JudoGoes Nieuws

Judokamp Renesse 2017

12 juni 2017 door Evelien Plasmans
www.judogoes.nl
Vrijdag werd al vroeg begonnen met de laatste voorbereidingen. Eerst even alle boodschappen doen, de judomat inladen, spelletjes ophalen en de zon tegemoet! Op naar Renesse!

Zo rond half 6 komen de eerste enthousiaste deelnemers aan op het kamp! Gauw melden, bed opmaken, kampshirt aan en ouders uitzwaaien. Voor sommigen is het hun zoveelste kamp, anderen vinden het even spannend zonder hun ouders.
Maar daar was weinig tijd voor! Een korte wandeling bracht ons naar het centrum van Renesse voor de vossenjacht. Overal door het dorp zaten ze verstopt. Bij elke vos een kleine opdracht die een prijsje opleverde om je huisje te versieren. Bij juf Zoie moesten we de macarena dansen, bij meester Franklin een toren bouwen en bij meester Peter polonaise lopen. Nadat we bij alle vossen geweest waren, was daar nog meester Ramon met een korte quiz. Bij genoeg goede antwoorden was er voor elk huisje een echte fles champagne te winnen!
In de tussentijd had het keukenteam 120 broodjes frikadel klaargemaakt, zodat we bij terugkomst gelijk konden aanvallen. De eerste kinderen begonnen al wat moe te worden, dus langzaamaan gaat iedereen zijn bed opzoeken!
De rust wordt nog even bruut verstoord door wat verdwaalde judoleraren die dachten dat ze hun leerlingen wel aankonden in een kussengevecht. Maar bij sommige huisjes kwamen de leraren toch gillend naar buiten gerend!

Na een wat korte nacht slaap waren op zaterdag om 7 uur de eerste kinderen al wakker. Om 8.30 zat iedereen dan ook ‘fris en fruitig’ aan de ontbijttafel. Er gingen weer stapels boterhammen naar binnen! Inmiddels zijn ook de 20 daggasten aangekomen. Zij komen lekker een hele dag met ons mee doen!
Op zaterdag stonden er 4 grote spellen op de planning. Levend kwartet, vechtbal, bingo en kickbal. Er werd fanatiek gestreden om kwartetten. De begeleiding soms nog fanatieker dan de deelnemers. Er werd fel gestreden om de bal bij vechtbal. De verhalen bingo was erg populair; met prijs voor iedereen. Maar het fanatiekst werd er gespeeld bij kickbal, waar de honken vervangen waren door zwembadjes. Homeruns werden afgesloten met een enorme plons!
Na een heerlijke maaltijd van broodjes hamburger/cheeseburger was het tijd voor de bonte avond. De Toppers kwamen de avond openen. Gerard Joling bleef om de presentatie te doen, zijn maatjes zaten in de jury. Er waren heel veel leuke optredens, van K3 tot live zang. Er was een moppentrommel, een pokemonact, iets met een zwerfkabouter en zelf schoonzwemmers op het droge! Echt een topavond! De grote wisselbeker werd gewonnen door Mark, Jurian en Davy met hun live gezongen en zelf geschreven lied en dansje! Gefeliciteerd jongens! Na de bonte avond was er nog een disco met een echte DJ. Door sommigen werd gedanst, maar er was ook een grote voetbalwedstrijd aan de gang waar groot en klein op een leuke manier samen voetbalden. De wedstrijd werd bij 11-11 gestaakt omdat er steeds meer deelnemers opgehaald werden. Zij hebben allemaal een hele leuke dag gehad! Volgend jaar een heel weekend he jongens?!
Iets eerder dan vrijdagavond werd het stil op het kampterrein. Zelfs de meeste begeleiders lagen voor 0.00 uur in dromenland.

Zondagochtend duurde het ook wat langer voor de meesten op gang kwamen. Er ging een extra schepje koffie in het filterzakje om ook de begeleiding weer een beetje op gang te krijgen. Na het ontbijt met een lekker gekookt eitje en een verfrissende douche had iedereen er weer zin in!
De spelletjes voor de tienkamp stonden inmiddels klaar. In de ochtend 5 droge spellen, in de middag 5 waterspellen. Er werd fanatiek gestreden in de verkleedrace; waar de begeleiders ondanks de hitte, van top tot teen in het nieuw werden gestoken. Er werden enorme torens gebouwd met bekertjes, en werden prachtige pannenkoeken versierd (en vervolgens opgegeten). Ook werd er flink gegooid met cadeautjes die door een groepsgenoot opgevangen moesten worden in een veel te grote broek en er werd tactisch gespeed bij vier op een rij.
Inmiddels was het kampterrein gehuld in de geur van tosti’s… Tijd voor de lunch! Er gingen weer stapels tosti’s doorheen! Warm weer en leuke spelletjes maakt mensen blijkbaar hongerig. Tijdens de lunchpauze werd er hard gewerkt om de waterspellen voor de middag op te bouwen. De storm en waterbaan werd opgebouwd, zwembadjes gevuld, en de zeepglijbaan ging flink in de groene zeep! Ook koud water heeft blijkbaar een enorme aantrekkingskracht op een warme dag, want de groep was bijna niet te houden! Fanatiek werd er gestreden en gegleden! Zelfs de afwas werd met veel plezier gedaan! (Dit is geen tip voor thuis! Hier mochten ze gooien met het servies!) Na de 5 spelrondes in de middag was het tijd voor de prijsuitreiking! Maar eerst natuurlijk een woord van dank aan alle mensen die dit mogelijk gemaakt hebben! Als dank kregen zij een JudoGoes strandmatje, zodat ze na dit geweldige, maar vermoeiende kamp, lekker bij kunnen komen op het strand. Jullie zijn geweldig!

De prijsuitreiking van de tienkamp was het afsluitende deel van het kamp! Gauw de laatste spullen in een tas en wachten op papa en mama. Bij de organisatie kwamen de eerste berichten van slapende kinderen op de achterbank al gauw binnen, het was een heerlijk gezellig, maar toch ook wel vermoeiend weekend! En dat kan alleen met een hele leuke groep deelnemers en een fantastisch team van vrijwilligers!

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven