judo Zuid-West Nieuws

Zevenklapper aan kampioenen in Den Bosch

17 april 2017
www.judozuidwest.nl
Zeven judoka's werden vandaag kampioen op het Bossche Paastoernooi 2017.

A toernooi

Tristan Cairo heeft een goed staaltje judo laten zien. De eerste was sterk en die won hij op het nippertje in de golden score. De potjes die volgden had hij duidelijk de overhand en won alles met ippon. Een verdiende eerste plek

Nadia Cairo won twee keer met een houdgreep van hetzelfde meisje en dus kampioen

Nikki Bruins begon wat afwachtend. Toen de begon met aanvallen stopte ze niet meer. Ze won alle drie haar wedstrijden. Een mooie eerste plaats. 

Lieke Smulders zat in een poule samen met meiden uit de -52kg, -57kg en -63kg. De eerste wedstrijd moest ze tegen haar judovriendin Kelly. Ze stond achter met twee waza-ari's en kwam in een houdgreep terecht. Gelukkig kon ze hier uitkomen en pakte snel haar in een houdgreep. Zo won ze de wedstrijd. Ook haar tweede wedstrijd won ze met een houdgreep. Haar laatste partij won ze op ippon voor een harai-maki-komi. Een verdiende eerste plaats. 

Lars van Sabben won zijn eerste wedstrijd heel snel met ippon. In zijn tweede wedstrijd duurde het lang voordat er een score op het bord kwam. In de golden score maakte hij een mooie o-uchi-gari. Ook zijn volgende wist hij te winnen. De laatste wedstrijd ging helaas verloren met een houdgreep. Een tweede plaats voor Lars. 

Daan van Sabben zat in een poule van 3 en moest tegen beide tegenstanders twee keer judoën. Alle partijen in de poule werden pas beslist in de golden score. Tegen de latere winnaar verloor hij één keer met een shido en een keer met ippon. Tegen de andere tegenstander won Daan een keer en verloor een keer. Een gedeeld tweede plaats voor Daan. 

Joep Smulders begon erg sterk. Zijn eerste twee wedstrijden won hij op ippon met een houdgreep en heupworp. De derde partij was heel spannend. Joep wist in de laatste seconde van de reguliere tijd de score gelijk te zetten, waardoor hij verder kon knokken. Al snel wist hij nog een waza-ari te scoren. Zijn volgende partij kwam hij in de houdgreep terecht waar hij niet meer uit kwam. Zijn laatste twee wedstrijden won hij weer. Joep werd tweede

Anthonie Moggré won zijn eerste twee wedstrijden met gecontroleerd en gevarieerd judo. Zijn derde partij kwam hij vervelend op zijn schouder terecht, waardoor hij niet helemaal vrij kon judoën tegen een sterke tegenstander, deze verloor hij met waza-ari. Zijn volgende twee wedstrijden kwam hij niet in ervaar en won hij op ippon. Zijn laatste wedstrijd kwam Anthonie in een houdgreep terecht waar hij niet meer uit kwam. Een derde plaats. 

Jaimy Strobos stond tegen zwaardere meiden rond de 38/40 kg terwijl ze zelf 34 kg weegt. Ze verloor haar eerste partij, won er vervolgens één met een houdgreep. Haar volgende wedstrijd verloor ze en wilde niet meer verder. Volgende keer weer lekker tegen meiden uit haar eigen categorie judoën. 

Immanuel Cairo verloor zijn eerste twee wedstrijden met ippon. Zijn derde wedstrijd won hij in de golden score met een o-goshi. Zijn laatste wedstrijd verloor hij weer. Volgende keer beter. 

Daan Fijnaut heeft ondanks zijn vierde plek goed judo laten zien. Helaas verloor hij de eerste twee partijen maar liet daarna zien dat er niemand uit zijn houdgrepen komt! En het laatste potje werd hij zelf in een houdgreep genomen en eindigde op de 4e plek

B toernooi

Bart Sieljes was vandaag duidelijk de beste. Hij won alles op ippon. Zijn eerste wedstrijd won hij met een houdgreep van Sven Verburg. Zijn twee wedstrijd maakte hij een mooie koshi-guruma. De volgende wedstrijd won hij met een wurging. Vervolgens met een houdgreep en zijn laatste wedstrijd liet hij zijn tegenstander tikken met een wurging. Duidelijk de kampioen vandaag. Sven won zijn tweede en derde wedstrijd met seoi-nage op twee knieën. Vervolgens won Sven twee keer met een houdgreep. Een tweede plaats voor Sven. 

Noah Visschers won zijn eerste drie partijen op ippon. Zijn laatste wedstrijd ging verloren op beslissing. Hij werd toch eerste omdat hij de meeste gewonnen wedstrijden en punten had. 

Kira Visschers won op beslissing van Danitshia Strobos. Kira won haar tweede wedstrijd met een waza-ari en haar laatste weer op beslissing. Danitshia verloor ook haar tweede wedstrijd, maar won haar laatste wedstrijd met een houdgreep. Kira is eerste en Danitshia derde.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven