judo Zuid-West Nieuws

Vijfde en zevende plaats op NK -18 jaar

09 april 2017
www.judozuidwest.nl
Op het NK -18 jaar in Leek verloor Zoïe Moerman om het brons en werd Francisca Buteijn zevende.

Vier strijdende JudoGoes deelnemers op het -18 jaar dit jaar, maar helaas net geen prijzen.

Zoïe Moerman -57kg
Zoïe won in de voorrondes van Verena Voorhagen met een ippon voor een heupworp. Daarna met een waza ari van Batte Hoeve. In de kwartfinale kwam ze tegen Bente Egeter van wie ze de laatste toernooien verloren had. Zoïe kreeg een shido in haar voordeel maar kwam niet tot een score. Door in de golden score te blijven aanvallen, dwong ze een tweede shido af en plaatste zich voor de halve finale tegen Nadiah Krachten. Ook nu het zelfde beeld. Zoïe aanvallend en een shido in haar voordeel. Weer golden score. Het wachten was op een tweede shido. Zoïe maakte een worp maar kwam zelf in een klem en moest aftikken. Geen finale. Teleurgesteld begon ze om de strijd om het brons maar Fleur Douwes won. 5e plaats.

Francisca Buteijn -40kg
Francisca deed als laatste jaars -15 mee aan het NK. Haar eerste wedstrijd verloor ze met een waza ari van Renee Maas. In de eerste herkansing won ze binnen 8 seconden met een mooie ippon voor een tani otoshi van Yulia Waarsenburg. Nyssa Supusepa was in de volgende ronde te sterk met een waza ari. Voor eerste keer NK -18 een goed optreden met een 7e plaats.

Niek Louwerse -66kg
Niek had er zin in. De eerste partij won hij overtuigend van Robin Broennink met een waza ari. In de tweede ronde tegen Jan Pluim werd het pas beslist in de golden score op shido in het nadeel van Niek. In de herkansing was het Rezwari die Niek versloeg. Einde NK voor NK.

Jarno Bouwmeester -55kg
Jarno lootte in de eerste ronde tegen Lars van Oosterom. Een worp van Lars dwong Jarno naar de herkansing. Ook daar lukte het niet. Na een shido achterstand kwam Jarno op gang. Trok de stand gelijk. In zijn enthousiasme liep hij in een schouderworp en was uitgeschakeld.
 

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven