JudoGoes Nieuws

Twaalf prijzen in Prinsenbeek

10 april 2017
www.judogoes.nl
Een grote groep deelnemers voor JudoGoes op dit goed bezette toernooi. Dit leverde ook een leuk aantal van 12 prijzen op.


Jongens U8, U10 en U12

Daan Fijnaut
zat in een flinke poule. Hij wint zijn eerste wedstrijd met een overname en een muurvaste houdgreep. In zijn volgende partij trekt hij zijn trucendoos nog wat verder open en scoort 3 wazari’s met 3 verschillende worpen. In de derde partij landt Daan na een mislukte worp van zijn tegenstander op zijn hoofd. Door in de verliezersronde. Daar verliest hij helaas zijn volgende wedstrijd en is klaar. Lekker geknokt, maar helaas geen prijs deze keer!

Danh Luong en Noah Visschers zaten bij elkaar in de poule. Noah verliest 2 keer met een heupworp en een houdgreep. Danh zei vantevoren niet zoveel zin te hebben en te gaan verliezen. Dit deed hij ook gelijk de eerste wedstrijd. Maar na zijn eerste wedstrijd kreeg hij ineens wel zin, en won zijn tweede en derde wedstrijd! In zijn vierde wedstrijd kwam hij in een houdgreep waar hij niet meer uit kon komen.

Leon Lukic doet niet zo heel vaak mee aan wedstrijden, en dat is jammer, want hij kan echt wel goed judoen! Helaas kwam dat er vandaag niet helemaal uit. In een poule van 3, 2 grote tegenstanders met blauwe en bruine banden. Leon begon een beetje te voorzichtig met zijn wedstrijden en gaf zijn tegenstanders de kans de eerste aanval te maken. En soms is het dan snel afgelopen. Hij kon helaas vandaag geen wedstrijden winnen, maar heeft wel een hoop geleerd! En als kers op de taart mocht hij het podium op om zijn beker voor een derde plaats in ontvangst te nemen!

Jurian Mol heeft lekker staan knokken! Won zijn eerste partij met wazari voor o goshi. Zijn tweede partij verliest hij met ippon voor o goshi. Zijn derde wedstrijd wint hij met een houdgreep. Wedstrijd 4 gaat verloren op wazari. Helaas geen prijs, maar wel iets geleerd om hard aan te gaan werken komende weken!

Tristan Cairo, in dezelfde poule als Daan, weet al zijn wedstrijden overtuigend te winnen! Twee met een heupworp en eentje met een houdgreep. Een eerste plaats voor Tristan!

Milan Evegaars verliest twee partijen en in zijn grote poule betekend dit uitschakeling. Jammer Milan; lekker blijven trainen, dan ga je vanzelf wedstrijden winnen!


Meiden U8, U10 en U12

Nikki Bruins had een poule van 4. Ze won haar eerste partij met een mooie heupworp. De tweede partij wint ze met een houdgreep en de derde partij verliest ze omdat ze in een houdgreep terecht kwam. Lekker geknokt en beloond met een tweede plaats!

Noa Niemantsverdriet had wat moeite om op gang te komen in de eerste wedstrijd. Ze had echt last van zenuwen en kon daardoor in de eerste wedstrijd niet echt laten zien wat ze kan. Ze won de wedstrijd omdat haar tegenstandster een straf kreeg. Na die moeizame overwinning zag je alle spanning van haar afglijden en dat heeft tegenstander nummer 2 ook gevoeld. Met een mooie linkse o goshi maakte Noa een snel einde aan deze partij! De laatste wedstrijd, de finale, kwam Noa helaas in een houdgreep. Partij helaas verloren, maar een mooie tweede plaats gewonnen!

Nadia Cairo volgde het voorbeeld van haar grote broer. 4 snelle winstpartijen zorgden voor de tweede grote beker die mee mag naar huize Cairo! Gefeliciteerd met je eerste plaats!

Tess Pauwels heeft gevochten als een leeuwin, maar kon helaas niet winnen vandaag. Na 2 verliespartijen was het toernooi voor haar afgelopen.

Danitshia Strobos en Kira Visschers zaten bij elkaar in de poule. Kira wint haar eerste wedstrijd op beslissing. De volgende wedstrijd verliest ze op een strafje. In de derde wedstrijd komt ze in een hougreep en verliest ze helaas ook. Danitshia verliest haar eerste wedstrijd op beslissing. De tweede wedstrijd komt ze in een houdgreep waar ze niet meer uit komt en de derde wedstrijd wint ze met een wazari voor een o soto gari. Een vierde plaats voor Kira en een tweede plaats voor Danitishia!


