JudoGoes Nieuws

Langstraat toernooi 2018

31 januari 2018 door Ramon Antvelink
www.judogoes.nl
Op een van de leukste beginnerstoernooien van het land deden zondag weer verschillende JudoGoes judoka's mee.

Sayen
Sayen zat in een aparte poule speciaal voor 4 en 5-jarigen. De poule bestond uit 4 judoka's. Eerst moesten ze grondjudo laten zien. Sayen verloor haar eerste partij met een waza-ari. Haar tweede partij wist zij met een ippon voor een houdgreep te winnen. In de derde partij kwam ze in een houdgreep waar ze niet meer uit kon komen. Hierna mocht ze tegen dezelfde tegenstanders echt judo laten zien. De eerste partij wint Sayen met een o-soto-gari. De tweede verliest ze met twee waza-ari's. De derde verliest Sayen met een houdgreep. Sayen heeft laten zien dat ze heel veel plezier heeft gehad en ging met een mooie beker voor een eerste plaats naar huis. Net als haar drie tegenstanders.

Milan
Milan verloor zijn eerste partij door een stoeprand. De tweede wedstrijd verraste hij zijn tegenstander door ook een stoeprand te maken waarna hij zijn tegenstander snel in een houdgreep nam en hier een ippon van maakte. Zijn derde en vierde partij won Milan op beslissing. De vijfde partij wint hij door twee waza-ari's te scoren met ippon-seoi-nage. Een hele mooie tweede plek voor Milan.

Noah
De eerste partij verliest Noah helaas op beslissing. In zijn tweede wedstrijd werd Noah om zijn net gepakt en kwam hij hard op zijn hoofd. De scheidsrechter stopte gelukkig direct de partij, want rond de nek pakken mag niet. Helaas deed Noah zijn hoofd wel pijn en verloor hij de partij met een houdgreep. De derde partij kwam hij ook in een houdgreep.

Thijmen
Thijmen begon zijn eerste partij heel mooi. Hij wilde een o-soto-gari maken maar werd helaas overgenomen, een ippon tegen. Zijn tweede wedstrijd maakt hij een waza-ari door een o-soto-gari maar kwam in een houdgreep waar hij niet uit kwam. De derde en vierde partij verliest Thijmen op beslissing. Een mooie vierde plek waar hij goed voor heeft gestreden.

Nikki
Nikky verloor haar eerste partij met een waza-ari. Ze liet mooi judo zien maar kwam helaas niet tot scoren. De tweede wedstrijd verliest ze doordat ze in een houdgreep terecht kwam. De derde partij wint ze met een mooie houdgreep. Haar vierde partij verloor ze weer in een houdgreep. De vijfde wedstrijd stapte Nikki op de worp van haar tegenstander en ging er vol overheen waar door ze de partij verloor met ippon. De laatste partij won ze door haar tegenstander te verassen met een voetveeg en haar daarna op de grond in een houdgreep te nemen.

Kira
Kira begon al goed door haar eerste partij te winnen met ippon. Haar tweede wedstrijd was ook snel beslist toen ze haar tegenstander met een o-goshi wierp. De derde partij kwam ze haar gelijke tegen. Ze wist haar niet te werpen maar omdat ze bleef aanvallen kreeg zij de winst van de partij toegewezen door de scheidsrechter.

Mika
Mika begon goed in zijn eerste partij. Hij viel meteen aan en maakte een overname die we ook wel stoeprand noemen. Mika kwam alleen zelf als eerste op de grond (onder zijn tegenstander) waardoor de score voor zijn tegenstander was. Hij verloor de partij doordat hij in een houdgreep kwam. De tweede wedstrijd nam hij de o-soto-gari van zijn tegenstander over en kreeg meteen ippon. De derde en vierde partij verloor hij met ippon in een houdgreep. De vijfde wedstrijd kwam Mika voor doordat hij eerst een razendsnelle stoeprand deed waar hij een waza-ari voor kreeg. Dit lukte hem nog een keer. Ook scoorde hij nog een waza-ari voor o-soto-gari. Zijn tegenstander herpakte zich en veraste Mika met een o-goshi te werpen en hem daarna in een houdgreep te pakken. Mika wist uit de houdgreep te ontsnappen. Nu had zijn tegenstander ook 2 waza-ari’s. Uiteindelijk kwam Mika in een houdgreep terecht waar hij niet meer uit kon ontsnappen en verloor de wedstrijd. Top gejudood Mika en volgende keer op het podium.

Delano
Delano liet zich in zijn eerste partij verassen en kwam in een houdgreep terecht. Ippon verloren. In de tweede wedstrijd verraste hij zijn tegenstander met een o-goshi. Ippon. De derde partij ging gelijk op. Eerst scoorde zijn tegenstander een waza-ari met een stoeprand. Daarna deed Delano hetzelfde en kreeg ook een waza-ari. Delano zette een o-goshi in maar het ging mis en hij blesseerde zich en moest toen opgeven. Dit was meteen einde van zijn toernooi. Hopelijk is hij snel weer op de been en kan hij dan weer lekker judoen.

 
Vanmiddag bereikte ons het laatste advies van de Judobond Nederland, hoe om te gaan met het Corona-virus: " Update: Judo Bond… Meer >
 
www.judogoes.nl

DK -18

16 februari 2020
Teruglopende aantallen wedstrijdjudoka’s is al een paar jaar aan de gang. Ook op het DK onder de 18 jaar was dit weer zichtbaar. In… Meer >
 
www.judogoes.nl

Kruikentoernooi in Tilburg

02 februari 2020
Vandaag helaas maar 5 judoka's van JudoGoes op de mat. Dit toernooi is zo geschikt voor beginnende wedstrijdjudoka's, dat het… Meer >
 
www.judogoes.nl
Zaterdag 1 februari met 18 meiden naar Rotterdam om te strijden voor dat felbegeerde roze judopak. In een grote hal met wel 15 matten… Meer >
 
 
 
17-12-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-03-2019 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
09-07-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
24-03-2018 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
08-06-2017 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
14-11-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10-01-2016 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
17-12-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
11-07-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
23-04-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
01-04-2015 Meer >

 
 
 
 
 
 
08-03-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
31-01-2015 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17-05-2014 Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

JudoGoes

secretariaat:
Schubertlaan 41
4462 KA GOES
 
Lessen in Goes, Goes - de Spinne,
Middelburg, Vlissingen en 's-Heerenhoek

Contact

Telefoon: 06-47040425

bereikbaar
ma-vr   20.00-21.00 uur
 
Terug naar boven