JudoGoes Nieuws

JBN Sinterklaastoernnoi 2017

25 november 2017 door Milan Theulen
www.judogoes.nl
Vandaag was het weer tijd voor één van de leukste toernooien van het jaar. Het Sinterklaastoernooi van de JBN Zuid-Nederland. Onder leiding van Milan en Rinaldo hadden de judoka's weer een leuke dag.

Kira Visschers
Tweemaal gewonnen met ippon met een mooie o-goshi. Haar derde wedstrijd gewonnen met een waza-ari, wederom met o-goshi. Daarmee heeft Kira de eerste plek behaald.

Sven Broekhuizen
Eerste wedstrijd gewonnen op scheidsrechter beslissing. In de tweede wedstrijd viel het net de ander kant op en heeft Sven verloren op scheidrechter beslissing. De derde wedstrijd weer gewonnen met waza-ari en de laatste wedstrijd gewonnen met een houdgreep. Door het aantal punten dat Sven behaalde, is hij op de eerste plaats geëindigd.

Danitshia Strobos
Eerste wedstrijd gewonnen met een waza-ari door een goede o-soto-gari. Tweede wedstrijd op dezelfde manier gewonnen. Derde wedstrijd verloren met een houdgreep en de vierde wedstrijd weer gewonnen met een waza-ari. Resultaat de tweede plaats.

Mika Janssen
De eerste wedstrijd won Mika met een houdgreep. De tweede wedstrijd was een hele snelle, want Mika wierp zijn tegenstander al binnen 10 seconde voor ippon. De laatste wedstrijd stond het 3-3 met wazari’s maar helaas verloor hij deze wedstrijd door de beslissing van de scheidsrechter.

Tommy van der Hansz
De eerste wedstrijd kwam Tommy gelijk tegen de latere winnaar te staan. Hij kwam in een houdgreep terecht. Hij knokte zich bijna uit de houdgreep, maar de tijd was tekort. In zijn tweede wedstrijd scoorde Tommy steeds met een mooie beenworp en kreeg twee keer een waza-ari. In zijn derde partij moest Tommy tegen een oranje band, maar daar liet hij zich niet door van de wijs brengen. Met een mooie beenworp dwong hij zijn tegenstander naar de grond en nam hem in een houdgreep. Een zeer verdiende tweede plaats voor Tommy.

Noah Visschers
De eerste 3 wedstrijden won Noah binnen 10 seconden. Noah werd door zijn tegenstander eerst een paar keer omver getrokken maar daarna wierp Noah voor waza-ari en pakte meteen een houdgreep en zo werd Noah eerste.

Noa Niemantsverdriet
Met haar wisselende technieken en combinaties links en rechts bleef ze aanvallen. Ondanks dit was er geen score van beide kanten dus de beslissing was voor de scheidsrechter. De winst ging naar Noa en haar actieve judo werd beloond. In wedstijd twee ging Noa verder waarmee ze in haar eerste partij was geëindigd, aanvallen. Ze dwong haar tegenstander naar haar linkerkant, waarmee ze haar tegenstander verraste met een zwiepende linker heupworp, en direct ippon voor kreeg. Een zeer goede 1e plek voor Noa

Niek Fierloos
De eerste wedstijd verloor Niek door middel van een scheidstrechter beslissing. De tweede wedstrijd won Niek met 2 waza-ari’s. De derde verloor hij helaas met een waza-ari. Zo won Niek de derde prijs

Jari van Nieuwenhuijzen
De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2 waza-ari’s. De tweede verloor Jari met ippon. Jari zijn laatste wedstrijd verloor hij met een waza-ari. Zo wist Jari de derde plek te bemachtigen.

Niels Broekhuizen
De eerste wedstrijd werd gewonnen op beslissing van de scheidsrechter. De tweede wedstrijd won Niels met een houdgreep. De derde wedstrijd verloor hij helaas met een houdgreep. De laatste wedstrijd werd zeer snel gewonnen met een waza-ari en daarna meteen door met een houdgreep. Zo wist Niels de tweede plek te bemachtigen.

Davy de Kroon
De eerste wedstrijd had hij gelijk een goede tegenstander. Davy kwam eerst achter te staan met twee keer een waza-ari, maar drong zijn tegenstander op een gegeven moment in een houdgreep die hij niet meer los liet. Zijn tweede tegenstander nam hij direct in een mooie heupworp, een goede ippon. Bij zijn derde tegenstander liep hij gelijk op de rug van zijn tegenstander en werd met een schouderworp op de grond geworpen. Een mooie tweede plaats voor Davy.

En nog meer prijs….. het broertje van Jari won ook nog is de derde plek in de tekenwedstrijd.

 

Update mbt Corona

01 mei 2020
Hoewel we heel blij zijn dat de regering heeft besloten dat we weer buiten mogen sporten en dat de jeugd tot 12 jaar weer naar school… Meer >
 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven