JudoGoes Nieuws

Wisselend succes in Olen en Oss

19 september 2016
www.judogoes.nl
Drie kampioenen, een verloren finale tegen een clubgenoot en twee derde plaatsen was het resultaat van goed judoënde JudoGoes judoka's in Oss en Olen (BEL)

OSS

Richard Bobeldijk U15 -34kg - KAMPIOEN
Richard zat in een poule van vijf jongens. Zijn eerste drie partijen heeft hij overtuigend gewonnen op ippon. Alleen in zijn laatste partij liet hij zich verrassen, waardoor hij achter kwam. Hij bleef rustig en hield zich aan de opdracht. Zo kon hij later in de partij zijn tegenstander vol op zijn rug gooien. Met vier gewonnen partijen was Richard de terechte winnaar.

Tristan Cairo U12 -30kg - KAMPIOEN
Tristan was de eerste vrijgeloot en stond hierdoor al direct in de halve finale. Deze wedstrijd won hij door een aantal goede morote-seoi-nages. Hier kreeg hij twee yugo's voor. Hij maakte het uiteindelijk af op de grond door een houdgreep te pakken. In de finale won hij op dezelfde manier. Eerst een morote-seoi-nage en gevolgd met een houdgreep. Tristan werd overtuigend kampioen.

Anthonie Moggré U15 -38kg - KAMPIOEN
Anthonie kwam niet echt lekker in zijn eerste partij. Uiteindelijk kreeg zijn tegenstander vlak voor tijd een shido. In de halve finale had Anthonie een sterke pakking waar zijn tegenstander weinig tegen in kon brengen. Het duurde hierdoor niet lang voordat Anthonie hem op zijn rug gooide. In de finale stond hij tegen clubgenoot Immanuel. Beide kwamen niet tot scoren, maar Immanuel kreeg twee shido’s voor te snel naar de grond gaan. Zo won Anthonie de wedstrijd en werd hij kampioen.

Immanuel Cairo U15 -38kg - TWEEDE
Immanuel won zijn eerste twee partijen met een waza-ari. In de finale stond hij tegen clubgenoot Anthonie. Beide kwamen niet tot scoren, maar Immanuel kreeg twee shido’s voor te snel naar de grond gaan. Een tweede plaats voor Immanuel.

Francisca Buteijn U15 -40kg - DERDE
Francisca won haar eerste wedstrijd met goed gecombineerd judo. Met een goed gemaakte o-soto-gari op het verste been won Francisca van Elana Renes. In de halve finale verloor ze met een strafje voor buiten de mat stappen. Om het brons stond ze tegen Danee Bolijn. 

Ray Marinx U15 -42kg - DERDE
Ray verloor zijn eerste wedstrijd door een onoplettendheid. In de verliezersronde knokte hij zicht terug door drie keer met ippon te winnen. Om de derde/vierde plaatst ging de wedstrijd door tot de golden score. Ray was erg aanvallend en dit resulteerde uiteindelijk na lange tijd tot een score. Een derde plaats voor Ray.

Joep Smulders U15 -42kg 
Joep was de eerste vrijgeloot en in de tweede ronde had hij geen tegenstander. Zo stond hij in de halve finale. Wat stond hij goed te judoën. Hij wist een aantal keer bijna te scoren. Joep werd één keer overgenomen en verloor helaas de wedstrijd. In partij om het brons moest hij tegen Ray Marinx. Deze ging ook verloren. 

Lieke Smulders U15 +63kg
Lieke stond vandaag tegen erg sterke meiden. Ze wist helaas geen partij te winnen, maar stond goed te judoën tegen meiden die al veel langer judoën. Door goed naar de opdracht te luisteren, de mouw op vangen, kon ze vooral in haar tweede partij goed weerstand bieden tegen Marit Visschers.

Danh Luong U10 -24kg
Danh verloor zijn eerste wedstrijd met ippon. Hij was zo onder de indruk van de hal en zijn tegenstanders, dat hij niet meer durfde.


OLEN

Op het eerste toernooi voor -18 jaar in het Belgische Olen stonden Jarno Bouwmeester en Kevin Goudswaard voor JudoGoes op de mat. Zoïe Moerman ontbrak wegens een blessure.

Jarno Bouwmeester -55kg 
Jarno liet zich in de eerste wedstrijd verrassen op de grond door de Belg Jos Brugman en kwam in een houdgreep. In de herkansing won Jarno van Jefferson Coolsaet met een yuko voor een tai otoshi. Daarna was de Engelsman Max Goodkind met twee yuko's te sterk.

Kevin Goudswaard -73kg
Kevin had een goede start tegen de Belg Dylan Verhaehge. Een yuko voorsprong kon hij niet vast houden. Kevin werd overgenomen en stond nu weer waza ari achter. Twee yuko's van Kevin konden de uitslag niet veranderen. In de herkansing hield Kevin zich niet aan de opdracht en kreeg toch een schouderworp tegen. 

Beiden judoden verdienstelijk maar konden geen prijs meenemen naar Goes.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven