JudoGoes Nieuws

Tristan wint brons op Espoir 2018

14 januari 2018
www.judogoes.nl
Op het Dutch Open Espoir heeft Tristan Cairo met een bronzen medaille weten te veroveren.

Tristan Cairo U15 -34kg
Tristan was de eerste ronde vrijgeloot en trof daarna Abdulatipov. Tristan liet zien dat hij de betere judoka was door zijn tegenstander 4 keer te werpen voor een waza ari score. In de volgende ronde won Tristan door tactisch goed te judoën met een waza ari van Twan de Ruiter. In de kwartfinale ging het gelijk op tegen de Duitser Martins-Trempeck. Vlak voor tijd scoorde Tristan een ippon met een prachtige schouderworp. In de halve finale begon Tristan aarzelend tegen de Hagenees Dantuma die direct de strijd controleerde. Met een heupworp van Datuma werd de strijd beslist. De wedstrijd om het brons tegen de Zwitser Fabian Flum werd door Tristan gewonnen met een waza ari voor een schouderworp. Een fraaie 3e plaats voor Tristan op dit grote internationale toernooi.

Francisca Buteijn U18 -44kg
Op het derde Meetmoment voor de judoka's tot 18 jaar lukte het Francisca Buteijn dit keer niet om een goed resultaat te behalen in de klasse tot 44kg. Ze verloor haar eerste wedstrijd van de Belgische Olivia Filipetto met een sankaku houdgreep. In de herkansing versloeg ze Linda Agterberg met goshi jime (verwurging). De Duitse Evelyn Busch won in de volgende herkansingsronde met opnieuw een sankaku houdgreep van Francisca. Hierdoor was zij uitgeschakeld.

Daan van Sabben U15 -34kg
Daan liet zicht in het begin van de eerste wedstrijd tegen de Ruijter verrassen. Een heup worp gevolgd door een houdgreep betekende dat Daan moest wachten op een mogelijke herkansing. In de herkansing moest hij het opnemen tegen Bas Tuijn van Kenamju. In een gelijkopgaande strijd met goede aanvallen over en weer was het Daan die na 4 minuten in de Golden Score de shido kreeg. Hierdoor was hij uitgeschakeld.

Lars van Sabben U15 -38kg
De eerste wedstrijd van Lars strijd tegen de Duitser Ivchenko ging gelijk op. Beiden konden niet scoren maar kregen ook geen shido voor of tegen. Na 4 minuten in de golden score kwam Lars in een houdgreep en verloor. Ook hij moest wachten op een eventuele herkansing. Omdat Ivchenko in de daaropvolgende ronde verloor van zijn Deense tegenstander was Lars uitgeschakeld.

Richard Bobeldijk U15 -38kg
Richard begon zijn toernooi tegen de Zwitser Springer, iet wat afwachtend en kwam daardoor 2 shido's achter. In de Golden Score ging Richard op zoek naar de score en wist hierdoor al snel een shido terug te krijgen. Omdat hij nog steeds achter stond en zich geen nieuwe straf kon veroorloven moest Richard blijven gaan. Na ruim 4 minuten in de Golden Score liep hij op een Zwitserse schouderworp en verloor Richard. Ook hij moest afwachten of hij mocht herkansen. Maar Richard zijn tegenstander verloor in de tweede ronde, wat uitschakeling betekende voor Richard.

Immanuel Cairo U15 -42kg
Immanuel lootte in de eerste ronde tegen de sterke Belg Shahberdian. Na een goed begin van Immanuel wist Shahberdian een verwurging aan te zetten na een mislukte aanval van Immanuel. Hierdoor verloor Immanuel en moest hij lang wachten of hij nog een keer mocht herkansen. Omdat zijn Belgische tegenstander zijn daaropvolgende 3 partijen wist te winnen en zich plaatstte voor de halve finale mocht Immanuel nog een keer de mat op. In de herkansing tegen Van Riessen had Immanuel moeite met de dominante pakking van zijn tegenstander uit Zwolle. Hierdoor wist Van Riessen uiteindelijk met een heupworp ippon te scoren en was Immanuels toernooi voorbij.

Joep Smulders U15 -50kg
Joep begon net als veel van zijn trainingsmaatjes met een lange Golden Score partij in zijn openingsronde. De Zweed Stallgard was een handige judoka waar Joep net niet genoeg grip op kreeg op te scoren. De Zweed kreeg de altijd hardwerkende en goed knokkende Joep ook niet geworpen. Alleen waren de aanvallen van Stallgard net iets gevaarlijker als die van Joep. Hierdoor kreeg Joep uiteindelijk in de Golden Score zijn derde straf en verloor hij de wedstrijd. Deze Golden Score partij had de Zweed veel kracht gekost en hij verloor in de tweede ronde waardoor ook Joep na één wedstrijd was uitgeschakeld.

 

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven