judo Zuid-West Nieuws

4 prijzen op DK Zuid-Nederland tot 12 jaar

22 oktober 2016
Op het districts kampioenschap van Zuid-Nederland in de de leeftijden tot 8, 10 en 12 jaar waren er vandaag 4 prijzen voor JudoGoes. Goud voor Nadia en Danitshia, zilver voor Mitchel en brons voor Leon. Evita en Tristan verloren om brons.

Ochtend U8 en U10

Daan Fijnaut
 (onder 10 jaar, tot 34kg) rolt makkelijk de eerste rondes door maar komt dan jongens tegen die meer weerstand bieden en verliest. Vooral de stijven armen komt hij niet voorbij. Daar gaan we de komende tijd aan werken, zodat Daan de volgende wedstrijden weer kan winnen.

Leon Lukic (onder 10 jaar, boven 38 kg) werd keurig derde. In de halve finale verkloor hij, na eerst tweemaal te hebben gewonnen met ippon. Om het brons won hij prima met een yuko voor zijn stoeprandje.

Ide Barten (onder 10 jaar, tot 27kg) werd in de eerste wedstrijd snel verrast met een harai-goshi. In zijn twee wedstrijd kon hij al wat meer weerstand bieden, maar verloor toch.

Nadia Cairo (onder 8 jaar, tot 25kg) werd kampioen door alle partijen in haar poule te winnen. Ze won drie keer van hetzelfde meisje door mooie worpen te maken.

Danitshia Strobos (onder 8 jaar, tot 20kg) verloor ook haar wedstrijden in een zwaardere poule (-22kg). In de oorspronkelijke poule van Danitshia (-20kg) was er geen tegenstand en daar werd ze dus kampioen.

Tatum de Vos (onder 8 jaar, tot 28kg) won haar eerste wedstrijd met een mooie tsuri-komi-goshi gevolgd door een houdgreep. Haar volgende partij verloor ze helaas. In de herkansing won ze twee partijen door haar tegenstanders goed onder controle te houden en vervolgens te scoren. Om het brons verloor ze en werd vijfde.

Middag U12

Bart Sieljes (onder 12 jaar, tot 34kg)
verloor door twijfelen zijn eerste partij. In zijn tweede wedstrijd ging hij er helemaal voor en won. Dit deed hij ook in zijn derde partij maar toen verloor hij net op beslissing. Nog meer wedstrijden doen zal er voor zorgen dat hij weer wat meer vertrouwen krijgt.

Evita de Vos (onder 12 jaar, tot 40kg) verloor na een prima toernooi om het brons en werd vijfde.

Mitchel Dekker (onder 12 jaar, tot 46kg) was in zijn eerste wedstrijd even in gevaar maar won wel al zijn wedstrijden tot aan de finale. Hier werd hij net met een yuko verslagen (zat meer in) en werd tweede

Jurian Mol (onder 12 jaar, tot 38kg)
deed het harstikke goed met twee winst en twee verliespartijen

Nikki Bruins (onder 12 jaar, tot 36kg) komt met twee verliespartijen wat tekort vandaag. Al gaat de eerste wedstrijd maar met een yuko verloren.

Tristan Cairo (onder 12 jaar, tot 34kg) was tot aan de halve finale beter dan zijn tegenstanders. Hij won alles met ippon. In de halve finale kwamen beide judoka's niet tot scoren maar viel Tristan wel constant aan. Helaas kreeg hij de winst niet in de hantei (1-2). Nog beduust van het verlies liet hij zich om het brons verrassen. Zijn tegenstander maakte een prachtige uchi-mata en kreeg ippon. Trsitan greep net naast het podium.

Toine van Bennekom (onder 12 jaar, tot 34kg) kon het vandaag niet bolwerken tegen de judoka's met meer ervaring en ging strijdend te onder. Wat kan die kerel knokken en opgeven doet hij nooit.