JudoGoes Nieuws

Veel ervaring opgedaan in Barendrecht

19 maart 2017
www.judogoes.nl
Vandaag met 23 judoka deelgenomen aan dit toernooi in Barendrecht. Een gemoedelijk toernooi waar het met wegen en poule-indelingen niet zo nauw werd genomen. Soms in ons voordeel, soms in ons nadeel… Dit was voor een aantal van onze judoka het eerste toernooi buiten de club; Een prima opstapje richting wedstrijdjudo. Al onze deelnemers hebben prima geknokt en werden dan ook allemaal beloond met een prijs!

Emy Maat zat in een poule van 5. Had 4 flinke tegenstanders; 2 jongens en 2 meiden. Emy kon vandaag helaas geen partijen winnen, maar Emy, dat komt vanzelf als je lekker blijft trainen en mee blijft doen met wedstrijden!

Casper Laroes had een poule van 4, met hierin tegenstanders die net iets handiger waren dan hijzelf. Helaas geen winstpartijen, maar wel goed zijn best gedaan!

Jurian Mol moest nog even wakker worden, verloor zijn eerste partij. De 2 partijen daarna werden gewonnen; een mooie tweede plek voor Jurian

Danh Luong zat in een poule met 2 meiden. En normaal zijn meiden altijd sterker dan jongens… nou Danh heeft bewezen dat dit dus niet altijd zo is… Hij werd overtuigend kampioen!

Stefano Bleeker had vandaag zijn eerste wedstrijd buiten de club. Hij vond het wel een beetje spannend en moest even op gang komen. Hij verloor zijn eerste 2 partijen; een op beslissing en een met een houdgreep. Zijn derde partij wint hij met 2 wazari’s tegen 1. Zijn laatste partij verloor hij weer op beslissing. Een mooie vierde plaats voor Stefano.

Quinn Swart moest flink aanpoten in een poule van 5. Hij wist  1 partij te winnen met een houdgreep. De andere 3 partijen verloor hij met een houdgreep. Op punten een derde plaats voor Quinn!

Daan Fijnaut zat bij Quinn in de poule. Hij won zijn eerste 2 partijen met een mooie overnames. Zijn 2 volgende partijen wint hij met een houdgreep. Daan werd overtuigend kampioen.

Gwenn Sinke had ook een lekker groepje vandaag. 3 partijen waarvan 2 keer winst en een verliespartij. Een tweede plaats als resultaat!

Milan Evegaars en Nikki Bruins zaten bij elkaar in een poule. Milan wist 2 keer te winnen, maar verloor ook 2 partijen. Nikki wist alles te winnen vandaag! Milan een derde plaats en Nikki werd overtuigend kampioen!

Tess Pauwels, Nadia Cairo en Noah Visschers zaten bij elkaar in de poule. Bij de indeling van Noah was er iets mis gegaan waardoor hij bij jongens zat die 2x zo groot waren als hij. Dit hebben we gelukkig nog op kunnen lossen, en kon hij mee doen in een groepje wat beter bij hem paste. Hij leek door dit geschuif wel een beetje uit zijn doen. Van de vier partijen wist hij er maar 1 te winnen, en het leek vooral alsof hij het heel gezellig had op de mat, en het winnen vandaag wat minder belangrijk vond. Nadia won al haar partijen. 3 keer met een houdgreep, een keer op beslissing (deze tegenstander had een paar stokken in haar mouwen zitten. Nadia kon er niet dicht genoeg bij komen om een worp te kunnen maken) Tess won 3 van haar 4 partijen, verloor alleen van Nadia. Nadia dus eerste, Tess tweede en Noah vierde in deze groep.

Niels Broekhuizen had vandaag een leuk groepje tegenstanders. Hij mocht 5 partijen judoen. Verloor zijn eerste wedstrijd. Zijn tweede won hij op beslissing door veel aan te vallen. De derde verloor hij met een ippon. Hij stootte hierbij flink met zijn hoofd tegen de mat. Hierdoor was Niels een beetje boos, wat hij goed gebruikte in wedstrijden 4 en 5. Hij won deze beiden met een houdgreep.

Isa de Waart had het vandaag niet makkelijk. Isa probeerde veel aan te vallen, maar de tegenstanders waren vandaag letterlijk en figuurlijk een maatje te groot. Een partij werd gewonnen omdat Isa maar door bleef gaan met aanvallen en aanvallen. Hierdoor een vierde plaats. Maar daar mag je super trots op zijn Isa, met al die grote jongens in je groepje!

Sven Broekhuizen had het niet makkelijk vandaag. Zijn eerste grote wedstrijd. Een groepje van 5 handige jongens. Sven wist een partij te winnen, maar verloor er 3 in een houdgreep. Daar gaan we binnenkort weer mee oefenen Sven! Wie weet kun je dan de volgende keer nog een wedstrijdje winnen!

Danitshia Strobos en Kira Visschers zaten samen in een groepje van 6. Dani wist een wedstrijd te winnen met een houdgreep, verloor er ook een met een houdgreep. De andere 3 partijen werden ook verloren, maar op beslissing. Danitshia maakte wel de nodige aanvallen, alleen ging het net niet snel genoeg vandaag, waardoor tegenstanders konden blijven staan. Volgende keer iets meer pit Dani! Kira weet 4 van haar 5 wedstrijden te winnen door heel veel aan te vallen, en deze ook goed af te maken. Danitshia werd 5e en Kira een mooie tweede plaats! 

Elisa Swart was lekker op dreef. Weet van de 3 wedstrijden er 2 te winnen met een houdgreep. De finale ging verloren met een superworp van haar tegenstander. Een mooie tweede plaats voor Elisa!

Luuk Musters wist zichzelf elke keer goed op te peppen voor de wedstrijdjes. Ging fel in de aanval. Niet altijd even handig met vastpakken, maar toch wel een aantal mooie punten gescoord. Van zijn 5 wedstrijden wint hij er 2, verliest hij er 3. Op punten een vierde plaats voor Luuk!

Jermaine Bleeker had vanmorgen bij zijn grote broer al goed gekeken hoe het moest. Hij wint zijn eerste 2 wedstrijden dan ook overtuigend. Jammer dat de vier wedstrijden daarna helaas verloren gaan. Maar Jermaine heeft goed geknokt. Hard blijven oefenen, dan ga je vanzelf meer wedstrijdjes winnen Jermaine!

Hugo Schipper had er zin in vandaag! Hij wint zijn eerste 3 wedstrijden overtuigend ( de eerste 2 zelfs zo snel dat de coach niet eens precies gezien heeft hoe.) Zijn vierde wedstrijd verliest hij helaas op beslissing.  Een mooie tweede plaats voor Hugo. Maar voor een eerste toernooi buiten de club  een prima resultaat!

Noa Niemantsverdriet zat in een poule van 6. Er zaten een paar flinke jongens en meiden tussen. Maar Noa ging flink in de aanval. Haar eerste partij gaat helaas verloren. De tweede wint ze met een houdgreep. In de derde partij zat Noa haar hoofd even flink klem, en als de scheidsrechter dan niet meteen ziet dat je aftikt is dat even heel pijnlijk en vervelend. Gelukkig viel het mee met de pijn en kon Noa haar laatste 2 wedstrijden ook nog even winnen. Een pittige middag voor Noa, maar toch een mooie derde plaats. Gefeliciteerd meid!

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven