judo Zuid-West Nieuws

Francisca zevende op NK -15

13 maart 2017
www.judozuidwest.nl
Op het NK -15 jaar wisten zondag al onze judoka's bij de beste 10 te komen, maar medailles zaten er voor Francisca, Richard en Anthonie dit keer helaas niet in. Francisca kwam met haar zevende plaats het dichtst bij het podium.

Francisca Buteijn -40kg - ZEVENDE
Francisca was vrijgeloot in de eerste ronde en verloor vervolgens haar eerste wedstrijd met waza-ari van Gielen (LI). In de herkansing won ze vervolgens met houdgrepen van Moors (LI) en Kienhuis (NN). De derde herkansingswedstrijd won ze met waza-ari door een goede veeg van Schols (ZH). Waarna Gielen (LI) in de Golden Score een einde maakte aan het toernooi van Francisca.

Richard Bobeldijk -34kg - NEGENDE
Richard won in de eerste ronde met waza-ari voor een schouderworp van Kuijpers (MN). IN de tweede ronde werd Velstra (NN) in de Golden Score overgenomen, waarmee de kwartfinale bereikt was. Hierin was de latere kampioen Naert (NH) met een mooie schouderworp te sterk. In de daaropvolgende herkansingspartij wist de latere nummer 3 Beentjes (NH) vlak voor tijd te scoren waardoor Richards toernooi afgelopen was en hij genoegen moest nemen met een negende plaats. 

Anthonie Moggré -38kg - ELFDE
Anthonie liep in zijn eerste ronde tegen de latere nummer 3 Leeuwen (ZH) tegen een waza-ari aan die hij niet meer terug kreeg. In de herkansing wist hij vervolgens met een schitterende o-soto-gari te winnen van Steijn (ON). Waarna Schuijvers (LI) met een ko-uchi-gari en sode-tsuri-komi-goshi verslagen werd. In de volgene herkansingspartij tegen Quaedvlieg (LI) wist Anthonie niet te scoren en verloor hij. Waardoro zijn toernooi eindigde met een elfde plaats.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven