JudoGoes Nieuws

Anthonie Moggré Zuid-Nederlands kampioen

18 februari 2017
www.judogoes.nl
Anthonie Moggré mag als Zuid-Nederlands kampioen naar het NK Judo in Tilburg. Ook Richard Bobeldijk en Francisca Buteijn doen als nummer 3 van ZN mee op het NK-15.

Anthonie Moggré -38kg KAMPIOEN en NK
Anthonie was de beste in zijn klasse. Alleen in de tweede ronde had hij het een periode lastig door de sterke pakking van zijn tegenstander. Maar de waza-ari voorsprong gaf hij niet meer uit handen. Alle andere wedstrijden waren overtuigend. Ook de finale was snel geklaard met een ippon voor o soto gari na 20 seconden. Eindelijk beloont hij zichzelf voor alle inspanningen. Proficiat.

Richard Bobeldijk -34kg DERDE en NK
Richard was ook zeer sterk in dit gewicht. Nergens kwam hij echt in de problemen. In de halve finale ging het toch fout door een ippon tegen. Wel of niet na matté was de vraag. Blijft dat zijn tegenstander deze score wel kon maken. Om het brons herpakte hij zich prima met een prachtig punt voor een heupworp.

Francisca Buteijn -40kg DERDE en NK
Francisca was in haar klasse ook zeer sterk. Ze ziet zich alleen in de eerste ronde direct al verrassen door een overname van Eva Poppe. Na een reeks herkansingspartijen, waarin ze ook Eva weer tegenkwam en versloeg, bereikte ze de wedstrijd om het brons. Deze wist ze met een mooie tai otoshi te winnen.

Daan van Sabben -34kg
Met een bye in de eerste ronde en een goede waza-ari overwinning plaatste Daan zich voor de halve finale. Hierin was Kjell Cornelis met een mooie o soto gari te sterk. De strijd om het brons duurde lang. Beide judoka's kregen 2 straffen, maar Daan kreeg diep in de Golden Score helaas zijn derde en daardoor ging de strijd om het brons verloren. 

Immanuel Cairo -34kg
De wedstrijden van Immanuel waren heel vergelijkbaar aan elkaar. In beide wedstrijden was hij niet te werpen en kreeg hij zijn tegenstanders niet geworpen. Waardoor beide wedstrijden in de Golden Score beslist moesten worden. Beide keren was het Immanuel die in de Golden Score de straf kreeg en daardoor verloor.  

Lars van Sabben -34kg
Lars stond goed te judoën maar kwam in zijn eerste ronde net iets te kort en verloor met waza-ari. In zijn herkansingswedstrijd kwam hij met waza-ari voor maar deze gaf hij vlak voor het einde van de wedstrijdtijd weg, waardoor de Golden Score de beslissing moest brengen. Hierin kreeg Lars helaas een score tegen en was hij uitgeschakeld.

Joep Smulders -42kg
Joep draaide een goed toernooi op zijn eerste -15 kampioenschap. Hij durft aan te vallen en dat levert resultaten op. Helaas loopt hij soms ook nog in de val. Met één winst- en twee verliespartijen deed hij nog niet mee om de prijzen.

Jaimy Strobos -36kg
Jaimy kwam door ziekte en regelmatig terugkerende blessures tekort vandaag. Als ze een periode zonder klachten kan trainen zal ze het niveau wel weer aan kunnen.
 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven