judo Zuid-West Nieuws

Francisca zilver op Meetmoment U18

12 november 2017 door 
www.judozuidwest.nl
Dit weekend werd het Residentie toernooi in Den Haag voor de eerste keer gehouden in Sportcampus in Den Haag.
 

Deelnemers van JudoGoes deze keer. Nadia Cairo, Immanuel Cairo, Richard Bobeldijk, Joep Smulders, Tristan Cairo en Francisca Buteijn.

Francisca -18 jaar
Francisca verloor haar eerste wedstrijd in de Golden Score met shido's van Nederlands Kampioen Fleur de Ruijter. In de twee daaropvolgende wedstrijden werden Jonna Groot Zevert en Nyssa Supusepa met overtuigend judo verslagen. Hierdoor eindigde Francisca als tweede op het eerste meetmoment voor het Internationale traject tot 18 jaar in 2018.

Nadia -10 jaar 
Nadia won haar eerste wedstrijd overtuigend met een waza ari voor een heupworp gevolgd een ippon met een houdgreep. De Engelse McGeown versloeg ze met een ippon voor een schouderworp. De halve finale tegen Fee Jansen won de sterkere Nadia op beslissing. Ook de finale was weer spannend. De scheidsrechter moest weer beslissen. Omdat Nadia meer had aan gevallen werd ze winnaar. Weer een eerste plaats met een gouden plak.

Immanuel -15 jaar 
Immanuel verloor zijn eerste wedstrijd verrassend met een verwurging. Hoofd omstrengelen met beide benen zonder ingesloten arm. Het protesteren van Cor hielp niet. Hij herstelde zich goed in de herkansing met twee waza ari's tegen Owen den Boorder. Daarna was van Zanden te sterk met 2 waza ari's. 

Richard -15 jaar 
De aanvallende Richard kreeg tegen van Wijk een shido in zijn voordeel en kon elke keer niet scoren met zijn schouderworp. In de golden score kreeg hij een shido tegen en verloor hij uiteindelijk met een waza ari. Na deze lange eerste partij herstelde hij zich met en ippon tegen de Graaf en daarna met een houdgreep van van Hattum. Schmitz was in de volgende ronde weer een moeilijk te werpen judoka. Een waza ari van Richard in de golden score gaf de beslissing. Zanden was vervolgens met twee waza ari's te sterk voor Richard. 

Joep -15 jaar 
Joep begon sterk tegen Franssen. Hij scoorde twee keer een waza ari's. Zijn tegenstander werd daarna gediskwalificeerd voor diving. Ophuizen zette Joep onder druk maar leverde geen problemen op. Joep scoorde een ippon met een houdgreep. De veel langere pakte Joep in zijn nek en zette hem vast. Twee shido's en een waza ari tegen. Bij de laatste worp viel Joep op zijn hoofd en blesseerde zich. Tegen Limbourg lukte het Joep niet meer om te domineren en verloor hij met een houdgreep

Tristan -12 jaar 
Tristan won zijn eerste partij tegen Busselaar met 2 waza ari's voor een schouderworp en een armworp. Daarna nog een ippon voor een houdgreep. Brouwer in de volgende ronde werd geworpen door Tristan met een ippon seoi nage en scoorde een ippon. In de halve finale won hij weer met een ippon. Ook zonder coach kan hij dat. In de finale tegen Cheizio scoorde hij weer een ippon maar nu met een heupworp. Tristan werd daardoor overtuigend kampioen in zijn klasse in Den Haag.

 
Geen nieuwsberichten gevonden

Judo Zuid-West

secretariaat:
Beethovenlaan 64
4462 JH Goes

 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-48474191


 
Terug naar boven