judo Zuid-West Nieuws

Broer en zus kampioen van Zuid-Nederland

22 oktober 2017 door Jessica van Schaik
www.judozuidwest.nl
Vijf prijzen op het Kampioenschap van Zuid-Nederland voor judoka's tot 12 jaar. Nadia en Tristan kampioen, Toine en Kira zilver en Danitshia brons. Gefeliciteerd.

Nadia Cairo (-10 jaar -28 kg) wist al haar wedstrijden overtuigend te winnen. Vooral met haar morote-seoi-nage scoorde ze veel punten. In de finale was ze te sterk voor Lisa Boonman van Geelhoed, en werd dus KAMPIOEN van Zuid-Nederland.

 

Kira Visschers en Danitshia Strobos (-8 jaar -22 kg) zaten in een poule van 3. Ze verloren allebei van de latere kampioen. De onderlinge strijd om de 2e en 3e plaats werd gewonnen door Kira. Een mooie medaille voor beide meiden.

 

Noah Visschers , Danh Luong en Tommy van der Hansz zaten alle drie in dezelfde poule (-10 jaar -27 kg). Noah verloor helaas zijn eerste wedstrijd en kwam in de tweede wedstrijd gelijk Danh tegen die ook zijn eerste wedstrijd verloren had. Danh won deze partij door Noah in een muurvaste houdgreep te pakken. Hier kon Noah niet meer uit ontsnappen. Helaas was hiermee het toernooi klaar voor Noah.

De derde partij van Danh ging prima. Hij nam zijn tegenstander handig over met een tani-otoshi en nam hem meteen in een houdgreep. De vierde partij verloor Danh in een houdgreep. En ook hij was klaar.
In zijn eerste partij kwam Tommy, nadat hij werd overgenomen, op de grond terecht. Hij draaide handig op zijn buik, maar werd gekanteld toen hij zijn tegenstander probeerde aan te vallen op de grond. Hij belandde in een houdgreep. De tweede partij ging Tommy meteen in de aanval. Hij kwam samen met zijn tegenstander op de grond en werd daar uiteindelijk in een houdgreep genomen. Hieruit kon hij niet ontsnappen. Alle drie goed je best gedaan mannen.

 

In de middag staan Toine van Bennekom en Tristan Cairo (-12 jaar, -34 kg), nadat ze allebei overtuigend hun wedstrijden in de voorrondes wonnen, tegen elkaar in de finale. Erg knap van beide mannen. Voor Toine was dit de eerste keer dat hij zover kwam op zo’n belangrijk toernooi. Hij heeft dus flinke stappen als gele band. De finale wordt door Tristan gewonnen met ippon. Hij mag zich daarom een heel seizoen  Zuid-Nederlands kampioen noemen. Toine wordt knap 2e in een groot (36) en sterk deelnemersveld. Het was voor coach Jessica genieten om naar deze jongens te kijken.

 

Nikki Bruins won haar eerste partij door haar tegenstander met een harai-goshi naar de grond te brengen en daarna in een houdgreep te nemen. De tweede partij verloor ze helaas. De derde wedstrijd won ze door haar tegenstander met o-uchi-gari te werpen en meteen in een houdgreep te nemen. Ze liet deze niet meer los. In de vierde partij had ze pech. Ondanks dat ze haar tegenstander meerdere keren naar de grond bracht kreeg ze geen score. Ze verloor de partij uiteindelijk op beslissing van de scheidsrechter. Erg balen maar heel goed gejudood.


 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven