judo Zuid-West Nieuws

Tristan kampioen, Richard brons op Internationaal Residentie Toernooi

14 november 2016
www.judozuidwest.nl
Tristan Cairo werd kampioen en Richard Bobeldijk derde op het Internationaal Residentie Toernooi in Den Haag

Op het sterk bezette Internationaal Residentie Toernooi in Den Haag was er wisselend succes voor onze judoka's. 

Tristan Cairo U12 tot 34kg
Tristan won keurig zijn drie partijen en werd kampioen. Vooral het aanvallende judo in verschillende richtingen was een opvallende verbetering sinds Sint Oedenrode. Goed gedaan.

Richard Bobeldijk U15 tot 34kg
Richard startte tegen de latere kampioen uit Belgié en verloor. Na een aantal gewonnen toernooien was dat teleurstellend voor hem. Gelukkig kon hij het in de herkansing goed oppakken en won driemaal op rij met ippon. Hierdoor stond hij toch weer op het podium. Ditmaal als de winnaar van de bronzen medaille.

Joep Smulders U15 tot 42kg
Joep was ook teleurgesteld na zijn eerste verloren wedstrijd tegen een Duitse judoka. Hij herpakte zich goed met een ippon voor een veeg, maar moest aftikken in zijn tweede herkansingspartij.

Immanuel Cairo U15 tot 38kg
Immanuel verllor tweemaal op een straf. Met meer echt aanvallend judo komt het allemaal weer goed. Daar ligt het leerpunt. Durven aanvallen dus.

Opmerking van coach André. Probeer niet teveel te kijken naar het directe resultaat (win ik een prijs of niet) maar probeer te zien of je als judoka vooruit gaat. Daar gaat het om. Met hard werken en de focus op het proces komen resultaten vanzelf. Hij vindt het niet erg als je verliest zolang je als judoka maar progressie boekt.


Zondag stond Zoïe Moerman op de mat tijdens het eerste meetmoment onder de 18 jaar. Zij kwam in een groot veld niet verder dan een zevende plaats. Voor haar teleurstellend, maar in de Haarlemmermeer is er een tweede kans op succes. Jarno Bouwmeester was helaas ziek deze dag.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven