd Richard Bobeldijk vijfde. Mooie resultaten jongens. Ook van de eerste jaars U15. Jullie doen inmiddels overal mee.

Anthonie Moggré won zijn eerste wedstrijd van Paolo Maaskant met een wurging. In de halve finale stond hij tegen Bryan van der Hoeven. Anthonie maakte een goshi-jime, maar zijn tegenstander tikte maar niet af. Anthonie bleef de wurging aanzetten en Bryan raakte buiten bewustzijn. De finale won Anthonie snel met een ippon van Joshua van Krevel. Een mooie eerste plaats voor Anthonie.

Tristan Cairo wint zijn eerste wedstrijd van Abel Jansen met een waza-ari met een seoi-nage. In de halve finale wint hij met ippon met een seoi-nage gevolgd met een houdgreep van Xavier Korff de Gidis. De finale wint Tristan snel met een harai-goshi van Jelle de Ruijter. De kampioen in de U12 onder de 30 kg.

Kevin Goudswaard was te zwaar voor de -66 kg. Daarom moest hij in de -73 kg judoën. Deze werd alleen samengevoegd met de -81 kg. Zijn eerste wedstrijd was tegen Levi Dijkhuizen. Ze kwamen in het ne-waza terecht. Kevin pakte hem in een houdgreep en hij kwam er niet meer uit. In de halve finale stond hij tegen Bjorn van de Hee. Met een combinatie uchi-mata/o-uchi-gari verraste hij snel zijn tegenstander. Jay Smid was zijn tegenstander in de finale. Jay was een maatje te groot. Een mooie en verdiende tweede plaats voor Kevin.

Richard Bobeldijk en Immanuel Cairo zaten bij elkaar in de poule. Ze waren beide de eerste vrijgeloot. Richard stond in zijn eerste echte wedstrijd tegen Colin Ouden. Richard kwam in een houdgreep terecht en kwam er niet meer uit. In de herkansing moest hij tegen Enrique Stofberg. Dit was een winstpartij door goed gecombineerd tachi-waza en ne-waza. Daarna moest hij tegen Fabian van Wijk. Richard liep met hem mee en verloor met ippon. Immanuel moest in de tweede ronde tegen Jochem van Harten. Deze wedstrijd verloor hij met een strafje. In de herkansing won hij met een mooie morote-seoi-nage waarmee hij twee keer een waza-ari scoorde. Daarna won van Ben Goldsmith op shido's. Tegen Fabian Kalubel won hij met een houdgreep. In de partij om het brons verloor hij in de golden score helaas met een strafje. Net geen prijs voor Immanuel.