Jongens U15 en U18

Richard Bobeldijk wilde na een aantal weken ziek zijn graag weer de mat op voor wat wedstrijdritme. Dat is hem aardig gelukt. Hij heeft een aantal partijen lekker staan judoën. Veel aangevallen, waarbij het dan net kleine details zijn die niet helemaal lekker gaan waardoor hij wazari scoort in plaats van ippon. Maar hij heeft gedaan waar hij voor kwam, minuten gemaakt op de mat, en zichzelf beloond met een derde plaats! Prima Richard! Nu lekker trainen, puntjes op de i zetten, en knallen op de volgende toernooien!

Daan van Sabben en Bart Sieljes zaten in dezelfde poule als Richard. Beiden verliezen hun eerste partij. Daan komt daarna sterk terug met twee winstpartijen. Zijn derde partij was tegen Richard, deze verloor Daan. Lekker staan judoen, maar deze keer geen prijs. Bart kwam na zijn eerste verlies partij ook sterk terug met een muurvaste houdgreep in zijn tweede partij. De derde partij gaat helaas verloren. Ook Bart is uitgeschakeld.

Immanuel Cairo had eerder op de dag zijn zusje en zijn broer al kampioen zien worden. Hij ging voortvarend van start met 3 winstpartijen. Eerste 2 gingen vrij vlot, voor de derde partij was een golden score nodig. Partij 4 ging verloren in de golden score. Immanuel kreeg een straf voor afhouden. Na deze partijen was te merken dat Immanuel moe was. Waar partijen normaal 3 minuten duren hadden zijn derde en vierde wedstrijd beide 6 minuten geduurd. En het werd nog erger. Vanwege de vermoeidheid had Immanuel niet meer de kracht om goede aanvallen te maken. Hij maakte wel veel aanvallen, maar allemaal maar halfjes. Tot hij na 9 minuten op de mat in zijn grote teen nog een restje energie vond en toch een wazari wist te scoren met morote seoi nage. Op naar de strijd om brons. Deze wist hij te winnen met een houdgreep. En dus een mooie derde plaats voor Immanuel en hij wint de titel ‘meeste minuten op de mat’… Lars van Sabben deed ook mee in deze poule. Hij werd in zijn eerste partij uitgetild na een aanval met ko uchi gari. In zijn tweede partij probeerde hij een aantal keren een bepaalde combinatie, maar werd elke keer overgenomen omdat hij net niet ver genoeg terug kon draaien. Helaas was Lars hierna uitgeschakeld.

Mitchel Dekker wint zijn eerste wedstrijd met een yoko hikomi techniek gevolgd door een houdgreep. Zijn tweede partij verliest hij omdat hij in een sankaku houdgreep terecht kwam waar hij niet meer uit kwam. Zijn derde partij wint hij weer met een houdgreep. Zijn vierde partij, de strijd om brons, ging verloren met een houdgreep. Lekker geknokt, deze keer net geen prijs.

Goran Lukic en Joep Smulders zaten bij elkaar in de poule. Goran wint zijn eerste wedstrijd met tani otoshi. De twee volgende wedstrijden gaan helaas verloren. Hiermee is Goran uitgeschakeld. Joep had de eerste ronde een bye. Zijn eerste wedstrijd wint hij met een houdgreep. In zijn tweede partij moet hij aftikken voor een verwurging. In de derde wedstrijd wint hij met een houdgreep. Zijn vierde partij wint hij op een straf in de golden score. Een mooie derde plaats voor Joep!

Anthonie Moggre had ook een vrijloot in de eerste ronde. Zijn eerste wedstrijd wint hij met ippon voor ko uchi maki komi. Zijn tweede partij wint hij met ippon voor sode tsuri komi goshi. Op naar de finale. In de finale gaf de scheidsrechter een ippon. Maar voor wie, dat wist hij zelf ook niet precies. Hij wees de tegenstander aan als winnaar, maar zei hierbij zelf dat het een discutabel punt was. Helaas geen winst in de finale, maar een tweede plaats voor Anthonie.


Meiden U15 en U18

Jaimy Strobos tobt al een poosje met een knieblessure, kan hierdoor niet altijd vrijuit judoen. Vandaag weinig last van haar knie dus lekker kunnen judoen. Eerste partij gaat helaas verloren in een houdgreep. In de tweede partij van Jaimy wordt haar aanval overgenomen met tani otoshi. Ippon tegen. Helaas uitgeschakeld.

Manon Dekker en Lieke Smulders zaten bij elkaar in de poule. Manon wint de onderlinge strijd met een houdgreep. Vervolgens verliest ze 2 wedstrijden in een houdgreep. Lieke verliest ook haar 2 andere wedstrijden, 1 in een wurging, 1 in een houdgreep. Maar omdat er een meisje was wat in hun poule extra meedeed (om extra wedstrijden te maken) mochten beide meiden toch het podium op. Manon voor een tweede plaats, Lieke voor een derde plaats.
 

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven