judo Zuid-West Nieuws

Drie kampioenen in Breda

05 november 2017 door
Op het sterk bezette judotoernooi van de JV Haagse Beemden in Breda werden Francisca Buteijn, Nadia Cairo en Tristan Cairo kampioen.

Nikki Bruins won haar eerste wedstrijd met een houdgreep, maar verloor haar andere twee partijen. Al was de laatste wel heel close.

Kira Visschers (TWEEDE) verloor en won een partij met waza-ari in haar poule van 3. Dan word je tweede. Helaas voor haar kreeg alleen de nummer 1 een prijs.

Nadia Cairo (KAMPIOEN) won al haar wedstrijden overtuigend en mocht daarom aan het einde van de wedstrijddag op het hoogste podium klimmen.

Noa Niemantsverdriet (DERDE) verdeelde winst en verlies in 2-2. Ze behaalde daardoor een mooie bronzen medaille.

Eliza Swart verloor al haar wedstrijden in haar poule. De meisjes waren, ondanks haar 100% inzet, nog een een maatje te groot voor haar.

Danitshia Strobos verloor al haar partijen in een poule van 3. Hard gewerkt en niet gewonnen dit keer.

Francisca Buteijn werd vandaag met sterk judo KAMPIOEN in de klasse U15 tot 44kg. Een mooie afsluiter van haar U15 tijd. Zondag doet ze in Den Haag voor het eerst mee in de U18.

Jaimy Strobos zat in een poule van 5. Ze won één en verloor drie wedstrijden. Blijf hard werken om een volgende stap te maken.

Noah Visschers was helaas dit keer ongelukkig met twee verliespartijen

Danh Luong verloor zijn eerste en laatste wedstrijd met daartussen twee mooie overwinningen op ippon. De laatste partij was wel de wedstrijd om het brons, dus werd hij vijfde.

Milan Evegaars mocht twee wedstrijden de mat op, maar kon vandaag niet winnen.

Stefano Bleeker heeft zondag ervaren hoe er gejudood wordt op een wat zwaarder judotoernooi. Helaas twee verliespartijen maar wel geleerd om niet meer met een tegenstanderme te lopen.

Tristan Cairo werd KAMPIOEN met mooie punten. Alleen de halve finale was een strijd die hij op beslissing won.

Davy de Kroon won de middelste partij met een prachtige beenworp, maar verloor er ook twee in een houdgreep.

Daan van Sabben won in zijn poule 1 wedstrijd met goed judo. De twee andere wedstrijden gingen verloren. Hij gaat echt vooruit door de intensievere trainingen.

Lars van Sabben verloor vandaag zijn beide wedstrijden

Richard Bobeldijk (TWEEDE) won al zijn voorrondes overtuigend met ippon. In de finale was de Belgisch/Nederlands kampioen te sterk.

Immanuel Cairo won zijn eerste wedstrijd met twee prachtige schouderworpen. Daarna waren sankaku's op de grond hem te machtig.

Anthonie Moggré (TWEEDE) won al zijn voorwedstrijden met prachtige judo en dito scores. Fantastische punten voorkwamen niet dat hij de finale verloor met een verwurging.