judo Zuid-West Nieuws

Zilver en twee keer brons in Rijen

12 februari 2017
www.judozuidwest.nl
Op het Sprokkeltoernooi in Rijen werde Tristan Cairo tweede en Nikki Bruins en Francisca Buteijn derde. 

Tristan Cairo U12 -34kg - TWEEDE
Tristan won zijn eerste partij met een tai-otoshi gevolgd met een houdgreep. Zijn volgende partij was hij duidelijk de betere. Hij scoorde vijf waza-ari's. Ook zijn derde en vierde partij wist hij met goed judo te winnen. In de finale kwam hij niet door de sterke pakking van zijn tegenstander door. Hierdoor kreeg hij een shido voor passiviteit en verloor de wedstrijd na de reguliere speeltijd. Een tweede plaats voor Tristan. 

Francisca Buteijn U15 -40kg - DERDE
Francisca won haar eerste wedstrijd met twee waza-ari's door het standbeen weg te haken. Tegen Dannee Bolijn won ze door met een o-soto-gari een waza-ari te scoren. In de halve finale stond ze tegen Fay Tempel. Fay dook er constant onder met een lage schouderworp. Eén keer kon ze deze niet blokken en kreeg een waza-ari tegen. Om het brons stond Francisca tegen Dilay Ymaz. Ze scoorde een waza-ari met een o-soto-gari. Francisca volgde goed op de grond en wist de wedstrijd snel te beëindigen met een wurging. Een mooie derde plaats voor Francisca.

Nikki Bruins U12 -36kg - DERDE
Nikki verloor haar eerste partij met een houdgreep, daarna won ze. Hierdoor een derde plaats voor haar. 

Anthonie Moggre U15 -38kg
Anthonie won zijn eerste wedstrijd met een voetveeg. Zijn tweede wedstrijd maakte hij een prachtige sode-tsuri-komi-goshi. In de halve finale stond hij tegen Daan Radier. Anthonie had het lastig met de sterke pakking van zijn tegenstander en kwam er niet doorheen. Radier won de wedstrijd. Om het brons duurde het lang voordat Anthonie lekker in de wedstrijd kwam. Hij wist in de golden score bijna te scoren, maar helaas trok zijn tegenstander aan het langste eind. Een goede voorbereiding voor volgende week. 

Joep Smulders U15 -42kg
Joep won zijn eerste twee partijen met mooie voetvegen. Zijn derde partij moest hij helaas aftikken voor een wurging. In de herkansing won hij zijn partij met drie waza-ari's. Om het brons verloor hij na een partij met goed judo. Een vijfde plaats voor Joep. 

Immanuel Cairo U15 -34kg
Immanuel won zijn eerste partij met een waza-ari. Zijn volgende partij verloor hij met een wurging. Vervolgens won hij zijn drie volgende partijen. Om het brons lukte het niet om aan te vallen. Hierdoor kreeg hij in de golden score zijn derde shido voor passiviteit. Een vijfde plaats voor Immanuel. 

Davy de Kroon U12 -34kg
Voor Davy was dit zijn eerste grote toernooi buiten de club. Zijn eerste wedstrijd werd hij snel overgenomen met een stoeprandje. De volgende wedstrijd won hij met een houdgreep. Daarna verloor hij weer. Knap gedaan voor de eerste keer tegen allemaal hoge banden. 

Nadia Cairo U10 -25kg
Nadia verloor haar eerste twee wedstrijden. Helaas was ze niet helemaal fit en moest ze overgeven. De volgende wedstrijden heeft ze niet meer gejudood. Hopelijk is ze de volgende keer weer helemaal fit. 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven