judo Zuid-West Nieuws

Mauk BRONS op NK onder 21 jaar

11 februari 2017
www.judozuidwest.nl
Op het NK -21 jaar was JudoGoes vertegenwoordigd door 2 judoka`s. Franklin Boorsma in -66kg en Mauk Moerman -81kg. De nieuwe judo-regels werden voor het eerst op een NK gehanteerd.

Franklin Boorsma
Franklin stond voor het eerst sinds 2 jaar door 2 vervelende elleboog blessures weer op de wedstrijdmat. Trainen is belangrijk maar regelmatig wedstrijden judoën is ook een belangrijk onderdeel van de voorbereiding voor wedstrijden op NK niveau. Dit ontbrak door omstandigheden bij Franklin. Technisch kan hij goed meekomen alleen wedstrijd ritme ontbrak. In de eerste wedstrijd Luc van Hal liet hij zich staand verrassen met een voetveeg. In de herkansing tegen Niels Thijssen liet Franklin zien dat hij op dit niveau wel thuis hoort. Met een ippon voor een heupworp besliste hij deze wedstrijd. In de volgende ronde tegen Diego Klamer liet hij zich op de grond verrassen en kwam in een houdgreep. Einde NK voor Franklin maar blessurevrij. Smaakt weer naar meer. Trainen in Hoogvliet?

Mauk Moerman - DERDE
Mauk begon tegen Coen van Winden met een ippon overwinning voor een verwurging. In de 2e ronde tegen Jesper Smink begon Mauk heel goed. Scoorde 2 maal bijna een waza ari en stond in straffen met 2-1 voor. Een moment van ontspanning gaf aan Smink de kans om te scoren en moest Mauk via de herkansing terugkomen tot de medailles. Na 3 ippon overwinningen tegen Dijkhuizen, Burg en van Elst met een worp, verwurging en armklem kwam Mauk weer tegen Coen. Ook nu was Mauk weer veel sterker. Scoorde een waza ari met een lage schouderworp en volgde met een houdgreep. De strijd om brons tegen Sebastiaan van Erck duurde slechts 20 seconden. Doorgaan na een worp met een verwurging leverde een bronzen plek op voor Mauk. Na zijn derde plaats op het Espoir nu weer derde op het NK. Nu naar de Bremen Masters in maart.


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven