judo Zuid-West Nieuws

Tristan wint zilver in Venray

06 juni 2016
www.judozuidwest.nl
Twee lange dagen met veel wachttijden tussen de verschillende poules en/of finalehal. Een heel warme hal voor judoka's maar ook voor de ouders op de tribune.

Op zaterdag kwamen voor JudoGoes Mitchel Dekker, Tristan Cairo, Francisca Buteijn, Anthonie Moggré, Richard Bobeldijk, Immanuel Cairo en Joep Smulders in actie op het grote internationale judotoernooi in Venray. Deelnemers komen vanuit heel Europa en soms ook nog daar buiten.

Tristan Cairo -30kg -12 jaar - TWEEDE
Tristan begon tegen de Belg Quetin met een shido overwinning. Van Jarno Prins won Tristan met een yuko voor een overname. De tweede Belg Omar Rokic was het weer een spannende strijd. Een yuko van Tristan gaf de beslissing. In de halve finale was Mark Klokman een lastige tegenstander. Door het aanvallen van Tristan kreeg hij een shido in zijn voordeel en plaatste hij zich voor de finale. Na minimaal 4 uur wachten, mocht hij uiteindelijk de mat op voor de belangrijkste partij. Zijn tegenstander pakte hem snel vast en versloeg hem met een ippon. Jammer maar wel een verdiende 2e plaats.

Mitchel Dekker 46kg -12 jaar
De enthousiaste Mitchel verkeek zich een beetje op het niveau van zijn tegenstanders. De eerste was een Duitser Paul Symianski. Door twee heupworpen van de Duitser verloor Mitchel op ippon. In de herkansing won hij wel van Sam Mendel op ippon met een sterke houdgreep. Daarna was Mourine Günther met een armworp Mitchel te snel af.

Francisca Buteijn -40kg -15 jaar
Francisca begon tegen de Engelse Emma Hammer met een 3-2 shido overwinning. De Duitse Yenna Alwart werd verslagen met een beenworp gevolgd door een houdgreep. In de kwartfinale was de Zweedse Wennstam met een ippon voor een seoi nage te sterk. In de herkansing tegen Neomi Poppe scoorde Francisca een yugo, waza ari en uiteindelijk een ippon met een overname. Daarna was weer Emma haar tegenstander, alleen was de uitslag nu in het nadeel van Francisca. Toch nog een mooie 7e plek op dit toernooi.

Anthonie Moggré -38 kg -15 jaar
Anthonie lootte in de eerste ronde tegen Ray Marnix. De Belgische judoka die ook bij JudoGoes traint. Ze kennen elkaar dus goed. Anthonie werd eerst overgenomen en kwam daarna ook nog in een houdgreep. In de herkansing won Anthonie van Zachary met een waza ari voor een houdgreep. De Rus Kunel was iets handiger en versloeg Anthonie op ippon voor een houdgreep. Ray werd uiteindelijk tweede.

Richard Bobbeldijk -34 kg -15 jaar
Richard begon sterk tegen de Israëliër Moriel. Een yuko en 2 waza ari`s voor schouderworpen zorgden ervoor dat Richard in de volgende ronde kwam tegen Oliver Neest. Deze was weer net te sterk en versloeg Richard met 2 waza ari`s. In de herkansing werd de Belg Bereut verslagen met een yuko gevolgd door een ippon voor een schouderworp. Rian Meyers was met een ippon voor een schouderworp net wat beter. Geen prijs maar wel beter opgelet tijdens zijn wedstrijden.

Immanuel Cairo -34 kg -15 jaar
Immanuel won zijn eerste wedstrijd tegen Joshua Reipere in de golden score met een shido. Jason Wong verraste Immanuel met een snelle worp in de volgende ronde. De herkansing tegen Joseph Peden werd weer een golden score. Een shido voor de aanvallen van Immanuel gaf de doorslag. Jeroen Wouter werd in de tweede ronde van de herkansing verslagen met 2 yuko`s. Ruben Kugel was een lastige tegenstander. Een shido tegen kon Immanuel niet meer weg werken en betekende het einde van het optreden van Immanuel.

Joep Smulders -42 kg -15 jaar
Joep stond als gele band op de mat tegen allerlei anders gekleurde tegenstanders met veel meer ervaring. Tegen de Belg Lecompte bleef hij de hele partij uit judoën en verloor hij met een waza ari. De Duitser Matten werd verslagen. Door de aanvallen van Joep kreeg hij 2 shido`s mee en uiteindelijk won hij met een ippon. De volgende Duitser Schultze maakte een rare beenhaak en scoorde een waza ari. En met de daarop volgende houdgreep scoorde hij een ippon. Goed gestreden op dit toernooi.

Op zondag waren Zoie Moerman , Jarno Bouwmeester en Kevin Goudswaard aan de beurt.

Zoïe Moerman -57 kg -18 jaar
De Duitse Marina Zapros werd door Zoïe met een yuko verslagen. Tegen de Belgische de Jaegere lukte het pas in de golden score met een shido. Ook tegen de volgende Duitse begon Zoïe goed maar kwam na een worp in een klem en kon niet aftikken. Ingetapet mocht ze niet verder judoën ivm het zwarte band examen.

Jarno Bouwmeester -55kg -18 jaar
De Schot Ian Levet werd geworpen met een waza ari voor een armworp in de golden score. Tegen de Belg de Ruyttere was Jarno de betere judoka maar kon niet scoren. 2 shido`s in zijn voordeel betekende dat Jarno in de poulefinale stond. De Oostenrijker Adaymo, de latere kampioen, versloeg Jarno met een houdgreep. In de herkansing ging het tegen Lepeid gelijk op. Beiden hadden een shido maar in de golden score kreeg Jarno de overhand met zijn aanvallen en kreeg een shido mee. De Duitser Biederman was met een ippon te sterk, maar wel een fraaie 7e plek bij dit sterk bezette gewicht. Op naar het examen voor zwarte band.

Kevin Goudswaard -73 kg -21 jaar
Kevin scoorde in zijn openingspartij met ippon voor een uchi mata tegen de Duister Paul Kovalenko. Tijdens de tweede ronde tegen Jelmer van den Toorn kreeg hij twee waza ari`s tegen en verloor. Omdat Jelmer daarna verloor had Kevin geen herkansing. Dan nu op naar het examen voor de zwarte band.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven