JudoGoes Nieuws

Open Zeeuwse 2017

12 oktober 2017 door Jessica van Schaik
www.judogoes.nl
De Open Zeeuwse judokampioenschappen in Vlissingen waren weer een feest en thuiswedstrijd voor veel judoka's. Natuurlijk deed er een grote groep van onze club mee.

U18: Manon Dekker 2e
U15: Anthonie Moggré kampioen, Francisca Buteijk 2e
Richard Bobeldijk 3e, Joep Smulders 3e, Jaimy Strobos 3e
U12: Tristan Cairo 3e
U10: Nadia Cairo kampioen, Milan Evegaars 3e


Francisca Buteijn (2e)
won alle voorrondes en kwam in de finale tegen Neomi Poppe deze verloor ze helaas met ippon

Noah Visschers, won een partij en verloor een partij (allebei met houdgreep) en mocht daarna judoën om de 3e plek, helaas kwam hij bij deze partij in een muurvaste houdgreep waar hij niet meer uit kwam.

Milan Evegaars (3e) judoode een thuiswedstrijd, de Vlissinger won een keer en verloor een keer en mocht toen knokken om de 3e plek en won deze wedstrijd. Een dikverdiende 3e prijs voor deze harde werker

Tristan Cairo (3e) judoot vaak links, daarmee verrast hij vele tegenstanders. Ook nu won hij weer verschillende partijen met een linke aanval. In de halve finale werd hij verrast door zijn tegenstander en verloor hij. En 3e plek was daardoor het hoogst haalbare, met een fraaie ippon seoi nage wist hij deze 3e plaats veilig te stellen 

Toine van Bennekom won vandaag geen prijs maar deed wel erg goed zijn best, iets meer ervaring van zijn tegenstanders zorgde ervoor dat Toine nog niet alle partijen wist te winnen. Blijven trainen en ervaring opdoen op toernooien, dan gaan de podiumplaatsen vast en zeker komen

Daan Fijnaut kwam ook nog iets te kort in de -12 jaar categorie, maar volgend jaar zit Daan ook nog in deze leeftijdsklasse en dan weet ik zeker dat het winstpartijen gaat opleveren

Noa Niemantsverdriet stond haar mannetje, haar tegenstanders moesten flink aan de bak. Helaas wist ze maar 1x te winnen, maar ook Noa gaat steeds vooruit.

Nadia Cairo (1e) is voor iedereen in haar klasse een geduchte tegenstander, dat liet ze ook in haar woonplaats weer zien, ze versloeg al haar tegenstanders en pakte het hoogste podium. Gefeliciteerd!

Jan-Willem Moeliker verraste iedereen, door in zijn eerste wedstrijd snel te winnen met ippon van een jongen met bruine band (Jan Willem draagt de oranje band) en ook de daarop volgende partijen stond hij prima te judoën. Helaas werd dit niet beloond met een podiumplaats, wel met de complimenten van de coach

Joep Smulders (3e) en Mitchel Dekker zaten in dezelfde poule. Ze waren allebei lekker op dreef maar kwamen nadat ze een keer verloren tegen elkaar in de verliezersronde. Dit ging gelijk op en de Golden Score moest uitsluitsel geven. Dit duurde voor Mitchel iets te lang, door zijn Astma was hij helemaal buiten adem en kon hij niet anders dan opgeven, wel 2 jongens die allebei alles geven. Joep ging door om de 3e plaats en wist met nog 30 sec op de klok een mooie waza-ari te scoren, dit gaf hij niet meer weg. Goed gedaan Joep!

Danitshia Strobos zat in een zware poule met 3 andere leeftijdsgenoten. Binnen alle wedstrijden kwam ze al vrij snel in een houdgreep terecht, en deze lieten haar tegenstanders dan ook niet meer los.
Danitshia heeft geknokt voor wat ze waard was, maar dit weekend waren haar tegenstanders een maatje te groot voor haar.

Hugo Schipper zat in een hele grote poule. In zijn eerste wedstrijd kwam Hugo gelijk te staan tegen de latere kampioen binnen zijn categorie. In deze wedstrijd begon Hugo goed in zijn aanvallen, alleen door een overname kwam hij in een houdgreep terecht, en hier kwam hij niet meer uit. In zijn 2e wedstrijd kwam hij net voor het einde van de tijd in een houdgreep terecht waaruit hij zich niet meer los kon knokken.

Richard Bobeldijk begon in zijn eerste wedstrijd direct met vele aanvallen op zijn tegenstander, maar deze werden goed gepareerd. In de Golden score maakte zijn tegenstander een waza-ri, waardoor Richard door ging naar de verliezerspoule en maakte hij zijn weg op naar een mooie 3e plaats. Alle wedstrijden won hij met een directe Ippon, en een verdiende 3e plaats!

Bart Sieljes zat in dezelfde poule als Richard en begon zijn eerste wedstrijd gelijk tegen een geduchte tegenstander. Bart ving alle aanvallen goed op, en was op de grond zelfs de betere.
Toch werd er na de Golden Score periode (volledige 6 minuten judo) de winst aan zijn tegenstander gegeven, omdat deze net iets meer had aangevallen. In de volgende ronde kwam hij een
bekende tegenstander tegen en verloor deze partij in een houdgreep. Bart heeft geknokt voor wat hij waard was in zijn partijen en gaat zeker nog podiums pakken in de toekomst.

Jaimy Strobos begon goed door met een mooie uchi-mata haar tegenstander te verrassen. Helaas verloor ze met een houdgreep haar andere twee wedstrijden. toch een mooie verdiende derde plaats.

Tommy van der Hansz zat in een flinke poule en had er veel zin in, zijn eerste wedstrijd wordt verloren met een houdgreep. De tweede weet hij te winnen door na zijn heupworp zijn tegenstander gelijk in een muurvaste houdgreep te nemen. De volgende twee wedstrijden worden verloren waar in hij ook nog eens op zijn bol wordt gegooid. De laatste wedstrijd wordt gewonnen door twee prachtige waza-ari's te scoren. Een mooie vierde plaats voor deze knokker.

Manon Dekker en Lieke Smulders zaten samen in een poule. De onderlinge wedstrijd werd beslist in het voordeel van Manon met een houdgreep. Dit zelfde trucje haalde Manon ook uit in haar tweede wedstrijd, de laatste gaat helaas verloren. Toch een mooie tweede plaats. Lieke kon helaas geen wedstrijd winnen vandaag. Gewoon hard door trainen om net dat laatste stapje te zetten.

Jurian Mol had in de eerste ronde een bye en moest daarom lang wachten, met een gespannen gezicht begon hij aan zijn eerste wedstrijd die hij nipt verloor met een houdgreep. Door zijn bye mocht hij gelijk strijden om de derde plaats, deze werd helaas verloren. Lekker door trainen Jurian dan komen de winstpartijen vanzelf weer.

Sven Verburg verloor zijn beide wedstrijden maar heeft veel inzet getoond, ga zo door Sven!

Immanuel Cairo had het zwaar vandaag. Deze golden score knokker verloor zijn beide wedstrijden maar heeft ook veel geleerd. Ga zo door Immanuel!

Anthonie Moggré was vandaag de overtuigend kampioen in deze klasse. Met goed en gevarieerd judo wist hij al zijn tegenstanders te verassen. Wel opletten dat je bij een voorsprong de wedstrijd uit kan judoën en er niet te gretig in moet vliegen.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven