judo Zuid-West Nieuws

Roze meidenfeest Deborah Gravenstijn Classic

05 februari 2017
www.judozuidwest.nl
Dit jaar voor het eerst georganiseerd; een toernooi speciaal voor meisjes. En het was niet zo maar een toernooi. Bij binnenkomst zagen we het al... Alles was roze. Ballonnen, judopakken, roze loper; een echt meidenfeest. Bij de weging kregen alle meiden een roze judoband die ze moesten dragen in plaats van hun eigen band. Toen iedereen gewogen was vond de opening plaats. Allemaal over de roze loper de mat op met een echte lichtshow. Heel gaaf!

Het leuke aan dit toernooi is dat het niet alleen een wedstrijd is, maar ook gelijk een clinic. En niet van een bekende judoka, maar van een heleboel!! Deborah Gravenstijn (olympisch brons en zilver), Sanne Verhagen (deelname aan OS in Rio) Tessie Savelkouls (deelname aan OS in Rio) en nog 10 aanstormende Rotterdamse judotoppers stonden op de mat om elk hun eigen techniek uit te leggen in 6 miniclinics. Erg leuk en leerzaam! Daarna was het tijd voor het toernooi! Eerst was er een scheidsrechter die de nieuwe regels uit kwam leggen; en dit ging eigenlijk bij iedereen heel goed!
 
Nadia Cairo
 was lekker op dreef. Ze won alle vier haar partijen op dezelfde manier: O Goshi en een houdgreep! Een eerste plaats en een mooi roze judopak voor Nadia!

Ook Noa Niemantsverdriet ging als een speer vandaag. Ze won haar eerste partij met een hele mooie combinatie tussen O Goshi en O Soto Gari. Ippon! De tweede partij won ze op beslissing. In partij 3 en 4 liet ze er geen gras over groeien wie de beste was. Twee muurvaste houdgrepen maakten dat duidelijk! Vier keer winst  en dus ook een ‘mooi’ roze judopak voor Noa “Ik had liever een blauwe” Niemantsverdrtiet.
 
Kira Visschers heeft vandaag 3 partijen gewonnen. De eerste van Noelle Goense, maar dat bleek later een foutje dus dat telde niet mee helaas. Daarna nog 2 partijen in de juiste poule, deze wint ze allebei overtuigend! Ook een roze judopak voor Kira!
 
Noelle Goense doet vandaag voor het eerst mee aan een echte judowedstrijd. Haar eerste partij tegen Kira verliest ze, maar dit was gelukkig toch een foutje. In haar eigen poule wordt ze kampioen! Een hele blije Noelle gaat met een mooi judopak naar huis.
 
Mia Vos deed vandaag ook voor de eerste keer mee. In een poule van 3 wint ze haar eerste wedstrijd met een ippon voor een houdgreep. De tweede wedstrijd verliest ze op dezelfde manier. En toen hadden alle meiden in die poule hetzelfde aantal punten en mochten ze nog een keer tegen elkaar. Mia wint weer haar eerste wedstrijd met een ippon, verliest haar tweede nu met een wazari, en wordt hiermee tweede in de poule. Een mooie roze medaille voor Mia vandaag!
 
Tess Pauwels had een poule van 5. Heeft goed staan knokken! Ze won 3 wedstrijden met ippon, en verloor er eentje. Een mooie roze medaille voor Tess.
 
Nikki Bruins en Fay van Son zaten bij elkaar in een poule van 5. Nikki won de onderlinge wedstrijd met ippon voor houdgreep. Haar tweede partij wint ze op dezelfde manier. De derde en vierde partij gaan verloren op beslissing. Fay verloor ook haar tweede partij en was het verliezen daarna beu. Ze won de volgende twee wedstrijden met wat feller judo! Voor beide meiden een mooie roze medaille!
 
Emy Maat had een poule van 4. Ze begon haar eerste partij heel voorzichtig en werd al snel geworpen voor Ippon. Helaas verloren. Maar Emy gaf niet zo maar op. Haar tweede partij ging ze al iets feller in en dit ging al een stukje beter. De derde partij ging nog een beetje beter. Helaas geen winstpartijen, maar wel gemerkt dat als je maar blijft proberen het elke keer een stukje beter gaat!

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven