judo Zuid-West Nieuws

3x brons op Espoir 2017

14 januari 2017
www.judozuidwest.nl
Op de eerste dag helaas geen prijzen voor deelnemers van JudoGoes in Eindhoven. Maar de 4 deelnemers op zondag behaalden maar liefst 3 bronzen plakken.

Mauk Moerman -21jaar tot 81 kg - DERDE
Mauk was de eerste ronde vrij geloot net als zijn Franse tegenstander Lucas Huillet. Voor een doorstuuractie kreeg Mauk een waza ari en kon de partij rustig uitjudoën. Tegen de tweede Fransman Nojaev scoorde Mauk weer een waza ari met een heupworp en kwam niet meer in de problemen. In de kwartfinale tegen de derde Fransman Mkrtchyan kreeg shido tegen. Met wat meer aanvallend judo trok Mauk de score gelijk. In het grondgevecht pakte Mauk hem in een houdgreep en drong door tot de halve finale. De Zwitser Pave verraste Mauk al snel met een verwurging en restte Mauk de strijd om het brons. De Zwitser Vavrecka kon slechts 10 seconden blijven staan. Met een snelle heupworp scoorde Mauk een ippon en behaalde de 3e plek

Richard Bobeldijk -15jaar tot 34 kg - DERDE
Richard won tot aan de halve finale van Korving (2x yugo), Hartgring (waza ari) de Belg DeBaere (ippon). In de halve verloor hij van de Belg Naert. De wedstrijd om brons tegen de Kuijpers duurde niet lang. Met een prima seoi nage won Richard de bronzen plak.

Francisca Buteijn -15jaar tot 40 kg - DERDE
Francisca was de eerste ronde vrij en moest daardoor 14 partijen wachten. Het werd het wachten waard. Tegen de Zweedse Stenberg werd het een ippon overwinning. De Duitse Wakup was te sterk in de kwart finale. In de herkansing was er niet veel twijfel meer bij Francisca. Drie overwinning op rij tegen van Leeuwen (yugo), Poppe (ippon) en Mutsers (ippon) zorgden voor de welverdiende bronzen medaille.

Jarno Bouwmeester -18 jaar tot 55 kg
Jarno was de eerste ronde vrijgeloot en trof daarna een Zwitser. Na een shido achterstand probeerde Jarno terug te komen. Helaas lukte dit niet en verloor Jarno.  Ook in de herkansing kon Jarno niet tot winst komen..

Niek Louwerse -18 jaar tot 66 kg
Niek scoorde tegen Quint Rovers al snel een waza ari met een schouderworp en. Volgde direct met een houdgreep. In de tweede ronde tegen Niels Klokman kwam Niek op achterstand maar won met een ippon voor een tani otoshi. De Belg Lefebvre was in de derde ronde te sterk. In de herkansing verloor Niek met een yuko van mart Everts.

Zoïe Moerman -18 jaar tot -57 kg
Ook Zoïe was de eerste ronde vrijgeloot en kon haar Zwitserse tegenstandster bekijken. Zoïe scoorde tegen Jana van Enschot met een schouderworp en een houdgreep. Sarah Hector verraste Zoïe met een worp. In de herkansing tegen de Zweedse Lundkvist blesseerde Zoïe zich in het grondgevecht en moest opgeven. 

Joep Smulders -15jaar tot 42 kg
Joep won zijn eerste partij prima van een Zweed, maar moest de tweede wedstrijd net laten aan zijn Duitse tegenstander.
 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven