judo Zuid-West Nieuws

Richard wint in Beek en Donk

20 november 2016
www.judozuidwest.nl
Richard Bobeldijk wint in Beek en Donk overtuigend het judotoernooi van de plaatselijke vereniging.

Joep Smulders ( -15, -42) had een pittige poule van 14. Eerste partij kreeg Joep vliegles. Verloren met Ippon. Tweede partij herpakken en proberen te winnen. Gelijkopgaande partij waarin Joep tegen 2 strafjes aanloopt. Na een aanval van de tegenstander landt Joep ongelukkig op zijn hoofd, waardoor hij aftikt in de volgende houdgreep. Helaas 2 keer velaren en dus klaar. In dezelfde poule doet ook Anthonie MoggrĂ© mee. Hij wint zijn eerste partij in Golden Score met yuko. In zijn tweede partij kon hij niet door de sterke pakking van zijn tegenstander heenkomen en liep vervolgens vol op een worp. Ippon verlies. Zijn derde partij is een partij waarin beide veel aanvallen, maar uiteindelijk trekt Anthonie aan het kortste eind, wordt geworpen voor wazari en komt in een houdgreep terecht.  Beide jongens flink geknokt, maar vandaag tekort gekomen.

Lieke Smulders (-15, -63) had een poule van 4. In de eerste partij verliest ze omdat ze zich een beetje in liet pakken door haar tegenstander. Wazari voor maki komi en een houdgreep tegen. Tweede partij wint Lieke overtuigend. Er stond een heel andere Lieke op de mat als in de eerste partij. Veel feller en agressiever in haar pakking. Wat resulteerde in een wazari voor Lieke welke ze kon opvolgen met een houdgreep. Ippon winst! Derde partij begon Lieke weer fel in het pakkinggevecht en leek eigenlijk de betere judoka. Helaas moest ze tikken voor een wurging. Dus derde plaats voor Lieke.

Richard Bobeldijk (-15, -34) had een poule van 6 en kon dus lekker 5 partijen draaien. Eerste partij wordt gewonnen door snel te combineren tussen worpen. Een aanval met morote eindigd in een buitenwaartse haak voor Ippon. In zijn tweede partij zette Richard het scorebord vol. Een wazari en diverse yuko. Hij was duidelijk de betere judoka. De derde tegenstander van Richard stapte op een o goshi aanval en kreeg vliegles. In zijn vierde partij kwam Richard er lekker onder met zijn morote. Ippon! In zijn vijfde partij liet hij een pracht van een combinatie zien. Zijn tegenstander dacht over de schouderworp van Richard heen te kunnen stappen, maar hij werd verrast met een spetter van een binnenwaartse haak! Ippon! Richard kampioen!

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven