JudoGoes Nieuws

Drie prijzen op eerste dag Mierlo

08 mei 2016
www.judogoes.nl
Drie (+1) prijzen op de eerste dag van het toernooi in Mierlo. Lees hieronder het verslag van Cor.

Danitshia Strobos -21 kg
In een poule van 4 judoka's werd Dainitshia keurig derde. Ze verloor haar eerste partij tegen Sander van Kampen. Won van Emma Riga met een houdgreep en verloor om het zilver van Fenne Peeters met een houdgreep.

Nadia Cairo -24 kg
Nadia had in een afvalsysteem alleen maar jongens als tegenstanders. Ze won al haar partijen en werd daardoor keurig eerste. Van Riley Praster won ze met een houdgreep. Tegen Tomas van den Anker won ze door aanvallend te judoën met een shido. In de finale won Nadia met een houdgreep van Sam Ahadi. Kampioen in Mierlo.

Tristan Cairo -30 kg -12 jaar
Ook haar broer Tristan werd kampioen in Mierlo met 4 overwinningen. In de voorronde tegen Jarno Prinsen scoorde Tristan twee waza ari's met een schouderworp. De kwart finale duurde slechts 15 seconden. Cedrick van Wunsel werd met een o goshi snel verslagen. Ook Rens Dousma werd met ippon voor een schouderworp verslagen in de halve finale. De finale was een gelijk opgaande strijd tegen Taco van Veen. Tristan scoorde bijna een yuko. Omdat er verder geen scores waren, gaf deze bijna score de doorslag. Winnaar op beslissing. 

Mitchel Dekker -46kg -15 jaar
Mitchel liet zich in zijn eerste wedstrijd verrassen door Tristan Slangen. In de herkansing tegen Kobus Visser won Mitchel met een ippon voor een o uchi gari. Aron Lussenburg kwam in de volgende wedstrijd in de houdgreep van Mitchel en moest opgeven. Daarna volgde een overwinning op Sam Mendel. Mitchel scoorde eerst met een heupworp en volgde gelijk met een houdgreep. Door een ippon zege tegen Tijs Rogge mocht Mitchel strijden om het brons. Omdat de wedstrijd elkaar snel opvolgden, verloor Mitchel helaas. Eervolle 5e plaats en vooruitgang in zijn judoën laten zien.

Immanuel Cairo -34kg -15 jaar
In de voorronde won Immanuel van Juriaan van Doorn. Een heupworp gevolgd door een houdgreep leverde een ippon op. Tegen de Belg Oliver Naert verloor Tristan met een sankaku houdgreep. In de herkansing tegen Fabian Korrubel scoorde Immanuel tweemaal een waza ari met een schouderworp. Weer een Belg was in de volgende ronde te sterk. Ibrahim Jakhichanov nam Immanuels worp over en pakte hem in een houdgreep. Geen prijs maar wel hoop voor de toekomst.

Richard Bobeldijk -34kg -15 jaar
Richard streed in het zelfde gewicht maar had zijn dag niet. Tegen Pepijn Hartgring scoorde Richard een yuko. Richard bleef goed judoën maar werd helaas overgenomen en verloor met een waza ari en yuko. Tegen Robin van den Hoogen probeerde Richard het wel, maar verloor met 3 yuko's. De specialiteit van Richard werkte vandaag niet. Trainen en dan komt het vanzelf weer.

Anthonie Moggré -38kg -15 jaar
Anthonie versloeg Nico Staal met een yuko. Binck te Winkel verraste Anthonie door een linker worp gevolgd door een houdgreep. De herkansingen tegen Milo Melk won Anthonie met twee waza ari's voor beenworpen. Tegen Thomas Zang scoorde hij weer met deze o soto gari en kreeg een ippon. Anthonie ging tegen Oliver Steenwelle na een balansverstoring direct door naar de grond en scoorde een ippon met een sankaku houdgreep. Weer werd Binck zijn tegenstander. Na een mislukte sutemi van Anthonie scoorde Binck een waza ari met een houdgreep. Verloren maar wel complimenten van ander trainers.

Ray Marinx -38kg -15 jaar
Ray kwam dit keer uit voor zijn Belgische club en werd kampioen in Miero.

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven