JudoGoes Nieuws

Prijzenfestival in Breda

06 november 2016
www.judogoes.nl
Op de open Bredase kampioenschappen judo werden Zoïe, Nadia, Richard en Tristan kampioen. Noa, Mitchel en Francisca wonnen zilver. Kevin, Anthonie, Manon en Lieke pakken brons.

Zoïe Moerman - 57 kg -18 jaar - eerste
Zoïe zat in een poule met 3 andere judoka`s. Driemaal een ippon overwinning met houdgreep en tweemaal een verwurging. Snel doorgaan na een worp is steeds belangrijker. Zoïe deed dat driemaal heel goed. Eerste plaats.

Kevin Goudswaard -73 kg -18 jaar - derde
Kevin had een afvalsysteem en was de eerste ronde vrijgeloot. In de eerste wedstrijd tegen Kevin de Haar werd hij uitgetild en verloor met ippon. In de herkansing won hij fraai van Kris de Klein met houdgreep. Om brons versloeg Kevin Gino Maas. Na een yuko achterstand pakte Kevin hem in een houdgreep. Fraaie 3e plaats in dit sterk bezette gewicht.

Nadia Cairo - meisjes -8 jaar - eerste
Nadia won haar eerste twee partijen met ippon. De tweede wedstrijd won ze met een waza-ari. De vierde en laatste wedstrijd won ze weer met een ippon en dus was ze net als vorige week kampioen.

Noa Niemantsverdriet - meisjes -8 jaar - tweede
Wint haar eerste wedstrijd met een yugo voor koshi guruma. Haar tweede partij ging verloren en dus was Noa tweede.

Jaimy Strobos - meisjes -15 jaar
Verloor haar beide partijen.

Davina Mamed - meisjes -12 jaar
Davina kon het niet bolwerken en verloor drie wedstrijden.
 
Evita de Vos - meisjes -12 jaar
Bij Evita was het allemaal ippon. Twee tegen en eentje voor. 
 
Daan Fijnaut - jongens -10 jaar
Daan won zijn eerste en verloor zijn tweede partij. Met een tai otoshi won hij zijn volgende wedstrijd. ook de vierde wedstrijd won hij. Helaas ging zijn vijfde partij verloren en had hij door de grootte van de poule geen prijs.

Milan Evegaars - jongens -10 jaar
Ook Milan had het zwaar en verloor twee wedstrijden.
 
Bart Dekker - jongens -10 jaar
Bart verloor twee wedstrijden, maar de eerste was close. Beide judoka's hadden een waza ari maar zijn tegenstander ook een yugo.
 
Tom Dekker - jongens -12 jaar
Helaas twee wedstrijden verloren.
 
Mitchel Dekker - jongens -12 jaar - tweede
Mitchel wordt tweede in zijn poule na twee winstpartijen en een verloren wedstrijd. In de kruisfinale wint hij weer met een yugo. De finale gaat helaas verloren door een ygo voor een uchi mata. 
  
Richard Bobeldijk - jongens -15 jaar - eerste 
Richard wint alle partijen overtuigend. Maar liefst 5 wedstrijden weet hij vandaag in Breda te winnen met schouderworpen en in de finale met een verwurging.
 
Lars van Sabben - jongens -15 jaar 
Daan van Sabben - jongens -15 jaar
De tweeling verloor deze keer al hun wedstrijden.

Manon Dekker – meisjes -15 jaar - derde
Manon verloor haar 1e twee partijen maar wist zich goed terug te knokken in de poule en won haar 3e partij met een mooie o-soto gari tegen Danitshia van Rhijn en haar 4e partij won ze met drie yuko’s.
 
Lieke Smulders – meisjes -15 jaar - derde
Lieke moest in haar 1e partij afkloppen, in haar 2e partij werd Lieke verrast door een heupworp en belande daarna in een houdgreep waar ze niet meer uit kwam. De 3e partij tegen Julie Essink wist ze te winnen door een houdgreep te maken en haar 4e partij tegen Wendy van Doesburg wist ze mooi met ippon te winnen.
 
Francisca Buteijn – meisjes -15 jaar - tweede
Francisca wist in haar 1e partij niet te scoren in de reguliere tijd maar in de golden score wist ze een mooie waza-ari te scoren en daar haar partij mee te winnen. In de 2e partij kwam ze een yuko achter en wist ze niet meer uit de houdgreep te komen.
 
Tristan Cairo – jongens -10 jaar - eerste
Tristan had het vandaag op zijn heupen. Zijn 1e partij wist hij met een mooie uchi-mata te winnen van Daan Scheizoo. In zijn 2e partij gooide hij Cesar Constante met een o-goshi en was het weer een ippon. Zijn 3e partij tegen Menno Verseveldt wist hij te winnen met een houdgreep. De finale tegen Henry uit Engeland wist hij te winnen met een straf door aanvallend judo te laten zien.
 
Immanuel Cairo – jongens -15 jaar
Immanuel wist in zijn 1e partij niet tot scoren te komen maar omdat zijn tegenstander Emile Cacomanolis een shido had wist hij te winnen. Tegen Dylan Bevenlander wist hij een waza-ari te scoren door een overnamen en wist hij de partij te winnen. Zijn 3e partij verloor hij in de golden score van Jochem van Harten. De partij daarna moest hij tegen Anthony en die verloor hij ook.
 
Joep Smulders – jongens -15 jaar
Joep had vandaag niet echt zijn dag. Zijn 1e partij verloor hij met een yuko van Stan Rosbak. In zijn 2e partij maakte Joep een mooie o-soto gari en wist daarna een houdgreep te maken en de partij te winnen. In zijn 3e partij liep hij op een morote seoi nage van Jelle Poppelaars en verloor de partij. Deze week weer lekker gaan trainen en beter worden dan komen de prijzen vanzelf.

Anthony Moggré – Jongens -15 jaar - derde 
Zijn 1e partij ging verloren in de golden score door een shido voor passief gedrag tegen Emile Merdin. Zijn 2e partij wist hij met 2 keer een waza-ari te winnen van Emile Cocamonalis. In zijn 3e partij tegen Thijs Branderhorst maakte hij een mooie wurging en wist te winnen. In zijn 4e partij moest hij weer tegen Emile Merdin en wist nu wel te winnen met een yuko op het bord. In de 5e partij wist hij Robin van den Hoogen te verassen met een mooie o-soto gari en zo een ippon te scoren. De partij daarna moest hij tegen Immanuel en wist hij weer met een o-soto een ippon te scoren. De partij om het brons moest hij tegen Mark-Jan en door een mooie sode tsuri komi goshi wist hij een waza-ari te scoren en de partij uit te judoen.

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven